Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

14 ani de închisoare: prima condamnare pentru bărbatul care și-a omorât copilul și l-a fiert în sodă caustică

14 ani de închisoare: prima condamnare pentru bărbatul care și-a omorât copilul și l-a fiert în sodă caustică

Antonio Zaccana, bărbatul care a ucis copilul concubinei sale pentru că a început să plângă isteric, a fost condamnat de Tribunalul Sibiu la 14 ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă.

În vârstă de 44 de ani, Antonio Zaccana (foto stânga) a fost trimis în judecată de procurorii sibieni în vara anului trecut, după ce mama copilului a făcut un denunț. Crima a avut loc în satul Zlagna (comuna Bârghiș), din județul Sibiu, în urmă cu patru ani. ”Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 13 ani de închisoare la care se adaugă un spor de un an de închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 14 ani de închisoare”, se arată în minuta sentinței publicată de Tribunalul Sibiu pe data de 1 februarie. Zaccana a fost obligat și la plata de cheltuieli judiciare în valoare de 4.600 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Zaccana se află, în acest moment, în arest în penitenciarul Aiud.

Mama nu a cerut despăgubiri

Copilul care avea patru ani când a fost ucis de Antonio Zaccana era al concubinei sale, Otvos Tunde (foto dreapta), cu care s-a mutat în Zlagna acum patru ani. Potrivit vecinilor, copilul locuia când la bunici, când la orfelinat, drept pentru care absența acestuia nu a fost văzută drept un lucru neobișnuit. Procurorii au fost sesizați despre crimă abia anul trecut, după denunțul făcut de Otvos Tunde, care tocmai fusese bătută crunt de concubinul ei. În cadrul procesului penal de la Tribunalul Sibiu, Otvos Tunde nu s-a constituit parte civilă și nu a avut niciun fel de pretenții de la bărbatul condamnat acum la închisoare. Acesta din urmă a mai fost condamnat și la trei ani de închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte, iar judecătorul Tribunalului a aplicat pedeapsa cea mai grea, cea de 14 ani.

Scenariul unei minți criminale

Detaliile crimei descrisă de procurorii sibieni sunt de-a dreptul șocante. ”S-a reţinut că, în urmă cu trei ani, inculpatul Antonio Zaccana aflându-se la domiciliul său din satul Zlagna, împreună cu concubina sa, Otvos Tunde, şi copilul acesteia, minorul L.A.V., deranjat fiind de o manifestare isterică a minorului, l-a introdus în casă şi i-a aplicat mai multe lovituri în zona feţei şi a pieptului. Urmare a intensităţii loviturilor primite, minorului L.A.V. i s-a făcut rău, a vomat, în scurt timp s-a învineţit şi a decedat”, se arată într-un comunicat emis de procurorii sibieni imediat după reținerea lui Antonio Zaccana. Potrivit comunicatului, Antonio Zaccana a săpat o groapă chiar în locuinţa sa, unde a ascuns corpul micuțului, după care a plecat în Târgu Mureş, de unde a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică. S-a întors acasă, a dezgropat cadavrul, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă şi soda caustică şi, timp de mai multe ore, a întreţinut focul cazanului până la momentul în care corpul copilului s-a transformat într-un lichid gelatinos. “Pentru a-şi şterge orice urmă a faptei, inculpatul s-a deplasat cu autoturismul proprietate pe malul râurilor Târnava Mare şi Mureş unde a aruncat atât cazanul cât şi lichidul gelatinos reprezentând corpul minorului decedat”, mai arătau procurorii sibieni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un cititor

Acum 5 ani

Mult prea putin. Ar trebui reintrodusa pedeapsa capitala!!!
Raspunde

Sibianca

Acum 5 ani

Foarte putin. Tinand cont ca sentinta nu este definitiva se face recurs iar pedeapsa se injumatateste. Intra in inchisoare, mai scrie o carte, mai face un curs, mai participa la o sedinta de psohoterapie si dupa 3,5 ani cere eliberare conditionata. Asta e dreptate???
Raspunde

BEN

Acum 5 ani

n-a mai fost soda caustica si pentru el? o cumpar eu !este mai ieftin decat sa platesc 8-9 ani intretinerea lui in inchisoare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus