Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Primăria Jina oferă 70.000 de lei, doar să îi pună cineva pârtia în funcțiune

Primăria Jina oferă 70.000 de lei, doar să îi pună cineva pârtia în funcțiune

Părăsită de trei ani, adică de când a fost inaugurată, pârtia de schi din Jina face subiectul unei licitații prin care administrația locală caută să angajeze o firmă capabilă să administreze micul domeniu schiabil în care au fost investiți 12 milioane de lei.

A fost sărbătoare mare în toamna lui 2013 la Jina. Parlamentari, prefecți, primari și președinți de consilii județene s-au strâns să taie panglica de inaugurare a primei pârtii de schi din Mărginimea Sibiului. Din cele 12,4 milioane de lei – cât s-au investit în respectiva pârtie -, șase milioane provin din fonduri europene atrase prin Programul operațional regional. Însă de la inaugurarea pârtie, în nicio iarnă nu s-a schiat la Jina. Asta deși pe pârtia de 540 de metri lungime, cu un teleschi cu o capacitate de 1.200 de persoane pe oră, există chiar și tunuri de zăpadă.

jina-2

 

Noul primar al comunei, Vasile Beschiu, recunoaște că nu se pricepe la ce înseamnă administrarea unei pârtii. Așa că, în ultima zi lucrătoare a anului trecut, a lansat o licitație prin care să angajeze o firmă care să întrețină investiția din Jina. 70.000 de lei, fără TVA, este dispus primarul să plătească din bugetul comunei, pentru ca anul acesta să pună cineva în funcțiune pârtia. ”Serviciile de întreținere a domeniului schiabil se referă numai pentru sezonul de iarnă și se vor efectua la pârtii, instalațiile de producere a zăpezii artificiale și instalațiile de teleschi”, se arată în anunțul licitației. ”Acum nu este zăpadă suficientă, de aceea nu se schiază. Dar firma care va câștiga licitația va trebui să administreze pârtia, să o facă funcțională. Veniturile generate vor intra în bugetul local”, speră noul primar. partie-jina-3 Pârtia este aproape de negăsit pentru un ochi grăbit. Nu există centru de închiriat schiuri sau săniuțe și – evident – nici après–schi. Situată la 52 de km de Sibiu, comuna Jina nu are niciun restaurant. Iar cele aproximativ 30 de locuri de cazare sunt împărțite între cele trei pensiuni din localitatea cu mai puțin de 4.000 de locuitori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

dutz

Acum 7 ani

e de-a dreptul incredibil ce se intampla... si sa vrei sa participi la aceasta licitatie nu mai ai cum... termenul limita era ieri (4 ianuarie), articolul a aparut abia azi...
Raspunde

Ioan

Acum 7 ani

in cazul in care nu ai vazut anuntul a fost facut de la sfarsitul lui decembrie, pe SEAP conform legii in vigoare. Eu zic sa studiezi legea inainte sa comentezi aiurea
Raspunde

el

Acum 7 ani

Pune 1-2 magari sa traga schiorii in sus pe partie...
Raspunde

Damian

Acum 7 ani

Oameni nebuni care-si bat joc de banul public si pe care PSD-ul vor sa-i fereasca de raspundere in fata justitiei, mai precis vor sa scoata articolul prin care angajatii din administratie pot fi acuzati de abuz in functie.
Raspunde

Ioan

Acum 7 ani

Domnule Traian Deleanu, vad ca sunteti foarte prost informat, in primul rand valoarea totala a partiei de ski a fost aproape 10 milioane, in al doilea rand partia a fost functionala in ultimii doi ani!!! Va rog inainte de a face asemenea afirmatii sa va documentati si dupa sa scrieti!!!
Raspunde

Marian

Acum 7 ani

Buna ziua.eu as putea sa lucrez si sa pun instaltia la punct.sunt mecanic trolist.am vechime 15 ani in teleferice.
Raspunde

Marginean

Acum 7 ani

No tai-o la jinari ca ai de incasat vro' 700 de meleoane vechi!:)))) iti fac aia si-un balmos la ceaun!:))))
Raspunde

sibian@

Acum 7 ani

inca o dovada ca degeaba ai bani daca nu ai si cap sa ii coordonezi mai departe :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus