Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Cele mai mari manifestații de după revoluție. Ce au spus Antena 3 și România TV

Cele mai mari manifestații de după revoluție. Ce au spus Antena 3 și România TV

Discursul celor două televiziuni s-a schimbat destul de mult față de ultimele zile, în această seară în care au ieșit în stradă peste 200 de mii de români în întreaga țară. Pentru prima dată de la începutul protestelor PSD este considerat principalul vinovat pentru această situație, mai ales din cauza lipsei de comuniocare.

La România TV, cel mai înverșunat discurs îi aparține analistului Valentin Stan. El preconizează că pe termen lung, în Piața Victoriei se vor instala corturi. Totuși, până și el admite că PSD a greșit foarte mult în această situație de criză. ”Domnul Iohannis, acest agitator, trebuia suspendat și apoi demis. Trebuia atunci când a trimis-o pe doamna Shhaideh la plimbare. Dar au zis că nu, noi avem program de guvernare”.

Generalul Pavel Abraham îl atacă și el pe Iohannis și crede că social-democratic au pierdut momentul prielnic pentru a scăpa de el. ”Faptele domnului președinte sunt foarte grave și ar trebui să se gândească la suspendare. Dacă nu, mergem mai departe cu dictatura minorității. Acum sunt cu spatele la zid (n.r. PSD-iștii). Suspendarea trebuia făcută înainte, nu acum când sunt sute de mii de oameni în stradă”, a spus generalul în rezervă.

Niels Schneker, un alt analist permanent al postului de televiziune spune că va fi un ”război” de 10 zile. ”În momentul de față, toți ceilalți jucători continuă să aibă niște atitudini care pot funcționa. Dacă Iohannis chiar dacă s-a mers la CSM sau la Avocatul Poporului va vedea că nu are cum să aibă câștig de cauză. În momentul de față, există o miză și aceasta este exact aceste 10 zile. Și fiecare parte se concentrează pe aceste 10 zile și ambele tabere joacă murdar”, a punctat analistul.

Argumente la Antena 3

Antena 3 prezintă în emisiunea ”Ediție Specială” argumentele pro și contra pentru emiterea actelor normative care au scos oamenii în stradă. La argumente pro-ordonanțe sunt trecute faptul că România urmează să primească o sancțiune uriașă de la CEDO, că proiectele sunt atribute ale guvernului prevăzute în Constituție, că și Guvernul Cioloș, sprijinit de Klaus Iohannis, PNL și USR,  a modificat Codul Penal prin ordonanță de urgență, că Iohannis, PNL și USR spun că protestează România, lucru considerat de ei ca fiind fals și că au votat PSD și ALDE peste trei milioane de români. La argumente ”contra” sunt trecute argumentele: grațierea și modificarea Codurilor trebuiau făcute în Parlament nu în instanță, trebuia așteptat avizul CSM, ordonanța Guvernului Grindeanu are în spate interese ale PSD și ALDE, au ieșit în stradă peste o sută de mii de români. Chiar dacă reprezintă 3% din procentul votanților PSD și ALDE, vocea lor trebuie ascultată.

Se emite și opinia conform căreia, Guvernul Grindeanu și PSD trebuie să facă un pas înapoi, să ofere ceva mulțimii. ”Tensiunea va crește din ce în ce mai mult și dacă PSD nu va oferi un cap, mulțimea va crește ca și număr. În momentul acesta totul se bate pe imagine, iar PSD-ul a greșit foarte mult la partea de imagine”, e concluzia serii pe Antena 3.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Anonymus

Acum 5 ani

doua televiziuni de rahat care manipuleaza prostimea si mint cu nerusinare. de le-ar inchide complet CNA-ul
Raspunde

siby

Acum 5 ani

Daca nu ati aflat inca, Grindeanu este verisor primar cu sotia lui Ponta, Daciana Sarbu. Mama lui Grindeanu este sora cu mama Dacianei...tradare fata de clanul Ponta-Sarbu pentru superman-ul Dragnea, dupa ce Ponta a fost cel care a contribuit substantial la traseul politic al lui Grindeanu!!
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Până mai ieri erau numai "manipulați" in stradă, "pesede a castigat alegerile si are dreptul", "ofticați că au pierdut alegerile", etc. Acum încep să își nuanțeze poziția mâncătorii de fecale probabil că se pregătește ceva. Acel ceva pentru care echipa PSD a avut nevoie de 1,5 zile de plănuire și urzeli! Probabil nimic bun!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus