Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Revelion liniștit la Urgențe. Sibienii, mai cumpătați față de anii trecuți

Revelion liniștit la Urgențe. Sibienii, mai cumpătați față de anii trecuți

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost unul dintre cele mai liniștite Revelioane, pe care le-au petrecut medicii de gardă. Sibienii au fost mai cumpătați când a venit vorba de mâncare și băutură. Nu au fost înregistrate cazuri de toxiinfecție alimentară sau consum de etnobotanice, însă nu au lipsit agresiunile, transmit reprezentanții SCJU Sibiu.

Trecerea în noul an a fost făcută de sibieni cu mai multă grijă în ceea ce privește consumul de mâncare sau băutură. În noaptea dintre ani au ajuns la spital 172 de persoane, dintre care doar 37 au rămas internate.  Au ajuns la Urgențe cinci persoane cu etilism, iar niciun sibian nu a ajuns pe patul de spital cu afecțiuni digestive. Însă nu au lipsit agresiunile, nefiind însă cazuri grave.

“În noaptea dintre ani au fost înregistrate cinci cazuri de etilism care nu au necesitat internare. Au fost înregistrate și șapte agresiuni, dar fără cazuri grave. Nu au fost cazuri de consum de etnobotanice, nici consum de droguri și nu au fost cazuri de toxiinfecție alimentară și enterocolită.  Față de anii trecuți am avut sărbători mai liniștite din perspectiva aceasta. Pacienți au fost, dar cu alte afecțiuni, cele mai multe cronice”, a  explicat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu.
În următoarele 24 de ore au cerut ajutorul medicilor alte 160 de persoane, dintre care 28 au rămas internate.  Agitație mai mare a fost însă de luni până marți dimineața când au ajuns la Urgențe 205 persoane. Dintre acestea, au rămas pe patul de spital 55 de pacienți.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus