Sâmbătă,
04.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

De unde vin comercianții de kitschuri de pe Bălcescu

De unde vin comercianții de kitschuri de pe Bălcescu

Vântul care trece și prin cele mai groase haine și temperaturile puțin peste zero grade nu i-au oprit pe micii comercianți să-și scoată marfa pe Nicolae Bălcescu. Încă de la primele ore ale dimineții și-au luat umbrele de acasă, pentru orice eventualitate, căciulile pe urechi și și-au așezat produsele pe tarabe. „Doar e Valentine`s Day”, spune un comerciant. O  parte din ei au venit din alte județe și au adus cu ei de la inimioare și ursuleții de pluș, până la bijuterii și jucării pentru copii.

În aproximativ 20 de metri, de la intrarea pe Nicolae Bălcescu și până în dreptul restaurantului The Gallery, pe ambele părți ale pietonalei și-au instalat tarabele 84 de comercianți. 60 dintre aceștia sunt din Sibiu, iar restul de 24 din alte județe. Vor sta acolo până pe 14 februarie, când se va celebra Valentine`s Day, sărbătoarea împrumutată de la americani. Înarmați cu haine groase și răbdare, aceștia își așteaptă clienții, care, însă, nu-și fac simțită prezența.

Balcesscu valentine s

„Nu prea cumpără lumea. Până acum, nu am vândut nimic. Cei mai mulți vin, se uită și apoi pleacă. E și frig afară, bate vântul, cine să iasă afară?”, se întreabă un comerciant venit tocmai de la Prahova. De pe taraba lui nu lipsesc ursuleții de pluș, care pleacă de la 35 de lei și ajung până la 100 de lei, în funcție de mărime. Și inimioarele cu „Te iubesc” au zis „prezent” pe tarabă. Mai mult decât atât, a adus și mărțișoare „ca să fie, după Valentin, doar vine Mărțișorul, nu?” adaugă acesta.

valentine s day balcescu (4)

Înaintând printre standuri, un bărbat a vreo 50 de ani așeza inele și brățări. „Sunt de la București, abia am ajuns și deja am înghețat”, mărturisește acesta. „Sunt din argint veritabil” ne spune când observă că ne uităm spre inele. Prețurile variază de la 25 de lei până la 80 de lei.

valentine s day balcescu (3)

Nici jucăriile pentru copii nu lipsesc de aici. De la mașinuțe și avioane, până la păpuși și sirene. Un tânăr din Vâlcea își prezintă mândru marfa pe două standuri. Unul cu plușuri și altul cu jucării din plastic. „Le-am adus special pentru Valentine`s Day. Am văzut și la alții și am zis să aduc și eu”, spune el. Întrebat care este legătura dintre această sărbătoare și jucării, tânărul nonșalant spune că „Doar așa e tradiția, nu? Să faci un cadou”.

valentine s day balcescu (2)

valentine s day balcescu (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2194

Comentarii

4 comentarii

protestatar

Acum 7 ani

Aiureli! O sarbatoare a comerciantilor. Ce are dragostea cu ursuletul? Daca ursuletul e bleg, degeaba lumanari parfumate, flori sau inimioare... Sa mearga sa se trateze, nu sa cumpere inimioare...
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' drighinele n-aduserati? Ei na, acu' sa nu-mi spuneti ca nu știti ce-s alea!??...Niste mănuși fiine-fiine, din piele, tot roz bine-nțeles ....
Raspunde

iohannisdeutsche puppe

Acum 7 ani

....Le zice trichinele,un fel de manusi de chiele...sa belesti pwuula cu ele!:)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus