Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Coldea este anchetat de o comisie specială

Coldea este anchetat de o comisie specială

Serviciului Român de Informaţii  a anunţat că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la  generalul-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI Eduard Hellvig a dispus constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale.

"În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea", se arată într-un comunicat de presă al SRI.

SRI precizează că „a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp” şi că structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi, ulterior, adoptă măsurile adecvate.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi, recent, Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele şapte apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează.

Cea mai recentă a fost miercuri seară, când Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a relatat despre concedii petrecute cu acesta, în Seychelles, în 2010, şi în 2012 în Toscana, unde ar fi fost şi Vasile Dâncu. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland, scrie news.ro.

foto ProTV

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, aici n-avem nimic a comenta, ca-s bagati multi de-ai nos'ti...
Raspunde

Camelian Propinaţiu

Acum 5 ani

Fireşte, neliniştea din societate vine din paradoxul că momentanul exces de prosperitate chiar în postromânism nu e valorificat investind mai curajos în DNA şi servicii pt intensificarea combaterii corupţiei în relaţia cu cetăţeanul, presiunile discursului Sebi Ghiţă debutând electoral şi evoluând în formă continuată cu un tăiş intimidant la oengeurile mai justiţiare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus