Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

Primăria din Cisnădie va ridica anul acesta un centru Spa. Și pregătește primul hotel

Primăria din Cisnădie va ridica anul acesta un centru Spa. Și pregătește primul hotel

1,5 milioane de euro va fi suma alocată de Primăria Cisnădie pentru ridicarea unui centru de tip Spa în Parcul Măgura al orașului. Primarul Gheorghe Huja speră ca inaugurarea acestui centru să aibă loc anul acesta.

Viitorul centru de tip Spa cu o suprafață totală de aproximativ 1.000 de mp va fi construit în zona Parcului Măgura (după blocurile ANL din Cisnădie - vezi foto). Primarul aproximează că investițiile necesare vor fi de aproximativ 1,5 milioane de euro, bani care provin din bugetul local. ”Proiectul este finalizat 90%, săptămâna aceasta vom discuta ultimele detalii. Așteptăm apoi să fie finalizate atât proiectul, cât și avizele necesare pentru a lansa procedura de atribuire a contractului de execuție. Planul meu ar fi ca acest Spa să fie finalizat până în luna decembrie 2017”, declară Gheorghe Huja pentru Turnul Sfatului.

Tarife ”de bun simț”

Potrivit primarului, planul viitorului SPA include un bazin ”semi-olimpic”, cu o lățime de 15 metri și o lungime de 25 de metri, sală de fitness, saună, sală de masaj și loc de joacă pentru copii. Politica tarifară nu a fost, deocamdată, discutată în detaliu. ”La handbal, biletele costă 5 lei la peluză și 10 lei la tribuna oficială. La ștrand, un bilet este trei lei pentru copii și șase lei pentru adulți. La patinoar, cinci lei pentru copii, zece – pentru adulți. La fel ca și aceste proiecte, nici pentru Spa nu vrem să impunem tarife mari. Vor fi prețuri de bun simț să se folosească lumea de acest Spa. Pentru că aceste investiții sunt pentru cisnădieni. Tarifele vor fi aprobate de Consiliul local, dar nici nu mă gândesc la sume astronomice”, spune Huja. El admite că este posibil ca acest Spa să fie dat în administrarea unei societăți comerciale private. ”Mai întâi vrem să demarăm investiția și vom decide mai apoi. Dar trebuie să avem în vedere că s-ar putea să fie dificil ca Primăria să administreze și o casă de cultură, și un ștrand, și un patinoar și un Sspa, de exemplu. Această dare în administrare este o gândire mai de viitor, să spun așa. Primăria să își ia partea leului pentru amortizare, iar de restul să fie menținute în funcțiune aceste investiții. Dar, repet, nu este o decizie discutată măcar”.

Un hotel. Tot de Primărie plătit

Dacă pentru anul acesta este programată execuția centrului spa, pentru anul viitor ar putea fi demarată o nouă investiție într-un prim hotel al orașului Cisnădie. Planul acestui hotel ar urma să fie dezvoltat pe cei aproximativ 3.000 de metri de teren existenți lângă sala de sport din Cisnădie. ”Inițial, pentru acest teren am căutat un investitor, care să primească această suprafață în condiții clar stabilite pentru ridicarea unui hotel. Dar nu am găsit un astfel de investitor. Și atunci, dacă vom avea bază legală și vom avizele necesare, vom demara noi investiția”, arată Huja. El spune că o astfel de inițiativă din bani publici are nevoie de avizul Guvernului, pentru a cărui obținere au fost demarate primele discușii. ”Cisnădia nu are niciun hotel. Și avem o problemă destul de complicată cu societățile străine de pe raza orașului Cisnădie, ai cărei reprezentanți sunt nevoiți să meargă la Sibiu. În plus, mai sunt cei care vin la Cisnădie cu activități sportive, cum sunt echipele de handbal. Și multe alte astfel de situații, în care cei care vin la Cisnădie trebuie să se cazeze la Sibiu. Avem nevoie de câteva avize de la Ministerul Turismului, din partea Guvernului, pentru a investi bani publici într-un hotel. Anul acesta avem în plan doar discuțiile, eventualele avize și proiectarea hotelului. Eventual și accesarea unui mic împrumut pentru asigurarea finanțării”, mai arată Gheorghe Huja.

Foto: Google Street View

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

42 comentarii

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

Asa sa stiti ....Marele Primar Mafiot Huja are banii de Spa si Hotel din veniturile suplimentare incasate de Cisnadie din cart Arhitectilor. In loc sa le faca drumuri la prapaditi el isi face Spa mafiotu' .
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Bah bou da balta, tu crezi ca Huja-i prost sa faca drumurile din Arhitecților, ca apoi sa vina baba Astrid si sa treacă cartierul in subordinea Primăriei Sibiu? Poți sa-ti uiți bah, si tu si toti amărăștenii ce va făcurăți cotețe in câmp.
Raspunde

Linux

Acum 4 ani

Aeroport pe cand? Sa nu mai mergem pana la Bucuresti... Nu le mai duceti pe handbaliste la Marinica? Le duceti la hotel acum. Bravo! Sunt drumuri de pamant, drumuri denivelate, drumuri cu gropi si astia nu mai stiu cum sa spele bani
Raspunde

horsti klein

Acum 4 ani

Camatarul semianalfabet huja ghita si slugile lui din primarie nu-s in stare sa curete vaile orasului care-s pline de balarii de 3 metri si peturi ,in schimb lui ii arde de spa si hotel ,a luat-o razna paranoicul asta ,in loc sa refaca toata canalizarea orasului .facuta gresit acum 2-3 ani de o firma de bozgori incompetenti .DNA ...baga cate o vizita si pe la primaria Cisnadie...ca ai de lucru serios acolo!
Raspunde

horsti klein

Acum 4 ani

Dati drumul la comentarii...nu va e rusine sa moderati selectiv comentariile????
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian

Acum 4 ani

..cei care locuiesc in cartierul Arhitectilor,mergeti toti in Cisnadie sa va luati de primarul vostru ca va face Spa in loc sa va luati de primarul Sibiu-ului ca de el apartineti
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@Sibian : esti prost,. Sunt 3 entitati de vina pt calamitatea din zona Cimitirului formata din cart Arhitectilor ce e pe partea stanga si apartine de Cisnadie si Sibiu pe partea cimitirului, entitati reprezentate de Mare Primar Mafiot Huja, Baba "Dezapezirea" Fodor si Mizerabili de la Consiliul Judetean .Daca si Sibiul e de vina...de ce sa nu te iei si de ei ? Noi nu facem discriminari...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian

Acum 4 ani

@cisnadian fara acte.esti prost tu....ce are cimitirul cu zona aia.Primaria Cisnadie inainte sa dea avize de constructie trebuia sa rezolve infrastructura zonei..iesire spre dedeman de exemplu,si pe langa cimitir spre Dumbravii in colaborare ce Sibiu-ul.Eu am zis doat sa mergeti la primarul vostru,sa nu sa se mai sparga toate oalele in capu" la Fodor
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@sibian : Iti mai fac pe plac o data...pt ca continui sa vorbesti prostii : Pe partea cu Cimitirul e Sibiu, pe partea cealalta Cisnadia. Tot ce e dupa Cimitir....cartierul ala mare de se duce pana la padure e tot Sibiu jane ! Primaria Sibiu a dat avize peste drum de Arhitectilor haotic....la fel ca si Cisnadia. Primarita fantastica de la Sibiu e in aceasi masurea responsabila ca si Primarul Mafiot de la Cisnadie sa rezolve problema de infrastrucura. Si sa te mai luminez odata iti spun asa : Aia de au case pe partea cu cimitirul....care in viziunea multora fac parte din Cartierul Cisnadian Arhitectilor...da ei de fapt sunt in SIBIU.....cine le face drum si infrastructura.....Cisnadia ? Eu zic sa te informezi inainte .....ca poate dusmanu' acuzator de care vorbesti ....e chiar fratele tau sibian ;)
Raspunde

Cisnădian din cart. Arhitecţilor

Acum 4 ani

Eu locuiesc în cart. Arhitecţilor, plătesc impozit la Cisnădie şi nu sunt de acord ca mafiotul Gheorghe Huja să facă hotel şi centru Spa! Voi face tot posibilul ca să împiedic construcţia celor 2 obiective atât timp cât nu este rezolvată problema infrastructurii de transport spre Sibiu.
Raspunde

Tot din cartierul arhitecților

Acum 4 ani

Subscriu! Nu sunt de acord ca din bugetul local să plece o sumă imensă către un spa, atâta timp cât din impozitele noastre nu ni se asfaltează străzile! Pentru strada Horia Creangă, primăria a dat, în scris,răspunsul că o va prelua numai asfaltată ( de către cine, nu contează)...Propun să organizăm un miting în fața primăriei Cisnădie și să chemăm și televiziunea. S-ar putea să funcționeze și să nu mai fim tratați cu nesimțire.
Raspunde

Cristi

Acum 4 ani

Pe langa Spa si hotel, dupa dezghet se oferta gratuit si impachetari cu namol in cartierul Arhitectilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian

Acum 4 ani

@cisnadian fara acte...daca nu stii stai in banca ta.municpiu Sibiu nu are nici o propietate pe partea dreapta.Se gata parcela Sibiu-ului unde se afla cimitirul,atat.In rest tot terenul se aflla in propietatea orasului Cisnadie.Nu te-ai intrebat de ce nu exista linie de autobus in acea zona?pentru ca Sibiu-ul nu are locatari pe acte
Raspunde

cisnadian

Acum 4 ani

Fa tu o plimbare pana dupa cimitir, intreaba cativa locatari si o sa te lamuresti ca bati campii. Toata zona de sus a dealului, dupa cimitir si scoala de caini pana la padure e ditai cartierul sibian. Nici ei nu au acces pe un drum mai bun, luminat, lumina din plin au insa vecinii lor ... cei vesnici.
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@sibian : Observ ca tu continui sa debitezi prostii. Te rog sa consulti PUG sau PUZ mun Sibiu...sau sa iti plimbi ochisorii pe harta aia verde de prinde putin cimitirul din articolul asta : http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/21/cine-vrea-sa-construiasca-padurea-dumbrava-prin-puz-ul-initiat-de-primarie/ Cart ala de pe partea dreapta colorat cu rosu ....e SIBIU...la fel si scoala de caini....la fel si padurea..... Te rog sa te informezi inainte sa dezinformezi lumea.
Raspunde

Cristi

Acum 4 ani

jane tu ori esti prost ori ai incasat ceva din asa-zisul plan de mobilitate al vatmanilor
Raspunde

Asfalt cu SPA

Acum 4 ani

Canalizare nu, rigole nu, asfalt nu, bariera daaaa-(( stapanii trec, iobagii ocolesc, asa se vede cel mai bine cum gandeste un vechil de oras pe care-l doare in cur de petitiile prostilor:)).., giratorii da, piste de biciclete decontate ca si strazi-da..in general numai investitii de unde iese banul si sunt greu de controlat ca si decont;)) Daca are 3 mil euro din impozite DE SPART pentru un SPA inutil, calculati cati bani se invirt in mica Cisnadie. Mai este vizitat de la Consiliu si felicitat ca vrea sa faca inca o pista de biciclete pina la Sibiu.. :)) In loc sa vina primarul la Consiliu, e invers...se vede cine e a dat banul in campanie:)). Sau a fost vizita de lucru, ca pe vremea lui Ceasca?? Bravo celor din PNL, strangeti randurile:)) Am votat PNL si am fost tot timpul de dreapta dar..incepe sa imi fie greata..
Raspunde

siby

Acum 4 ani

Mai bine plantau vreo 200 de pomi in parcul acela, ca arata ca un camp cu cartofi dupa scoaterea recoltei...s
Raspunde

hai-hui

Acum 4 ani

Pe Sibiu e toata zona din stanga de Scoala de Caini (cum te uiti din DJ), oricine poate consulta un PUG poate vedea asta. Nu sunt pe Sibiu cele aflate imediat la sosea, acelea sunt tot pe Cisnadie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Pentru tantalaii care sustin ca parti din Arhitectilor sunt in Mun. Sibiu, aruncati un ochi pe PUG inainte sa va faceti de rahat cu arome ! Exceptie Cimitirul Municipal, Scoala de Dresaj si Padurea Dumbrava, TOT ce este dupa Paraul Valea Sapunului, este ORASUL CISNADIE. http://www.sibiu.ro/ro2/pdf/2011/PUG2011/02_zonificare%20existenta%20-%20web.pdf
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@Tu es stultior quam asinus : Tantalau esti tu, cart Arhitectilor e doar in Cisnadie.....nu stiu cum a numit Sibiul ce au ei vis-a-vis de Arhitrectilor...da te las sa te uiti pe pug si sa ne zici tu ....leguma...
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@Tu es stultior quam asinus : Bai omule....tu ori esti prost cat duce trenu ori esti platit de cineva sa dezinformeze. Exact in linkul pe care l-ai dat, in zona roz dupa cimitir ala e caretier ma !!! It arata si casele pe PUG .....esti prost ? Tu te intelegi ca stau in zona si oamenii aia au buletine de SIBIU ? Te-ai facut de tot rahatul bre ....daca taceai ...filozof ramaneai....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Ba cioara, cate case sunt pe parcelele alea amarate langa padure? Nu e acolo Arhitectilor handicapatule ! Tu-ti gura matii de oltean, ai buletin de olt tu ! Injura la mata in maghernita, altfel iti bag bata in gura, live, personal ! Te invat eu respect si sa citesti in PUG !
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Prostalaul tot prostalau, zona la care te referi sunt pasuni aferente padurii, practic in zona e interzisa constructia, sunt acolo exact 42 case si vile construite, probabil ilegal ca si in spate la Hilton. Atat tine de Sb ce zic unii ca ar fi Arhitectilor. jurate ca alea 42 de case, unele inca in constructie, creeaza problema din Arhitectilor - Cisnadie.
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@Tu es stultior quam asinus : Ia de aici ....sunt aproape 9 Hectare prostalaule de extravilan ....sau pasune cum ii zici tu care au fost adaugate la ce vezi tu in PUG-ul din 2008!!!!! http://www.sibiu.ro/ro2/hotarari/prohot2010/28.10.2010/22.pdf E semnant de Johannis care nu e fost primar la Cisnadie! Daca mai zici cuiva ca pe 9 Ha s-au facut 42 de case sau s-a construit ilegal pe pasune ...rade si cu curu de tine.
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Prostalau ești tu cu ma-ta, juvete nenorocit
Raspunde

am minte deci gandesc

Acum 4 ani

@Tu es stultior quam asinus : bai anus sau asinus sau ce vei fi tu... problema drumului aluia ii afecteaza pe toti (sibieni si cisnadieni deopotriva). Termina cu limbajul asta penibil si ia-te de politicieni nu de concetateni. Politicienii sunt alesi de noi, asa ca trebuie sa faca treaba. Daca nu o fac de buna voie, trebuie sa le dam şpiţe-n cur sa o faca obligat fortat. E simplu. Pricepi?
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Bah ganditoru lu peste, cand te-ai dus la vot nu ai stiut pe cine pui stampila? Si-n eventualitatea in care intr-adevar nu ai stiut, si tot nu ai scuze ca nu te-ai informat.Sau si in campanie, tot pe aici combateai?
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 4 ani

@Tu es stultior quam asinus : Mai taci draq de trol si intoarcete in caverna ta. Nici la Sibiu nu e mai bine si nici mai civilizat......tu cu care dintre hoti ai votat ma leguma ? Si iti e bine ? Ia mars ma....
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Bah, tzarane, n-a spus nimeni ca in Sibiu e mai bine! Cand ramai fara replica deviezi discutia, si incepi a improsca cu invective. Taci dreaq de prostovan, ca puti a praz!
Raspunde

alt arhitect platitor de impozite la mafioti

Acum 4 ani

Huja a ramas cu sechele de cand cara apa cu caldarea sa se spele, el si cisnadienii lui, d-aia viseaza spa pe banii contribuabililor acum. Tichide de margaritar ii trebuie chelului, In loc sa-si vada de asfaltat drumurile inglodate de noroaie si de reparat actualele drumuri...Cum drac sa numesti Cisnadia oras European in 2017 cand e condusa de un mafiot pe care isi vede doar propriile interese?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus