Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Proiectul noului magazin Lidl intră în dezbaterea Consiliului local Sibiu

Proiectul noului magazin Lidl intră în dezbaterea Consiliului local Sibiu

Inițiate încă din iulie 2015, demersurile celor de la Lidl România de a construi un nou magazin în Sibiu, pe strada Bâlea, ajung în cursul acestei săptămâni în dezbaterea Consiliului local.

Cei de la Lidl România intenționează să ridice un nou supermarket în Sibiu pe o parte din terenul ocupat de fabrica de bere Trei Stejari, închisă de mai mulți ani. Potrivit Planului urbanistic zonal (PUZ) elaborat în vederea demolării clădirilor existente și construirii acestui centru comercial, magazinul va avea o suprafață construită de 2.450 de mp (spre comparație, magazinul Lidl construit pe teritoriul Șelimbărului, în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul, are o suprafață construită de 1.500 de mp). Alți 3.300 de mp urmează a fi alocați locurilor de parcare și spațiilor de circulație auto. PUZ-ul și regulamentul local de urbanism elaborate pentru noul magazin urmează a fi supuse dezbaterilor din ședința Consiliului local Sibiu, care va fi organizată în după-amiaza zilei de vineri a acestei săptămâni.

simulare urbanistica lidl

Acces din strada Bâlea

”Față de strada Bâlea, alinierea noilor construcții va fi făcută la fila blocului cu șase etaje de la intersecția străzilor Bâlea și Fabricii sau retras față de acesta”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre referitoare la documentațiile de urbanism elaborate pentru noul magazin. Accesul clienților se va face din strada Bâlea (vizavi de intersecția cu strada Izvorului), iar cel pentru aprovizionare – din strada Fabricii. ”Pentru supermarket se va asigura un număr de 100 de locuri de parcare în incinta proprie. Documentația de urbanism adoptată de CL Sibiu va avea un termen de valabilitate de trei ani”, se mai arată în raportul citat. În faza de dezbatere publică a acestei documentații urbanistice (organizată la finele verii 2016) nu a fost înregistrată nicio obiecție sau reclamație. După preconizatul vot ”pentru” al majorității Consiliului local, cei de la Lidl pot demara și restul procedurilor de obținere a autorizației de construire.

vedere viitor magazin lidl dinspre strada izvorului Foto Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, foarte bine, sa sa faca, da' mai iute! Dac' to' ne-am invatat cu miloaga, sa capatam si noi, pesedeii de-aci mocaciuni...
Raspunde

iepurașul furios, agresiv și violent

Acum 5 ani

Huooo! Mai taci, fă!!!
Raspunde

Teo

Acum 5 ani

Zona nu are un supermarket.E foarte bine
Raspunde

Bogdan

Acum 5 ani

E trist ca nu mai știm sa facem nimic cu timpul nostru liber. Ne bucurăm de un magazin de unde o să cumpăram produse de import. Mai bine se redeschidea berăria cu o terasa generoasa, pentru localnici și pentru turiști. Mai încolo să ne pară rău de toată aglomerația din centrul orașului, dar o să fie prea târziu. E păcat ca pierdem o berărie cu istorie din oraș.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus