Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

500 de ani de la Reforma lui Martin Luther. Recepție și masă rotundă la Sibiu

500 de ani de la Reforma lui Martin Luther. Recepție și masă rotundă la Sibiu

Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în germania, Christina Aus der Au, teolog și filosof german, Ovidiu     Ganț, deputat al minorității germane, Elke Dengel, autor de manuale școlare în limba germană și Reinhart  Guib, episcopul Bisericii Evanghelice vor susține o masă rotundă cu ocazia jubileului marii Reforme.

Acum 500 de ani, în 1517, Martin Luther și-a fixat cele 95 de teze pe ușa unei biserici din Wittenberg (Germania) „cu scopul de a provoca adevărul“. Atunci a început Reforma Bisericii Catolice. Profesor la Universitatea din Wittenberg, Martin Luther a formulat o interpretare nouă, antiscolastică a textelor biblice, a criticat dogmele și organizarea ierarhică a Bisericii Catolice, intoleranța acesteia și comerțul cu indulgențe. (sursa: wikipedia)

În afara mesei rotunde cu tema ”Biserica și societatea”, în cadrul evenimentului mai este anunțată o recepție în Aula Colegiului Brukenthal, un tur al orașului și un concert al corului tinerilor și   al orchestrei bisericii, care se va desfășura în Catedrala Evanghelică din Piața Huet.

Programul evenimentului:

Vineri 27 ianuarie

ora 17:00

Sosirea mobilului cu istorisiri  Recepţia în    Aula  Colegiului   Brukenthal

Sâmbătă, 28 ianuarie 

ora 9:30

Turul oraşului cu ghidarea unor experţi – pe urmele Reformei.   Punctul de plecare: Piaţa Huet din faţa mobilului cu istorisiri.

ora 11:00

Masă rotundă pe tema     „Biserica şi societatea“   cu Emil Hurezeanu,Christina Aus der Au, Ovidiu Ganț, Elke Dengel, Reinhart Guib în sala de oglinzi al Forumului Democratic al Germanilor

ora 15:00

Recepţie în  Aula  Şcolii vechi din biserica fortificată Guşteriţa

ora 18:00

Concert cu Judy Bailey împreună cu corul tinerilor și orchestra bisericii în Catedrala Evanghelică Sibiu

Duminică 29 ianuarie

ora 10:00

Slujbă divină - Jubileul Reformei în Catedrala Evanghelică Sibiu (în limba germană)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, daca-i cu "Receptie" treceti-ne si pe "noi"! Da'... lebersfung si wasserpisch, au?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus