Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Cătălin, protestatarul solitar din fața sediului PSD: ”eu fac un apel la conștiința membrilor PSD. Sunt și oameni cinstiți” | Foto și video

Cătălin, protestatarul solitar din fața sediului PSD: ”eu fac un apel la conștiința membrilor PSD. Sunt și oameni cinstiți” | Foto și video

De vineri după-amiaza, în fața sediului organizației județene a PSD Sibiu, și-a instalat un fel de pupitru pentru protest Cătălin Boteanu. Regățean de origine, mutat de trei ani în zona Sibiului, Cătălin are drept scop stabilirea unui dialog cu membrii cinstiți ai PSD Sibiu, pe care să îi convingă de faptul că direcția abordată de cei aflați acum la putere nu este corectă pentru România. Cătălin este al doilea protestatar solitar al Sibiului, după ce de joi, în Piața Mare, un actor și-a mutat spațiul de lucru.

Cătălin Boteanu are 47 de ani, este căsătorit și lucrează în comerț-distribuție. A primit aviz favorabil de la Primăria Sibiu pentru desfășurarea protestului, iar de vineri și-a pus în aplicare demersul inedit în fața sediului PSD de pe strada Samuel von Brukenthal (sediul de lângă Primăria Sibiu). Și-a amenajat un fel de pupitru, pe care a lipit mai multe mesaje adresate social-democraților: ”PSD Sibiu garantează pentru Dragnea, PSD Sibiu girează legalizarea hoției, PSD Sibiu garantează zero investiții pentru Sibiu, PSD Sibiu de Dragnea iubitor” sunt câteva din aceste mesaje.

protest in fata PSD (4) ”Este un apel la conștiința membrilor PSD. Nu mă refer la conducere, mă refer la membrii partidului. Care, din câte știu eu, sunt oameni cinstiți. Mai ales în zona aceasta a țării, căci tot timpul mă gândesc că Sibiul este orașul care a patentat bunul-simț în România. Și într-un oraș în care oamenii au bun simț, ei trebuie să aibă bunul simț și să comunice domnilor din conducerea partidului că nu este în regulă ca un lider ca Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru că a făcut fraudă electorală (este dovedit, judecat și condamnat) să conducă un partid”, spune Cătălin Boteanu.

Membrii PSD au ieșit la discuții

Cătălin arată că, după instalarea pupitrului său, au ieșit câțiva membri de partid să discute cu el. Mi-au spus că de unde știu eu că nu sunt investiții în județul Sibiu. Ei, cumva, sunt precum înaintașii noștri care pârjoleau câmpurile și otrăveau fântânile, în calea dușmanului. Căci, nici membrii PSD din județul Sibiu nu beneficiază de spital județean, de drumuri mai bune și așa mai departe”.

protest in fata PSD (1) Demersul lui Cătălin vine la o zi după ce un actor sibian, Charlie Fălămaș, a decis să își mute spațiul de lucru în Piața Mare, tot în semn de protest față de evenimentele politice din ultima perioadă. La fel, și Cătălin Boteanu și-a adus cu el ”uneltele” necesare, pentru a putea lucra. ”Am și un laptop cu mine, am telefonul mobil, pot să lucrez de aici. Nu am cine știe ce activități care să mă țină legat de un loc”.

”Eu cred că o picătură chinezească, de genul desfășurării de astfel de proteste pașnice, căci nu vreau să agresez pe nimeni, poate avea succes. Sunt dispus să intru în discuție și să îmi susțin ideile. Ceea ce eu cred că ajută, căci sunt oameni care habar nu au că nu există investiții publice la nivelul Sibiului. Și cred că nu mai trebuie să habar-n-avem, ci trebuie să fim implicați”, Cătălin Boteanu.
Să vină și alții. Dar cu autorizație

Protestatarul solitar are autorizație până la finele lunii februarie. Și intenționează ca în toate zilele cu activitate la sediul partidului, să fie în fața acestuia. ”Nu vreau să implic pe nimeni în acest demers, dacă nu dorește. Cine simte că vrea să facă asta, poate merge la Primărie, să ceară aviz și să mi se alăture. Să ceară aviz, căci al meu este pentru o singură persoană”. Cătălin Boteanu a participat și spune că va participa în continuare și la protestele care se organizează seara în Sibiu.

protest in fata PSD (7)

”Am mâncat destul de multe cozi când eram tânăr. Așa că pot sta în picioare foarte mult timp și, din principiu, nu renunț. Imediat după vremea Revoluției, la protestele din Piața Universității, mergeam după program. Dar atunci am renunțat. Noi, care nu trebuia să renunțăm atunci. Acum, însă, nu mai renunț la proteste”, Cătălin Boteanu
Actorul din Piața Mare aleargă de trei ore

Actorul care a început de ieri să protesteze în Piața Mare a Sibiului, unde și-a mutat spațiul de lucru, a avut o nouă abordare a manifestului în cursul zilei de vineri. De la ora 15:00 a început să alerge în jurul Pieței Mari, purtând un tricou pe care scrie #rezist. După aproximativ 100 de ture, în jurul orei 17:30, a descoperit că cineva i-a furat termosul cu ceai. La ora redactării acestui material (18:35), Charlie încă ”dădea ture” în piață. ”Astăzi mă ocup de antrenamentul fizic și de rezistență. Dacă ieri am decis să citesc și să mă ocup de alte părți ale studiului actorului, astăzi am zis să arăt și cealaltă parte, cum ne pregătim să rezistăm noi la trei spectacole pe zi, de exemplu. Asta ca să își dea seama și cei de la Guvernare, care își permit să facă ce vor, deși unii poate nu au muncit o zi din viața lor. Există oameni în țara asta care muncesc și în trei schimburi, cum este situația părinților mei, care zi de zi se chinuiesc să supraviețuiască pe un salariu de nimic, dar care sunt mult mai cinstiți și deștepți decât mulți aflați la guvernare”, a spus Charlie Fălămaș, înainte să înceapă să alerge prin Piața Mare.

”Pașnic, rezist și rezistăm cu toții”

Demersului lui de ieri, când și-a mutat spațiul de studiu în centrul orașului, i s-a alăturat astăzi un student de la Medicină, care a venit să învețe stând pe o bancă din piață. Pentru a-și continua protestele, Charlie și-a luat concediu fără plată din locurile unde lucrează. El intenționează să protesteze diferit, în fiecare zi, în Piața Mare, până când Guvernul Grindeanu va demisiona.

Foto Silvana Armat

protest charlie (2) protest charlie (1) protest charlie (5) protest charlie (4) protest charlie (3)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

da

Acum 7 ani

mergeti ma acasa
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

acasa, nu la guvernare!!
Raspunde

Boloboc Ciprian

Acum 7 ani

Ma mir ca nu il bate tiganii
Raspunde

George giolgau

Acum 7 ani

Asa e!
Raspunde

Adi

Acum 7 ani

Bravo oamenilor care arată ca le pasa si iau atitudine. Va susțin protestele.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, am vazut si io aici, in Montreal de unde va "transmit in direct" un protest asemanator al unui godac de fo' doua quintale, ce sa dadea ofticat ca astia de la Tim Hortons nu bagara destul gem in duzina de donuts-uri pe care le "ascunse" Marimea Sa, in decurs de 30 de secunde.... Asa potlogarii "decat" in capitalism se pot petrece, rusine sa le fie!.....
Raspunde

Gogupintenogu

Acum 7 ani

Tanti! Da ce te mai manca la fatatoare(pardon, la canadiana)! Nu?!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 7 ani

Cat de penibil. Vrea un dialog auzi? Pai de ce nu a dat Ciolos bani pentru spitalul din Sibiu? De ce nu a dat armata terenul de pe Calea Poplacii, cand transferul de la armata la primarie starea in semnătura sefului CSAT, adica Iohannis? De ce nu s-a aprobat constructia spitalului din banii pentru circul de la festivalul de teatru? De ce discutam de 10 ani de acest spital si doar acum deodată a devenit asa o tema importantă? De ce liberalii l-au numit pe Robert Fotache adminstrator sef al spitalului judetean , un om cu zero experienta si fara studii de specialitate? Iata intrebari. ..
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Da si de ce cel de la PNL al pun pe NEAGU sa ai reprezinte?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus