Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Iohannis a declanșat procedura pentru referendum, în această dimineață

Iohannis a declanșat procedura pentru referendum, în această dimineață

Președintele Klaus Iohannis a trimis cele două scrisori prin care solicită camerelor Parlamentului avizul consultativ pentru un referendum pe tema grațierii și amnistiei.

Formula folosită de Cotroceni este "organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice".

Scrisoarea trimisă de șeful statului:

"Stimate Domnule Președinte al Senatului, Stimate Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituția României și al dispozițiilor art. 2 și 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, intenționez să cer poporului să-și exprime, prin referendum, voința suverană cu privire la următoarea problemă de interes național:

Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

Având în vedere dispozițiile legale menționate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național referitor la problema sus-menționată".

Parlamentul are 20 de zile pentru a se pronunța, dar avizul instituției este doar consultativ. Președintele poate organiza referendum și fără acordul parlamentarilor.

Citește mai multe despre condițiile în care se poate organiza referendumul:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/01/23/cand-si-in-ce-conditii-poate-fi-organizat-referendumul/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

othelo

Acum 5 ani

Grea dilema ptr. romani: sa ne fure, sa nu ne fure....ii lasam, nu-i lasam...? ii lasam dar numai pe ai nostrii?...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ciobanu

Acum 5 ani

Ce facem cu referendumul cerut de alianta familiilor sustinut de 3 milioane de romani numiti de tine fanatici? Stai asa, cine sa raspunda? Ingamfatul a plecat din tara.
Raspunde

oaia revoltata

Acum 5 ani

upsss! Cui ii e frica de referendum pe tema coruptiei?????
Raspunde

(-)

Acum 5 ani

Prostule! Va dati familisti convinsi, dar visati "mooie" la orice ora din zi si din noapte, oricui, chiar si caprelor de lemn!
Raspunde

Teo

Acum 5 ani

Unde e gratierea ?
Raspunde

politrucul

Acum 5 ani

Aoleu! Ce repede s-a mășcat dl. președinte! Mult mai repede decât vorbește!
Raspunde

KJF

Acum 5 ani

Este bine ca a facut acest pas. Trebuia sa-l faca imediat, chiar si inainte de a iesi in strada alaturi de demonstranti. Locul lui nu era acolo. Sunt de acord cu acest referendum. Romanii sa aleaga daca vor o RO cu o justitie si legi normale, sau o justitie de rahat cum a fost pina acuma. Eu as face si un referendum pentru ridicarea imunitatii politicienilor. Nu ar trebui sa aiba imunitate, fiindca sunt alesi de noi sa ne reprezinte si in fata legii ar trebui sa fie egali cu noi. Nu se poate ca parlamentul sau senatul sa decida in cazul unui politician daca poate fi judecat sau nu. Adica hotii decid daca alt hot va fi tras la raspundere. Este ridicol!
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Tocmai se face referendum si pt imunitate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus