Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Viitorii șoferi nu mai trebuie să vină la Sibiu. Centrul pentru examenul auto din Mediaș va fi inaugurat luna viitoare

Viitorii șoferi nu mai trebuie să vină la Sibiu. Centrul pentru examenul auto din Mediaș va fi inaugurat luna viitoare

Centrul local de examinare teoretică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere în municipiul Mediaş urmează a fi inaugurat în luna martie.

Prefectul judeţului, Cristian Roman şi şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Vehicule Sibiu, Victor Ivaşcu, s-au întâlnit cu primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, pentru a evalua stadiul de derulare a lucrărilor de amenajare a noului centru.

„Mă bucur că domnul primar al Mediaşului ne-a sprijinit în materializarea acestui proiect de amenajare a spaţiului pentru deschiderea unui centru de examinări auto la proba teoretică şi în această zonă a judeţului. Clădirea este foarte spaţioasă, au fost obţinute toate avizele, astfel încât, odată ce va fi predată, de luna viitoare, către Instituţia Prefectului, vom putea oferi candidaţilor din Mediaş şi localităţile din zona de nord facilitatea de a nu se mai deplasa la Sibiu pentru proba teoretică a examenului de permis. Acesta este de fapt rolul unei bune administraţii, să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, scutindu-i de pierderi de timp şi costuri inutile,”  a declarat prefectul Cristian Roman.
Spaţiul de la Mediaş, cu o suprafaţă utilă de 135 mp, este modernizat exclusiv cu bani de la bugetul local al Primăriei Mediaş, valoarea totală a proiectului fiind de 142.032 lei, cu TVA inclus.

Potrivit primarului Mediaşului, Gheorghe Roman, lucrările de amenajare a centrului se vor încheia în aproximativ o lună.

„Avansăm cu lucrările la centrul de permise auto, o investiţie pe care noi apreciem că o finalizăm în maxim 30 de zile. Îi mulţumesc domnului prefect pentru interesul pe care îl arată Mediaşului şi acestei zone. Sunt sigur că noul centru va veni în sprijinul multor medieşeni, al multor oameni din nordul judeţului care astfel sunt scutiţi să mai facă un drum până la Sibiu”, spune primarul Gheorghe Roman.
După încheierea lucrărilor, clădirea va fi predată către Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, prin hotărâre de Consiliu Local, pentru a fi instalată aparatura corespunzătoare examinării candidaţilor din zona de nord a judeţului.
„Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, va începe instalarea şi testarea echipamentelor necesare funcţionării Centrului de Examinare teoretică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, imediat ce spaţiul ne va fi pus la dispoziţie de primărie. Potrivit proiectului, la Mediaş este prevăzută instalarea a 5 calculatoare pentru examinarea teoretică a probei pentru obţinerea permisului de conducere”, a declarat inspector principal Victor Ivaşcu, şef Serviciu Permise şi Înmatriculări Vehicule Sibiu.
Centrul de examinări auto situate în Mediaş, Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr.17, pavilion R, va deservi locuitorii din oraşele Mediaş, Dumbrăveni şi Copşa Mică, precum şi din comunele Şeica Mică, Şeica Mare, Micăsasa, Axente Sever, Moşna, Dârlos, Bazna, Blăjel, Brateiu, Biertan, Aţel, Alma, Hoghilag, Laslea, Tîrnava şi Valea Viilor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus