Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Turcan îl somează pe ministrul Educației: ”Vinovaţii să răspundă penal”

Turcan îl somează pe ministrul Educației: ”Vinovaţii să răspundă penal”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îl acuză pe ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, că a antedatat ordinul de ministru prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de şcoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta. Ea a adăugat că va cere ca „vinovaţii să răspundă penal”. „Ilegalităţi în cascadă la Ministerul pesedizat al Educaţiei! (…) PSD trebuie să răspundă de ce Ministerul Educaţiei a transmis către toate inspectoratele nota nr. 24187 din 6.01.2017, în loc să trimită Ordinul de Ministru? Răspunsul este foarte simplu: vineri, 6 ianuarie 2017, nu a existat un Ordin de Ministru! La trei zile, după ce i-am avertizat de ilegalitate, au publicat un Ordin de Ministru antedatat! Aşadar, ministrul PSD a antedatat un act doar pentru a-şi ascunde sfidarea la adresa legii în vigoare. Autorităţile statului ar trebui să se autosesizeze, iar vinovaţii să răspundă penal”, a scris Raluca Turcan, marţi, pe Facebook, potrivit News.ro.

Acuzaţiile preşedintelui interimar al PNL vin după ce în Monitorul Oficial de luni, 9 ianuarie, a fost publicat ordinul de ministru prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de şcoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta. Ordinul este datat 6 ianuarie 2017, deşi atunci ar fi fost emisă doar o notă de către minister, care avea acelaşi conţinut cu ordinul publicat luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

biscuite-n dungă

Acum 7 ani

Da mai scutiti-ne dreq de tuta asta, voi nu vedeti ca e instabila psihic? Cine vrea sa-i citeasca papagalismele sa intre pe pagina ei de Facebook, ca si acolo o injura toata lumea!
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Când era la PDL, prietenă cu telectualele Eba și Udrea, nu a existat vreo sfidare a legii ? Fuga de la un partid la altul nu înseamnă sfidare ?
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

cine o studiat la rusi(inst PUSKIN) nul poate intelege pe bush(trump) ce o invatat kill bill,nuntistal a eba, PDLISTA,si penibila mai nou LA INST ALA SOVIIETIC,aum rusesc?
Raspunde

studii

Acum 7 ani

Dumnezule!!!! Dar tu ai studiat ceva, pe undeva? Ce text ai postat aici????
Raspunde

ministrul educației numit de turcan

Acum 7 ani

După ce scrii cred că matale ai studiat în vreo republică bananieră...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus