Miercuri,
24.07.2024
Partial Noros
Acum
21°C

TSTV, Sebastian Dotcoș, administratorul județului: Sunt oameni acolo care merg cam cu piciorul pe frână

TSTV, Sebastian Dotcoș, administratorul județului: Sunt oameni acolo care merg cam cu piciorul pe frână

După o pauză de patru ani, Sibiul are un nou administrator al județului, în persoana fostului primar al comunei Marpod, Sebastian Dotcoș. În prima lună de activitate a găsit două aspecte care nu l-au mulțumit foarte mult: un buget de dezvoltare al județului de doar 16% și un ritm de lucru care nu-l satisface foarte mult. ”Procentul de dezvoltare este de 16% din totalul bugetului, ceea ce este foarte, foarte puțin. E structurat pe două părți, funcționarea și dezvoltarea. Atâta timp cât 85% ești pe funcționare și 16 pe dezvoltare… La Marpod am avut procent de dezvoltare de 50% anul trecut, iar anul acesta este prevăzut undeva tot la 50% am lăsat. Nu discutăm de sume, dar de procent”, a spus Dotcoș.

”Sunați-mă, că nu știți unde mă găsiți”

Administratorul județului susține că unii angajați ai Consiliului Județean nu sunt învățați să lucreze într-un ritm de lucru susținut. ”Eu am un stil de a lucra în viteză. Poate și din acest motiv, angajații Consiliului Județean și-au dat seama că eu lucrez în viteză și sunt tipul de om care rezolvă problema atunci, pe loc. Îmi place să scurtăm un pic lucrurile, omul să primească răspunsul atunci pe loc. Dacă se poate. Dacă nu se poate… (…) Fără să-i supăr pe colegii mei din Consiliul Județean și fără să dau nume, dar sunt oameni acolo care merg cam cu piciorul pre frână, ei așa înaintează. Eu am atribuții și în acest sens. Eu am un stil de lucru care mă face să nu stau în birou. Din acest motiv, le-am dat la toți numărul meu de telefon: «sunați-mă, că nu știți unde mă găsiți. Aici sunt, în clădire, dar nu știți în ce birou, pentru că nu mă găsiți pe interiorul 346». Lucrez la ei în birou, îmi iau hârtiuța și lucrăm pe concret”, a mai spus Sebastian Dotcoș.

”Dacă vrei să faci abuz în serviciu, oricum îl faci”

Dotcoș spune că a fost prezent în Sibiu la protestele împotriva ordonanțelor Guvernului Grindeanu, deși admite că pe fond problema nu este acolo. ”Eu am fost în piață. Am mai fost și la Marpod, pentru că fac naveta, soția e profesor acolo. Cum ce m-a mânat? Dar e normal ce se întâmplă? Eu recunosc că anumite probleme ne facilitau pe noi cei care lucrăm în sectorul public, dar am o fetiță de nouă ani, am un băiat de 20 de ani și vreau ca ei să rămână aici în țara asta și vrem să trăim într-o țară curată și normală. (…) Lucrez acolo, am lucrat în serviciul public. E o chestiune de interpretare a abuzului. Este interpretabil. E vorba de cel care controlează acest termen. Eu sunt de principiul că atâta timp cât vrei să faci bine, clar nu există abuz în serviciu. Și dacă vrei să faci abuz în serviciu, oricum îl faci. Și pe vechea lege și pe noua ordonanță. Și să știți că și procurorii și și cei care anchetează nu sunt chiar așa. Eu am fost la DNA și știu. Acum nu e că ai semnat nu știu ce hârtie și gata, e abuz în serviciu. Acolo totul e în spiritul legii, iar legea e făcută în spiritul omului. Totuși, binele e acolo. Dacă tu ai făcut chestiunea aia intenționat, atunci e clar abuz în serviciu”, a mai spus Sebastian Dotcoș.

 

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/l-cOhtw2KY4

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "distribuția" e de-acum completa..."Doar" el ne lipsea, cel ce trebuia sa "joace" rolul acarului Păun!....
Raspunde

MMM

Acum 7 ani

Succes, Sebi!
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

"care nu l-au mulțumit foarte mult"...... "care nu-l satisface foarte mult".... L-au multumit sau nu l-au multumit? Nu scrie, daca nu poti sa scrii, nu o mai da la intors cu exprimari din astea!
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

Pai are dreptate ca toti merg infranati dar nu poate nici el sa acuze asa dur,sa speram ca ia masuri.In fond e nevoie de fapte nu de vorbe,ca de circ suntem satui.
Raspunde

Bugetar

Acum 7 ani

Sigur acum se va schimba iar viteza....mai ales daca nu se rezolva problema salarizarii....
Raspunde

Talida Runcu

Acum 7 ani

Dupa ce am vizionat intreaga emisiune am constatat ca judetul SIBIU isi da administarea financiara pe mana unui fost primar al celei mai mici comune din acest judet. N-am inteles care este motivul -in afara de cel politic!- pentru care a fost numit in acest post cu importanta esentiala pentru administrare judetului nostru! Apreciez(dupa modul cum se exprima!) ca acest individ va fi un "client" sigur al DNA!Succes-uri!
Raspunde

Stiu

Acum 7 ani

Deci poate conduce un judet daca a trecut pe la DNA .Eu zic sa faca cumva sa fie reangajata si doamna KRAUS pot face un birou de abuzurii in serviciu. Numit si angajat politic "apropiat" de doamnele presedinte Daniela si Raluca. Sa vedeti ce viteza prinde MARPOD cu banii Consiliului si mai ales ca la conducerea Primariei a ramas un CONDUCATOR adevarat adica fostul SOFER de la Prefectura. Si inca ceva dupa o luna SOFERUL PRIMAR cu acordul Administratorului Publi care oricum conduce si Primaria face un lucru normal pentru un SOFER ii da si masina Consiliului sa o foloseasca in vizitele zilnice la Consiliu. Masina se numeste Dacia Duster negru SBY se potriveste.
Raspunde

mic

Acum 7 ani

Comuna Marpod, sclipitoare de altfel....se vede ca a avut un primar "in viteza".
Raspunde

Un cetatean...

Acum 7 ani

In viteza nu faci un lucru bun.... nu am inteles nimic din ce a declarat....iar oamenii din Consiliul Judetean au fost intotdeauna prompti... eu vin des la Consiliu cu diferite trebri si mi s-au reyolvat doleantele in decus de maxim o saptamana...prin lege un raspuns (... asta nu inseamna si solutionare...) se da in 30 de zile.... Domnule Dotcos fiti rezonabil... si aveti grija la viteza...
Raspunde

CETATEAN AL SIBIULUI

Acum 7 ani

Se stie ca lucrurile facute repede nu sunt lucruri bine facute. Asa este de cand lumea. Mai ales in conducerea unui asemene institut. Eu am fost acolo ... angajatii sunt operativi si 'problema' a fost rezolvata foarte eficient. Termenul este de 30 de zile pt solutionarea unui document.. nu a durat o saptamana si am fos sunat sa vin dupa aviz. daca peste tot s-ar rezolva asa eficient si repede problemele la Consiliul Judetean.... sunt sigur ca s-ar rezolva multe probleme in tara asta. Asa ca domnule Dotcos nu vorbiti ce nu trebuie... Dca tot ati ajuns acolo incercati si colaborati cu angajatii si nu-i huliti . nu merita... PS.. inca ceva domnule Dotcos.... documentele nu au fost complete dar am avut toata intelegerea lor si in acest timp s-a completat si am avut si problema mea rezolvata... nu inteleg de ce sunteti asa pornit impotriva lor...
Raspunde

nono

Acum 7 ani

Primar de comuna mica cu veleitati de mare manager. Sunt curios care este ultima brosura*(carte ma indoiesc), citita, in materie de management...
Raspunde

Sinaytul

Acum 7 ani

Am încredere că domnul Dotcoș v-a face ceea ce trebuie (privind atribuțiile sale) în folosul județului nostru, cunoscând spiritul său gospodăresc și dinamic, apropierea de oameni și dorința de a face lucrurile cât se poate de bine. Faptul că a condus o primărie mică (unde și-a făcut treaba foarte bine) nu îl face inadecvat funcției pe care o deține. Marpozenii și-au iubit liderul lor (votul a demonstrat!), nu sunt încântați de plecarea lui (și nici de fabulațiile profiturilor curgătoare spre comuna lor, pe care unii, deja, văd că încearcă să le navigheze pe orbita zvonisticii), ei simt pierdere, și ar dori ca viitorul primar să fie la fel de activ și gospodar cum a fost cel pe care l-au avut. Succes domnule Sebastian Dotcoș!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus