Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Meteorologii sibieni: va ninge toată ziua. Zăpada este scoasă din oraș

Meteorologii sibieni: va ninge toată ziua. Zăpada este scoasă din oraș

Ninsoarea începută în dimineața zilei de miercuri va continua pe tot parcursul zilei, estimează meteorologii sibieni. Potrivit lor, până la primele temperaturi pozitive din acest an mai sunt două zile.

”Este posibil să apară și întreruperi ale ninsorii, dar relativ scurte”, apreciază meteorologii Centrului regional Transilvania. Cantitățile de zăpadă căzute în ultimele zile nu se situează în afara limitelor normale ale acestei perioade, mai spun meteorologii. Însă diferit față de celelalte începuturi de an sunt temperaturile constant negative de-a lungul mai multor zile. Temperatura exterioară va avea valori pozitive începând de vineri, când la Sibiu sunt prognozate noi precipitații, fie sub formă de ninsoare, fie sub formă de lapoviță.

Deszăpezire mai grea decât în anii trecuți

Echipele de deszăpezire angajate de Primăria Sibiu (SC Schuster & Co Ecologic SRL în asociere cu Getesib, în baza unui contract semnat în 2015 și valabil până în decembrie 2017) au fost dublate zilele acestea de utilajele și muncitorii unor societăți precum Apă Canal și Terra Uti Trans. Acestea din urmă au lucrat mai ales pentru transportul zăpezii strânse pe principalele artere din oraș. Decizia a fost luată de primarul Sibiului, Astrid Fodor, care a dorit ca această activitate să se desfășoare mai repede: în mod normal, ridicarea mormanelor de zăpadă din oraș ar fi fost realizată tot de către cei de la Schuster, doar că dimensiunea parcului de utilaje asigurat în baza contractului cu administrația locală nu ar fi permis ca această activitate să se fi încheiat mai repede de două săptămâni.

zapada-deszapezire-iarna-2

”Ar fi durat până să scoatem noi aceste cantități de zăpadă și pentru că, spre diferență de anii trecuți, a venit acest val de frig după ninsoare. Astfel că mari cantități de zăpadă nu s-au mai topit în mod natural”, arată reprezentanți ai echipelor de deszăpezire. O altă situație care – din punctul de vedere al muncitorilor - a îngreunat activitatea a fost faptul că ninsorile din ultimele zile au căzut în special noaptea și în week-end, când traficul rutier este mai redus și, astfel, materialul antiderapant nu mai este ”întins” la fel de eficient.

Echipele suplimentare angajate de duminică de Primărie scot zăpada în afara orașului (în capătul prelungirii bulevardului Mihai Viteazul, pe Drumul Ocnei etc), spre diferență de anii trecuți, când zăpada încărcată de pe străzi era aruncată pe malurile Cibinului.

zapada-deszapezire-iarna-5

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Sibiu

Acum 7 ani

Nu stiu cum mai are curaj aceasta baba senila numita Fodor sa dea declaratii cind orasul este sub nameti si in loc sa scoata toti functionarii din primarie la verificat cum se executa dezapezirea ea sta si face sedinte de se strica de ras sefi la ce ineptii debiteaza.
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

...HALLOOOO ...centrul e blocat pe Avram Iancu abia se urca iar de restul nici nu pomensec ,unde sunt masinile astea si ce zone curata ca eu cred ca locuies in alt oras din ce deduc din acest articol .
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

Fodor sa sa duca ****...impreuna cu capusele alea de la Schuster si Getetisb. Serios...ninge in Ianuarie ????? Te plimbi prin oras si rar vezi o masina de dezapezire, in loc sa stea la caldura...baba poa sa apeleze la comunitari, la pompieri...chiar si la la armata sa ii ajute. Sunteti niste nesimtiti pentru cea ce ne-ati facut iarna asta....si o sa vedeti voi la urmatoarele alegeri. Nu aveti masini destule, nu ati curatat nici macar arterele principale.... cum sa ziceti ca v-ati pregatit da nu faceti fata cand astia de la meteo spun ca sunt cantitati normale de zapada ??? Functionari incompetenti asta sunteti...si va protejati intre voi.....de ce nu se face o analiza sa se gaseasca vinovatii ???? Cine nu si-a facut treaba sa fie data afara si sa incetati odata cu nepotismele si pilele la primarie !
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Dna Primar impreuna cu Shuster si Getesib sa iti ceara scuze public ca si-a batut in iarna asta joc de Sibiu. Sunt foarte revoltat! La anul primaria trebuie sa gaseasca o alta firma care sa deszapezeasca mai eficient si mai bine. Si-a dat foc la valiza dna primar. A inceput cu stangul mandatul.
Raspunde

Liviu

Acum 7 ani

Nu se scoate nici un fulg de nea din sibiu e toata zăpada acolo pe străzi .Ce contracte de rahat ati mai facut cu gunoierii .....zăpada din grămezile din poza este din Mall .Iar se sifoneaza banul Public ( adică banii nostri) Rusine iesiti pe teren si vedeti doamna A.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus