Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Sibianul care și-a ucis soția și fiica, aruncându-le în fântână, susține că nu își mai amintește nimic

Sibianul care și-a ucis soția și fiica, aruncându-le în fântână, susține că nu își mai amintește nimic

Simion Tăvală, sibianul din Șura Mare reținut de procurori sub acuzația că și-a ucis soția și fiica în ziua de Crăciun, a declarat în fața organelor de anchetă că nu își mai aduce aminte nimic din noaptea crimelor. Și că și-ar fi pierdut cunoștința din momentul în care își hrănea animalele.

”Inculpatul T. S. a declarat într-un mod extrem de convenabil că nu îşi mai aminteşte nimic din data de 24.12.2016, începând cu ora 18.30, când se ocupa de hrănirea animalelor şi şi-ar fi pierdut în mod inexplicabil cunoştinţa până când a şi-a revenit în momentul în care era internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, al cărui procurori instrumentează dosarul crimelor din Șura Mare. Faptele de la care pornește ancheta acestora sunt greu de înțeles: în jurul orei cinci dimineața a zilei de 25 decembrie 2016, Simion Tăvală – întors de la colindat – s-a certat din nou cu soția care intentase procesul de divorț. A ucis-o prin ștrangulare, după care a aruncat trupul neînsuflețit în fântâna din curte. Același lucru l-a încercat cu ajutorul unui lanț și cu fiica sa, în vârstă de 14 ani, dar – potrivit legiștilor – aceasta era încă în viață când a fost aruncată în fântâna adâncă de 18 metri. ”Aceasta a decedat ca urmare a asfixiei mecanice prin înec”, au concluzionat mai apoi procurorii. Ulterior, bărbatul a încercat să se spânzure: fiul său l-a descoperit, însă, la timp, iar bărbatul a fost transportat la spital, fiindu-i salvată viața.

Medicii contrazic susținerile suspectului

Faptul că Simion Tăvală spune că nu își mai aduce aminte nimic din Ajunul Crăciunului este contrazis de medici. ”Susţinerile sunt contrazise de concluziile raportului de expertiză medico-legală psihiatrică din 05.01.2017, în care se arată că în mod clar că inculpatul Tăvală Simion prezintă «lacună amnestică post asfexie mecanică», astfel că inculpatul prezintă o amnezie cu privire la evenimentele ulterioare tentativei de suicid prin spânzurătoare”, se mai arată în comunicatul procurorilor. Aceștia l-au reținut în cursul zilei de ieri, pentru 30 de zile, pe bărbatul care a fost internat la Psihiatrie până atunci. Iar astăzi vor cere arestarea lui Tăvală pentru 30 de zile.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/12/26/sa-ti-omori-copilul-chiar-de-craciun-firul-crimei-din-sura-mare/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/12/26/crima-din-sura-mare-ea-a-vrut-sa-vanda-casa-ficiorului-casa-facuta-de-noi-parintii/

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

cosmin

Acum 6 ani

Pe viata puscarie dar cand le-a omorat nusi aminteste asai in ro sa stea inchis in ospiciu toata viata lui
Raspunde

Ana

Acum 6 ani

Din articolul asta nu se intelege daca inculpatul minte sau nu cand spune ca nu-si aminteste ce s-a intamplat. Ba ca se contrazice, ba ca exertiza ar dovedi ca datorita asfixierii are pierderi de memorie. Deci cum e?
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Articolul și deci jurnalistul nu îți poate spune ca minte sau nu. Această concluzie o să o tragă judecatorii după ce procurorii și avocații își prezintă probele și argumentele (așa funcționează justiția, încă). Articolul îți spune ca animalul susține ca nu își aduce aminte crimele dar medico-legalul spune ca amnezia lui demonstrată/explicabilă este doar cea post asfixie adică dupa ce s-a spânzurat, deci după ce a comis crimele.
Raspunde

Ana

Acum 6 ani

Ia mai citeste o data Odine ce zice de fapt expertiza. Chiar in articol scrie negru pe alb ca inculpatul se contrazice, dar citeste continuarea raportului medico-legal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus