Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Iohannis: Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului. Ciorbea: Nu avem competență

Iohannis: Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului. Ciorbea: Nu avem competență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se gândește să-i facă o vizită astăzi Avocatului Poporului, pentru a-i transmite că se așteaptă de la acesta la o luare de poziție în legătură cu deciziile Guvernului, scrie Agerpres.

"Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi (n.r. miercuri). Nu l-am văzut demult, nu îmi este dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că așteptăm cu toții o luare de poziție", a spus șeful statului, la ședința CSM.

Drept răspuns, avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că nu are „competențe” să blocheze inițiativele Guvernului „în termenul de zece zile”.

„Nu avem competență să blocăm aceste inițiative, în termenul de zece zile. Noi putem ataca legile şi ordonanţele de urgenţă după ce intră în vigoare.”, a spus Victor Ciorbea la un post de televiziune, citat de Hotnews.  Avocatul Poporului a spus că lasă în competenţa celor care pot sesiza CCR în acest caz cu un conflict de natură constituţională.

Presedintele va merge la discuții cu Avocatul Poporului, la ora 12.00, anunță Administrația Prezidențială.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus