Miercuri,
15.07.2020
Innorat
Acum
15°C

Sibiu: Într-o casă a lui Iohannis, IT-iștii lui Soros modifică statele de plată pentru protestatari | Foto

18 Februarie 2017 14:48

Sibiu: Într-o casă a lui Iohannis, IT-iștii lui Soros modifică statele de plată pentru protestatari | Foto

Aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, vineri seara, într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca știrile false - precum cea cu titlul de mai sus - să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului.

Împărțiți în două camere conectate la un antreu în care IT-iștii ies să mai ronțăie de-ale gurii, să desfacă ceva de băut și să aprofundeze discuțiile, voluntarii sibieni au lucrat până târziu în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă. De cele mai multe ori, discuțiile care se poartă între ei nu au niciun înțeles pentru o ureche afonă la limbajul programatorilor. Se vorbește despre ”import de RSS”, ”formuri care preiau separat”, ”scripturi care rulează la minut”. În final, scopul acestor discuții este crearea unei unelte care, cu ajutorul unei largi comunități de voluntari, să ducă la dispariția rapidă de pe Facebook a știrilor false.

hackathon stiri false 3

Lista surselor de știri

La ”hackathon-ul” de la Sibiu au venit oameni din trei firme de IT: dezvoltatori, ”testeri”, specialiști în marketing. Tinerii nu vor ca numele firmelor să devină publice dintr-un motiv simplu: ar deveni ținta creatorilor de știri false, împotriva cărora luptă. ”Există acea listă cu 70 – 100 de site-uri, dintre care 20 – 30 le vedem și noi aproape zilnic. Titluri bombastice, toxice, în fine. Se propagă de multe ori fără a fi citite, mulți le distribuie mai departe. Probabil că din traficul acela fac niște bani proprietarii acelor site-uri, dar există și alte teorii pentru care sunt distribuite aceste știri”, definește Radu zona împotriva cărora este îndreptată acțiunea lor. Cele peste 70 de site-uri la care face referire au fost adunate într-o listă de un IT-ist din București, care a creat deja o extensie a browser-ului Chrome, extensie care atrage atenția asupra faptului că știrile provenite dintr-o anumită sursă au potențial fals. Sibienii au invitat dezvoltatorul acestei extensii la evenimentul de vineri noaptea, dar acesta nu a putut ajunge. Însă perspectivele unei colaborări cu acesta există, arată IT-iștii reuniți la Sibiu.

hackathon stiri false 7

Cum va funcționa

IT-iștii din Sibiu pornesc în demersul lor de la opțiunea creată de Facebook pentru a raporta știrile false. Dar care, deocamdată, în România nu funcționează foarte bine. ”În State, din ce am înțeles, știrile false sunt marcate ca atare, scade mult «reach-ul», căci asta e, de fapt, cheia, iar dacă vrei să distribui mai departe știrea primești un avertisment, că acea știre este falsă. Acesta mă aștept să fie rezultatul final și la noi: ca știrile false să nu mai apară pe paginile oamenilor”, explică Radu. Împreună cu ceilalți, el lucrează la o aplicație care monitorizează automat site-urile care generează știri false. Lista acestor site-uri va fi actualizată permanent. Odată ce de pe un astfel de site, pe Facebook este distribuită o știre, aplicația creată la Sibiu o va aduce mai întâi în atenția unui grup restrâns de voluntari. Aceștia vor prioritiza știrile false, după care pasul ultim este la click-ul voluntarilor din România care vor să se alăture inițiativei și să raporteze către Facebook știrea ca fiind cu informații false. ”Primul pas este detecția automată. Al doilea pas este acea filtrare manuală făcută de către un grup restrâns voluntari. Al treilea pas este postarea acestor știri într-un grup mare de voluntari, iar cel de-al patrulea pas este raportarea drept știri false de către cei mulți voluntari care sperăm să ni se alăture. Estimăm că vor fi câteva zeci de mii”, rezumă Radu.

hackathon stiri false 1

Ultimul pas este la Facebook

”Romanian fake news aggregator” este numele discutat pentru inițiativa celor de la Sibiu. Numele ar urma să fie pus fie pe grupul de mii de voluntari care ar urma să raporteze către Facebook știrile false, fie pe pagina creată cu acest rol. ”Ne gândim că se vor strânge aproximativ 50 de știri pe zi, care vor fi alese dintre cele mai virale, căci asta vrem să detectăm automat prin API-ul (o unealtă pentru programatori – n.r.) de la Facebook”, estimează Radu. Știrile raportate drept false vor fi marcate ca atare, însă, tot de reprezentanții rețelei de socializare. ”Nu cei de la Facebook fac fact-checking-ul (verificarea veridicității – n.r.). În România am înțeles că vor fi cei de la factual.ro și încă alte câteva ONG-uri. Ei le vor marca drept false, iar de aici mai departe Facebook ar trebui să acționeze, să le limiteze răspândirea”, mai arată Radu.

hackathon stiri false 4

Cuvântul-cheie: ”crowdsourcing”

IT-iștii de la Sibiu cred că inițiativa lor va fi una cu rezultate concrete datorită ideii de ”crowdsourcing”. Altfel spus, datorită grupului mare de voluntari care vor fi dispuși să raporteze către Facebook știrile detectate drept false. Și cu cât vor fi mai multe astfel de raportări făcute într-un timp cât mai scurt, cu atât mai repede răspândirea acestor informații va fi limitată și marcată ca atare. ”Oricine poate fi voluntar. Căci tot ceea ce trebuie să faci este să raportezi știrile ca fiind false. Nu contează că în acest grup mare se pot «infiltra» unii care vor să susțină propagarea de știri false. Pentru că nu există o unealtă prin care să marchezi știrile corecte”, explică încrezători tinerii de la Sibiu.

#rezist

Mai toți tinerii veniți la hackathhon-ul de la Sibiu poartă banderole galbene inscripționate cu moto-ul protestelor din ultimele săptămâni, ”#rezist”. ”Cred că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni ne-a determinat să ne implicăm mult mai mult”, explică Radu purtarea acestor banderole. Care a participat la proteste, asemenea lui Ciprian. ”A fost un context agravant. Problemele acestea există de mai mult timp, dar acum ne-au lovit mai tare, căci le-am ignorat prea mult. Cred că știrile false au un impact foarte mare și cred că pot fi schimbate mult mai ușor decât alte lucruri. Mult mai greu, de exemplu, poți schimba clasa politică”, este de părere Ciprian.

hackathon stiri false 2

Și alternativa CNA

Printre cei prezenți în noaptea de vineri la inițiativa de la Sibiu s-a discutat și despre un alt proiect, care să vizeze domeniul audio-vizualului. ”Trebuie dezvoltată o alternativă la CNA, care să fie a societății civile. Acum, CNA-ul vine pe filieră politică și este foarte greu de crezut că se va schimba ceva vreodată acolo. Din punctul meu de vedere, acolo este un drum închis. Și atunci, diversele industrii, precum jucătorii corecți din industria de media, jucătorii corecți din industria publicității și așa mai departe, să își facă o organizație de auto-reglementare a acestui domeniu”, arată Ciprian. El spune că o astfel de organizație are drept inspirație instituții similare din alte țări, în care sunt implicați și reprezentanți ai societății civile. ”Și la noi exista, pe vremuri, Clubul Român de Presă. Dar care a fost distrus de către patroni de media, cred eu. Nu poți lăsa doar patronii de presă să reglementeze, căci în mod evident ei nu au această disponibilitate de a recunoaște că nu își fac treaba bine. De aceea e important să ai mai multe organizații care au interes ca lucrurile să funcționeze bine”, dezvăluie Ciprian din intențiile proiectului său, aflat în stadiu incipient.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

109 comentarii

protestatar

Acum 3 ani

Chiar acest titlu suna a stire falsa...
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

Feel the irony?
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, pai daca știrile false nu vor mai fi distribuite, voi veți rămâne far' de pita la copii!.... Si nenea Apostol pentru ce va mai cere autorizație pentru manifestație?.... Io una, daca si dansu' doreste, ma angajez personal sa-i "livrez" zilnic cate o tema!
Raspunde

A

Acum 3 ani

Hackathon sponsorizat de Ministerul Adevarului, parte a INGSOC. Deja devine tragi-comic cum o carte scrisa secolul trecut incepe sa devina realitate.
Raspunde

sfatuitorul din turn

Acum 3 ani

Daca majoritatea poate sa sa decida viitorul politic al tarii noastre, de ce sa nu decida tot o majoritate, daca o informatie e falsa sau nu? Nu e vorba de un Minister ci de o masa mare de oameni fara un reprezentant delegat in vreun fel.
Raspunde

Arici Pogonici

Acum 2 ani

Doamne... lasa sa ploaie cu minte. La ce se fac programe cand uite, unii nici macar nu inteleg ce este o stire. Pai cum, mai, o stire devine adevarata prin votul majoritatii? Daca eu scriu ca a cazut luna de pe cer si o majoritate decide ca asa este atunci luna gata trebuie sa o cautam pe unde o fi cazut? Hahahaha, o stire devine adevarata prin decizia maselor. Buna asta, serios.
Raspunde

stire

Acum 3 ani

http://ziarulromanesc.de/romania/cum-au-pus-mana-clanurile-de-romi-pe-sute-de-cladiri-din-timisoara/
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, eu am citit azi ca trebuia sa ma nasc vita. O fi stire falsa sau adevarata?
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, habar n-am, da' cei cert ii cert...Si cert este ca voi ăștia care V-ati însușit fraudulos nick-ul meu ma pupați in koer!....
Raspunde

da

Acum 3 ani

moare ceausescu de ciuda! idioti utili
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Maria

Acum 3 ani

#Rezist ✌✌✌
Raspunde

kuie mlaus

Acum 3 ani

la cati ?
Raspunde

La mai multe :)

Acum 3 ani

Pai ca o ironie a sortii s-ar putea chiar sa fie o casa a lui Klaus, unde sunt 7 mai este loc macar de una, mai ales ca acum castiga sigur ceva mai bine decat castiga din meditatiile la fizica, isi permite si o cladire de birouri! Si daca mai tine mult starea asta si contrele cu OUg-urile s-ar putea sa se si modifice unele state de plata :)) Apropo stirile pe facebook, de cine sunt create si cine a castigat mai mult de pe urma lor?
Raspunde

gigikent

Acum 3 ani

nu cumva vreti sa cenzurati si internetul? habar nu aveti ca sunteti o simpla unealta folosita pentru un plan mai mare decat voi. veti ajunge victimele propriilor voastre actiuni.
Raspunde

Gruia

Acum 3 ani

1+1=2
Raspunde

Becks

Acum 3 ani

Cam mult alcool pe masa si in mainile h-aiti-stilor hashas aparatori ai democratiei din Sibiu. Probabil, unitatea de masura pentru #rezist este sticla de bere si toiul cu tarie. Pentru redactie: Sper sa nu concediati fotograful. Nu e vina lui...
Raspunde

georgica

Acum 3 ani

Meditatiile la fizica date in Sibiu sunt cea mai profitabila afacere post decembrista, hai softistii verificati e falsa sau nu?
Raspunde

zzz

Acum 3 ani

adevarat! la fel cu matematica, romana(pt intrare la liceu), engleza. da e ok, te sfatuiesc doar sa iei cu polonicul, nu te mai chinui cu lingurita...
Raspunde

florin

Acum 3 ani

Nu stiu cati bani a castigat Iohannis din meditatii ca sa-si ia casele dar stiu sigur ca ar trebui sa dea meditatii zilnic, timp de 100 de an,i ca sa-si faca muntele de casa al lui Dragnea. Apropo, ca tot va luati de cosmeliile lui Iohanns, pe Dragnea cand il intrebati cu ce bani si a ridicat palatul si cu ce bani si a cumparat toate spatiile comerciale pe care le detine ? Aud ?
Raspunde

WAUWAU

Acum 3 ani

Pentru " la mai multe " - foarte bine pusa intrebarea ! Nu tot poporul nostru e prost si nici nu avem nevoie de meditatii dela " soldatii " lui Soros ! ;)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gretel

Acum 3 ani

Față de inițiativa lăudabilă a celor din domeniul IT, titlul articolului lasă de dorit și dă loc de interpretări. Exact ce nu avem nevoie acum! Chiar nu îți dai seama, Traian Deleanu, ce rău faci prin titluri de genul?
Raspunde

ovidiu

Acum 3 ani

"Aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, vineri seara, într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca știrile false – precum cea cu titlul de mai sus – să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului."
Raspunde

Hadrian

Acum 3 ani

Sper sa ajunga la Canalul Dunare- Bucuresti. La Poarta Alba. La Gherla.
Raspunde

Cora

Acum 3 ani

si, cine garanteaza ca vor fi raportate DOAR stirile false, nu si cele care nu convin? ca, daca ne uitam la banderole, mi se pare evident ca vor fi declarate false stirile dintr-o anumita directie... big threat!
Raspunde

n.lupu

Acum 3 ani

Mie mi se pare ca lucrati la un fel de politie a Facebook-ului cu care intram deja in terenul cenzurii mai pe sleau cei care controleaza sistemul pot oricand sa blocheze o stire adevarata dar care nu le convine si uiteasa o idee buna se poate transforma in otrava pentru adevarata democratie.
Raspunde

unu

Acum 3 ani

Exact. Cum puteti formula un asemena titlu de articol ? Cine nu e in tema, chiar crede !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iulian

Acum 3 ani

Ironia nu prea a prins :) ; testul v-a reusit. Se posteaza pe Facebook: uite adevarul despre soros + postaci psd-isti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

somebody

Acum 3 ani

Ha ha!! Postacii stacojii au intrat in criza. Ca o musca tocmai spray-ata cu insecticid.
Raspunde

mumia

Acum 3 ani

Nu aveti nimic in cutia craniana, trădători de neam si tara ! Daca nu acum, mai târziu veti primi ceea ce meritati !
Raspunde

FacetotFace

Acum 3 ani

Ce tare e asta cu CNA făcut de "jucătorii corecți din industria de media și jucătorii corecți din industria publicității". Pai, cine stabilește cine sunt jucătorii corecți? Și cum, cei din publicitate stabilesc cine face presă corectă și cine nu? Și dacă nu joci cum iți "cântă" un astfel de CNA nu mai primești publicitate? Sau ți se ia licența? Asta-i un fel de "spre comunism, în zbor!" Comunistoizi mici și răi!
Raspunde

Pixul Roșu

Acum 3 ani

De ce și-au pus banderole cu REZIST pe braț, pentru că erau doar ei între ei? :)))
Raspunde

Leonardo da Vinci

Acum 3 ani

Vei face întotdeauna rău dacă vei proslăvi, dar şi mai rău dacă vei cenzura ceea ce nu înţelegi.
Raspunde

Victor

Acum 3 ani

Este o idee extrem de periculoasa, aduce asa putin cu cenzura dinainte de 89. Cu alte cuvinte noi nu putem decide pentru noi înșine ce este corect si ce nu. Trebuie sa vina grupul de pro-lgbt, pro-avort, pro-imigranti, ( pe scurt resist) si sa ne impunace sa credem. Apoi eu de exemplu am cca 1000 de prieteni virtuali care au in mare opini similare cu mine. Pe facebook eu distribui pentru prietenii mei si in grupuri care imi tolereaza ideeile mele. Cum adica sa intre "grupul de la Sibiu" cu buldozarul pe pagina mea si sa imi impuna de exemplu sa distribui doar stiri pro-imigranti ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 3 ani

ce te face sa crezi ca suntem pro-lbgt? pro-imigranti??? tu nu stii pe ce lume traiesti.
Raspunde

ioan

Acum 3 ani

Suportul pentru web/blog trebuie să actioneze ETIC ca să curețe la sursă. Exemplul dat de George Stavarache nu e unic. FB atenționează-proiect dar monetizarea continua pentru actionari. Prea mulți nu vor să taie craca de sub picioare si să ramina saraci=cinstiți.
Raspunde

Sibianca

Acum 3 ani

Alooo... De libertate de exprimare sau de libertatea presei ati auzit??? Cum o sa se verifice informatiile daca sunt sau nu false?
Raspunde

zzz

Acum 3 ani

libertatea de opinie care iti spune ca "un studiu a arata ca soros vrea sa rupa ardealul de romania si sa il dea la unguri" probabil nu mai e libertate de opinie. acelasi lucru cu "multinationalele care isi ameninta oamenii cu concedieri daca nu merg la demonstratii..." deschide ochii
Raspunde

cristian dogaru

Acum 3 ani

Astora le arde buza ca platesc mai nou CAS oa toti banutii si nu stiu cum sa "reziste" mai bine...
Raspunde

cristian mihai

Acum 3 ani

Citind articolul inteleg sa este vorba despre persoane care sunt in general contra guvernului, cum vor impiedica si stirile false care nu le convin, de exemplu pe hotnews.ro scrie: Peste 100 de persoane au participat sambata la protestul din fata Palatului Cotroceni, de fapt erau cam 1200, am trecut cu masina pe langa ei, in fond ei n-au mintit decat prin omisiune, i-au uitat pe ceilalti 1100.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dumitru

Acum 3 ani

F buna idea. Felicitari!
Raspunde

Andreea

Acum 3 ani

Inca o stire falsa.
Raspunde

ToTo

Acum 3 ani

Eu unul mi-am dezactivat contul de Facebook, sugerez tuturor sa procedeze la fel, măcar pentru o perioada, pana trece nebunia asta gay cu #rezist Aștept poze din concedii ba chiar mi-e dor de postări gen " la o berica, la un ceaun cu nanasu , poftiți la masa, merge puțin vin asa putin" și de alea și de alea... sa nu mai zic de tradiționalul ciolanel de la grand plaza care umple tot facebucu de miros îmbietor. :-)
Raspunde

zzz

Acum 3 ani

daca fugi destul de repede mai prinzi mici la "protestul" din Pitesti
Raspunde

El Condor

Acum 3 ani

Sa se inteleaga cumva , ca in perspectiva , pe "retelele de socializare" si in "media" urmeaza sa fie "distribuite" doar ceea ce convine celor gen "Iohhanis" / "conducatori", eliminandu-se criticile si opzitiile sau ceea ce este "anti..." ? Va nvartiti in jurul "gaurii negre"(ca sa nu spun altfel) , cu limba de IT -ist lipita de margini , pana la IPOCRIZIE . Cu alte cuvinte : PENTRU O ADEVARATA DEMOCRATIE TREBUIE UN ALT PRESEDINTE SI , POATE, O ALTA ORANDUIRE >>>))) Alupigus .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Talida Runcu

Acum 3 ani

POPOR DE INCULTI+PSD=LOVE
Raspunde

Viktor

Acum 3 ani

Esti o **** - tu aia cultivata!
Raspunde

alt sibian

Acum 3 ani

tu esti desteapta din poporul lui?sau ai aparut pe lume dintr un bou?Cum indraznesti sa jignesti asa?pramatie ?
Raspunde

Gabriel Florea

Acum 3 ani

Merkel vrea sa forteze chestia asta prin lege, in Germania. E o aberatie, impotriva careia o sa ma apar mereu. Contravine chiar ideii de Internet. E aberant sa-mi selecteze cineva inainte sa citesc, daca imi ia si libertatea asta, fac ceva pe el de Internet. Ca sunt o gramada de pagini toxice asta stim si noi, dar sa ne lase sa le cautam noi. Astia vor sa combata o manipulare prin alta, curat-murdar.
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

Ba, voi promovati cenzura ca in Coreea de Nord! Parca traim pe viu cartile lui George Orwell. Asta e „democratia” pumnului in gura, ca pe vremea bolsevicilor sovietici „cine nu-i cu noi, este impotriva noastra!”, „dai in mine, dai in fabrici si uzine!”. Ba, voi sunteti mai periculosi decat „ciuma rosie” pe care, chipurile, o atacati. Spun „chipurile” fiindca voi astia cu USR-ul si cu indemnul poponarilor „rezist” sunteti neomarxistii clociti de George Soros.
Raspunde

DAN

Acum 3 ani

O NOUA MANIPULARE. Normal CA VOR FI DECLARATE CA FIIND FALSE stirile ani Johannis. ACTIUNEA FACE PARTE DIN PREGATIREA CAMPANIEI PENTRU UN NOU MANDAT LA COTROCENI!
Raspunde

alt sibian

Acum 3 ani

asa este,ati vazut cum in Germania copii invata despre coruptia din Romania?Ar trebui sa facem si noi desene animate cu crematoriile si camerele de gazare ale hitleristilor.
Raspunde

Vasile

Acum 3 ani

deci voi sînteți securiștii viitorului, cum s-ar zice? cum le veți spune copiilor voștri că ați lucrat pentru cenzură? crăpa-v-ar fierea ps. pt a declara un articol fals trebuie o anchetă destul de complexă, nu veți avea resurse să faceți așa ceva, veți cenzura discreționar
Raspunde

idgaf

Acum 3 ani

https://ninsorisicurcubee.wordpress.com/2017/02/04/psd-forever-baby/
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

toti se plang de cenzura, dar nimeni nu se plange de propaganda?? nimeni nu se plange de toti pseudo-scriitorii SF care o dau in politica si teoria constipatiei?? Cand o sa avem si noi acces la informatii concise, dovedite, argumentate, in detrimentul can-canului si senzationalului? marea majoritate a celor ce citesc stirile false chiar nu isi pun intrebari despre veridicitatea articolelor citite??? Chiar poti sa crezi toate balivernele ce apar pe anumite pagini toxice, si mai nou, prin 2 televiziuni de larga audienta?? Unde ramane calitatea actului jurnalistic?? Unde este caliteatea informatiei oferite??
Raspunde

Barsu Alex

Acum 3 ani

Baaa romani....astia is doar aia care au stat la poza...in spate , nestiut de opinia publica , lucreaza la asa ceva , multi altii , mult mai buni ca astia . Lucreaza de muuult ....si pentru ambele " tabere" ...e o componenta a luptei de la putere de muuult inradacinata si practicata fara pauze ....cand noi inca nici nu stiam de internet...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

adrian

Acum 3 ani

Prezenta la vot cică...pai eu dacă nu am un program politic în care sa cred nu votez...corect! Dacă vreau sa dau jos un guvern ...e la fel de corect. E democrație.
Raspunde

Iulian

Acum 3 ani

Este legal? sau la limita legii? Sunt tot it istii care au facut sa apara pt Ciolos GHISEUL.RO desi el lucra saracul de prin 2007? Si noi strambam din nas ca ei vor sa munceasca gratis pt noi. Rusine sa ne fie!
Raspunde

Deac Greta

Acum 3 ani

MINCIUNI,MINCIUNI,MINCIUNI de trei ori minciuni,daca vreti si fara infinit!!!!!!!!!!
Raspunde

MMD

Acum 3 ani

Şi cine garantează că o ştire adevărată dar care nu convine unui anumit segment de public(a se citi din cel cu banderolă galbenă la mână) nu va fi dată ca falsă. Cenzură curată. Şi eu pot să strâng N voluntari care să raporteze la FB orice ştire adevărată sau neadevărată şi nu am nevoie de nici un soft.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Monica

Acum 3 ani

Mi-aș dori ca 90% din aceste comentarii să fie false și o testare doar a programului pe care acești minunați tineri îl concep. Da, nimic nu este perfect și totul este perfectibil, dar nu pot să cred că nu este văzută oportunitatea și beneficiul adus de un astfel de program. În ce lume trăim oare?
Raspunde

punc de vedere

Acum 3 ani

Pai bine mai frate, cine decide ca o stire sau alta este adevarata sau falsa, tu, ea, sau el? Nu va dati seama cat de subiectivi puteti sa fiti? De fapt, cat de manipulati sunteti si cat de manipulatori vreti sa deveniti? Singurul filtru in calea stirilor, adevarate sa false, nu poate fi decat capul fiecaruia in parte!
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Corect punct de vedere
Raspunde

Cenzura

Acum 3 ani

Cine este stapanul adevarului?...cine a pus monopol pe adevara? Este doar o forma de cenzura a globalistilor cu banderola.viitori fascisti . PS banderola fascista , cine nu citeste istorie risca sa o repete.
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Aproape 20 de "deștepți" vor să cenzureze știrile care circulă pe Facebook și să ne spună nouă, celor "fără minte" cum stă treaba. Astfel vor fi răspândire pe FB doar aiurelile lor. E îmbucurător totuși că lumea incepe să înțeleagă cine manipulează și se joacă cu mințile tinerilor frumoși și liberi. Oare va mai continua mult toată mizeria asta? Nu mai bine si-ar vedea fiecare de treabă lui?
Raspunde

jepurasul violent

Acum 3 ani

Voi nu ati priceput Nu conteaza ce fac sau nu aia, imortant ca fac ce fac (sau nu) intr-o casa a lui Johannis, daca ar fi o casa comunista nu ar fi important
Raspunde

Becks

Acum 3 ani

Un vechi proverb spune ca: o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Studiind cu atentie fotografiile am remarcat o serie de amanunte si de aceea am revenit. In afara de berea Becks (cu apostrof de origine germana) domnii h-aiti-sti mai consuma si Bundaberg cu ghimbir (sticla cu eticheta portocalie) caci obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Desi fotografiile au fost facute in momente diferite ale "evenimentului", pe tabla sta scris un singur cuvant. Pare-se Iohannis. Cu I nu cu J. In rest tabla goala... Tabla e pusa pe niste scaune ca sa intelegem mai bine cum e cu prezentarile IT si cu premeditarea si cum sa prostim prostii sub umbrela intelighentiei . In foto 2 si 3, pe post-it-uri sta un pix. Daca nu ar sta cu varful inspre It-sta as crede ca intentia a fost sa noteze ceva. Altfel, doar o regie prost facuta. In foto 4 un mare banner luptator pentru stiri obiective ...rezista in fundal. In foto 5 e un obiectiv pe masa. Sper sa nu fie al fotografului care a facut fotografiile pentru ca atunci lucrurile se schimba. Mai mult decat atat, domnisoara se concentreaza si priveste catre nimic, semn ca banderola e importanta. In ultima fotografie este blurat totul mai putin mesajul de pe banderola si un brat paros cu maneca scurta de sezon. Pentru redactie: Va rog frumos sa nu concediati fotograful.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Forseti

Acum 3 ani

Domnisoara priveste fix in ecranul laptopului. Daca tot comentezi fi macar atent. Desteptule.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gabriela

Acum 3 ani

Ai auzit de cuvantul "Domains"? In loc de iohannis... hm? dai un zoom-in, te rog? Mersi :)
Raspunde

ERB

Acum 3 ani

Raspunde

stewe

Acum 3 ani

"Ce intelegeti prin cuvantul CINSTIT d-le JohanniX ?" Raspuns: "Ce intelege tot romanul"...asta e UN SAS IN SASE CASE!
Raspunde

ERB

Acum 3 ani

În primul rând cine și în ce fel stabilește ce înseamnă o "știre falsă"? Se folosește cumva o grilă a marxismului cultural prin care se stabilește" adevărul "? Unii dintre cei din poze nu sunt in stare sa se trezeasca dimineata ... si pierd avionul sau trenul. Deci... La ce se pot preta niste tineri in cautare de bani... Constituţia României: "(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă ".
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

e usor a spune vorbe cind nimic nu ai a spune
Raspunde

lb

Acum 3 ani

toate jegurile astea care instiga la cenzura si cred ca detin adevarul si decid ce e bine sau ce e rau trebuie cunoscute pe nume
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

Victor Ciutacu: „Orice detinator de site afectat de mizeria acestor nepotei ai lu' Stalin trebuie sa-i denunte la DIICOT. Intrunesc toate caracteristicile grupului organizat, iar incadrarea penala a faptelor e relativ lesnicioasa. Si nu poate nici un procuror sa stea cu curu' pe zeci de denunturi.” Despre securistii de la Sibiu: „Proiectul este susținut de Digi 24 și HotNews, iar în spatele său s-ar afla nimeni altul decât George Soros. Scopul acțiunii ar fi, de fapt, o cenzură a presei, prin care s-ar elimina știrile incomode pentru grupările finanțate de Soros și stânga americană, informează flux24.ro. Sursa citată menționează că atât Digi 24, cât și HotNews au susținut crearea unei liste negre a siteurilor din România în care dincolo de siteurile care dau știri tabloide și neverificate au inclus și media care nu le susține punctele de vedere.” https://www.bugetul.ro/atentie-s-pus-la-cale-o-cenzura-presei-cine-ar-dirija-intreaga-operatiune/
Raspunde

citat

Acum 3 ani

E real? citezi din ciutacu????Cu asta ai spus tot!
Raspunde

Nadira

Acum 3 ani

Ati inebunit de tot , tinerilor liberi si frumosi ? Eu vreau sa am acces la orice stire, nu sa ma directionati voi, spunandu-mi care e stirea buna/nebuna. Rusine ! Cine va spala pe creier in asa hal ? Acest lucru este o incalcare a Constitutiei, a drepturilor omului, etc. Cei care arunca pe piata informatii false sa raspunda pentru asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

doru

Acum 3 ani

Se vede din comentarii ca nimeni nu mai crede in nimeni. Stirile false trebuiau blocate de ceva vreme. Felicitari celor care au initiativa aceasta si isi consuma timpul pentru altii. Din cate stiu o stire trebuie confirmata din 3 surse. Sper sa fie impartiali.
Raspunde

WAUWAU

Acum 3 ani

NU se va schimba nimic pana nu-l scoatem pe Georgy Schwarz din tata noastra - el este adevaratul RAU !
Raspunde

enervanzul

Acum 3 ani

postacii plătiţi ... nu au poze pe FB ...ci nişte imagini ,animale sau actori..ăştia sunt postaci plătiţi…rezervorul de imbecili ai proPDL-PNL( care mai scriu pe aici.pare inepuizabil)... Cu cei care sunt în politică sau înscrişi într-un partid nu reuşeşti să discuţi civilizat ..cu argumente... e în zadar....se enervează repede,înjură şi nu ţin la critică acum sunt plătiţi de iohan si usr http://www.agerpres.ro/justitie/2015/03/20/dna-postacii-de-pe-internet-o-costau-pe-elena-udrea-10-000-euro-lunar-17-18-55
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Precum psihopații iubitori de maidanezi, iată cum au sărit să comenteze apărătorii & creatorii de știri false din toată țara, cei care ne intoxică cu titluri bombastice mincinoase. Cei care au o anumită agendă, fie ea politică sau financiară. Doar niște troli, spammeri patetici, asemeni postacilor angajați de Putin, posturilor Romania TV, Antena 3, ziarelor online Gândul, Aktual24, etc. Era interesant și util dacă se posta lista celor 70-100 de saituri mincinoase, care după părerea mea ar trebui închise precum cele care distribuie malware. O parte din ele sunt sigur că le-am descoperit singur, navigănd pe FB. Din păcate sunt mulți naivi care nu fac diferența între știrile reale și cele false cu rea intenție, și le distribuie, fiind manipulați indirect, și făcându-le 'jocul' escrocilor. De aceea e bine ca acele așa-zise știri să fie filtrate din start. Susțin cu tărie această inițiativă a tinerilor. Eu, unul cu experiență de aproape 10 ani în lupta împotriva criminalității informatice. Menționez că sunt ferm împotriva cenzurii, precum fac recent companii ca Google. Dar acelei cenzuri care ascund lucruri reale și necreate cu rea intenție!
Raspunde

Lute Popescu

Acum 3 ani

Şi pe idioţii cei rezistenţi cine mama dracu' îi plăteşte, tata?
Raspunde

unu

Acum 3 ani

It-stii astia sa mai treaca pe la o frizerie, barbi barbi si iar barbi! Niste parosi care nu fac cinste it-ului prin modul in care arata ! Nu mai zic de igiena etc prefer sa nu ma mai gandesc si la aspectul asta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 3 ani

Vad o gramada de oameni care comenteaza negativ despre aceasta intiativa. E incredibil cum unora le place sa fie mintiti. Eu unul prefer sa aud stiri care sunt adevarate. Nu discutam aici despre idei, doctrine, pareri, ideologii... ci despre STIRI.
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

Bai, lasa-ma sa decid eu ce-i adevarat si ce-i fals, nu-mi baga tu pe gat doar ce-ti convine tie, in buna traditie bolsevica!
Raspunde

Georg

Acum 3 ani

Ultima oră de Ion Luca Caragiale -1900 Mă aflam în toiul conflictului româno-bulgar, în parcul de la Sinaia. Vreme splendidă, deși prea călduroasă, și o mișcare neobicinuită: pe de o parte afluența trenurilor de plăcere, ale căror bilete, fiindcă lunea cădea între două sărbători, erau valabile până miercuri dimineața; astfel, se-ngrămădea lumea pentru bâlciul de a doua zi marți, sf. Maria, când e și hramul mănăstirii; pe de altă parte, era hotărâtă pentru după amiazi plecarea suveranilor noștri spre străinătate. Fizionomia parcului era destul de caracteristică. Persoanele oficiale - curtea regală era în mare doliu - redingotă și mănuși negre, pălărie înaltă; generalii și ofițerii în uniformă de mare ținută; mult public de elită și lume de jos destulă. Unii steteau la mese în fața bufetului, pe când alții se plimbau în sus și-n jos. Așteptând să-mi aducă o cafea, mă pomenesc bătut pe umăr cu multă discreție... Un amic, reporter de ziar. A venit să asiste la plecarea suveranilor, spre a face cuvenita dare de seamă în ziarul său, un ziar foarte belicos. – Ai aflat? – Ce? zic eu. – Care va să zică, nu știi nimic? – Ce, frate? – Aseară s-au prins doi inși, un bulgar și un italian... – Unde? – Pe bulgar l-au prins la Valea Largă când se cobora din tren și pornea pe jos către Sinaia. Au găsit la el două revolvere, două cuțite și mai multe scrisori iscălite de Sarafoff, de Dimitroff, de Trifanoff și de ăsta... cum îl cheamă, frate?... de... - ...De Ciciu Penciu... – Da, de Ciciu Penciu... – Ei! Și? – Ei! și... a vrut el s-o întoarcă, s-o răsucească; s-a contrazis și l-au arestat. – Și acuma, unde e? – E închis la cazarma vânătorilor în deal. – Ei! dar italianul? – Care italian? – Italianul pe care l-a prins. – Nu, nene; nu-ți spui că e bulgar? – Bine, ăsta pe care l-a-nchis la cazarma vânătorilor, da, e bulgar; dar ăla pe care spuseși că l-a prins la Bușteni... nu era italian? – A! da! ala, da, ala era italian... – Ei! cu ala cum stă lucru? – Vine din America... S-a găsit la el un pachet de dinamită, cam de vreo patru kilograme, otravă și... – Și mai multe scrisori... – Da, mai multe scrisori... De unde știi? – Ei, bravo! se putea fără scrisori?... Fac prinsoare că scrisorile sunt de la Bresci și de la Luccheni... – Exact. – Și - întreb eu - ce s-a făcut cu acest anarhist? Unde l-au închis? Tot la cazarma vânătorilor? – Aș! asta e teribil... că le-a scăpat! – Cum se poate? – Da, le-a scăpat frumușel. Pe când voiau să-i ia dinamita și să-l lege, repede a dat brânci unuia dintre agenți, pe alt agent l-a răsturnat cu o lovitură de picior în pântece, pe urmă a scos un pumnal și un revolver și amenințându-i s-a făcut nevăzut... Se crede că s-a ascuns în pădurile Peleșului... S-au luat cele mai strașnice măsuri ca să fie prins... Înțelegi, ce primejdie! – Bine - zic eu - astea trebuie să le dai la gazeta d-tale. – Firește că le dau... Acu mă duc la telefon... Stai puțin, mă-ntorc îndată... îți aduc știri din București. Și a plecat amicul meu la telefon. Rămânând singur, iată văd un ofițer de vânători cunoscut. – Iubite căpitane, iartă-mă că te rog un lucru; nu s-ar putea să văz și eu pe bulgarul... – Care bulgar? – Bulgarul prins la Valea Largă... care e arestat la dv. la cazarmă în deal? – Un bulgar arestat la noi la cazarmă?... Poate de acum douăzeci de minute încoace... Acuma viu de acolo... – Nu, frate, arestat de aseară... S-a găsit la el două revolvere, două cuțite și mai multe scrisori de la Sarafoff, de la Dimitroff, de la Trifanoff și de la Ciciu Penciu... – Fugi, monșer! Cine ți-a spus gogoșile astea?... N-avem nici un bulgar arestat... Poți, dacă vrei, să mergi să te convingi. Salutare, mă grăbesc; e târziu, trebuie să dejunez mai devreme; escortăm pe maiestățile-lor la gară. Când căpitanul a făcut câțiva pași, iată se întoarce de la telefon reporterul meu foarte încruntat. – Nu știi nimic... – Ba știu, zic eu; știu că bulgarul dumitale nu există la cazarma vânătorilor: acum am vorbit cu căpitanul... (și i-l arăt pe căpitanul, care se depărtează prin mulțime) mi-a spus că sunt toate gogoși, că la cazarma lor nici pomeneală n-a fost despre vreun bulgar. – Da?... bravo! În adevăr că acuma nu mai există nici un bulgar la cazarma dumnealor... Dar pentru ce?... Pentru că nu l-au păzit cumsecade și l-au lăsat să scape. Bine c-am aflat-o și pe asta!... Dar în sfârșit, asta n-are atâta importanță; asta e veche... Să-ți spui ce am aflat acuma la telefon din București... E lată rău! Războiul e declarat. – Ce?! zic eu îngrozit. – Douăzeci și trei de ofițeri români și treisprezece soldați, făcând exerciții pe malurile Dunării, între Călărași și Giurgiu, au fost înconjurați de echipajul unei șalupe bulgare, care debarcase pe teritoriul nostru, dezarmați, făcuți prizonieri, încărcați în șalupă și trecuți pe malul bulgar. – Cum se poate? – Vezi dar că nu mai putem sta cu brațele încrucișate... Stai un moment... Mă duc la telefon, să dau amănunte despre evaziunea bulgarului... – Care bulgar? – Bulgarul care a evadat de la cazarma vânătorilor. – Ce amănunte, domnule? De unde știi și amănuntele? – Ce-ți pasă? Și, zicând acestea, bravul meu aleargă la telefon. Mă ridic înecat de vestea războiului... am nevoie să mă mișc, nu mai pot sta locului. La câțiva pași, un grup de domni, între cari și un domn ministru, de care am deosebita onoare a fi cunoscut. Mă apropiu cu respectul cuvenit și salut... D. ministru îmi răspunde foarte politicos și îmi întinde mâna. Mă miră mult că d. ministru nu pare îndestul de emoționat de lovitura echipajului șalupei bulgare. – Scuzați-mă - îndrăznesc eu - domnule ministru... E adevărat? – Ce? întreabă d. ministru, zâmbind ca și cum ar înțelege ce sentimente mă muncesc. - ...O șalupă... - ...Bulgărească?... zice d. ministru accentuându-și mai bine zâmbetul. - ...Da... zic eu. – Liniștește-te... N-a făcut până acuma nici un prizonier român. Apoi, cătră toți: – Hotărât, oamenii aceștia vor să smintească lumea! Pe urmă, cătră mine: – Ei, cum îți vine dumitale să crezi așa baliverne? – De! domnule ministru - zic eu - știu eu ce să mai crez și ce să nu mai crez? De exemplu, istoria cu evaziunea bulgarului. – Care bulgar? – Care a fost prins aseară la Valea Largă și închis la cazarma vânătorilor din deal... zice că a reușit să fugă. Ministrul și toată lumea din grup încep să râză. Dar eu urmez: – Și anarhistul pe care l-au scăpat la Bușteni, care venea din America cu patru kilograme de dinamită... – Nu v-am spus eu - zice d. ministru - că o să smintească lumea?... Uite-n ce stare l-au adus chiar pe un om ca dumnealui, care de! orișicât... om cu condei... Zicând acestea, d. ministru ne salută frumos și după ce mai mă-mbărbătează încă o dată, asigurându-mă că războiul nici n-a început, nici n-are să-nceapă, se depărtează. Amețit, mă rentorc la scaunul meu și șez la loc, să aștept pe d. reporter, care trebuie să se întoarcă de la telefon. Nu aștept mult; iată-l. – Ei? întreb eu. Mai ai ceva nou din București? – Se vorbește cu stăruință despre asasinarea unui judecător de instrucție. – Nu mă-nnebuni!... Dar știi ce am aflat eu?... Acu am vorbit cu ministrul X... – Cu ministrul X!? – Da. – Ei? – E mai lată decât toate! – Ce? – Podul de pe Dunăre... – Ei? podul de pe Dunăre... – Podul de la Cernavodă... – Ei? podul de la Cernavodă... – Nu-nțelegi? – A sărit în aer?!! – Da, zic eu; cum ai ghicit? – Mi s-a spus ceva la telefon, dar nu credeam... Mă duc să dau confirmarea știrii! Și pleacă glonț. – Stai! strig eu. Mă iau după el, îl ajung și-l opresc: – Nu uita să telefonezi că de trei zile escadra bulgară bombardează Constanța. – Constanța?... Bine! https://ro.wikisource.org/wiki/Ultima_or%C4%83
Raspunde

Pica Adrian-Ion

Acum 3 ani

Art. 249 - Frauda informatică Introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Art. 324 - Falsificarea unei înregistrări tehnice (1) Falsificarea unei înregistrări tehnice prin contrafacere, alterare ori prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului sau omisiunea înregistrării unor date sau împrejurări, dacă a fost urmată de folosirea de către făptuitor a înregistrării ori de încredinţarea acesteia unei alte persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează folosirea unei înregistrări tehnice falsificate în vederea producerii unei consecinţe juridice. (3) Prin înregistrare tehnică, în sensul prezentului articol, se înţelege atestarea unei valori, greutăţi, măsuri ori a desfăşurării unui eveniment, realizată, în tot sau în parte, în mod automat, prin intermediul unui dispozitiv tehnic omologat şi care este destinată a proba un anumit fapt, în vederea producerii de consecinţe juridice. Art. 325 - Falsul informatic Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Art. 362 - Alterarea integrităţii datelor informatice Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Art. 363 - Perturbarea funcţionării sistemelor informatice Fapta de a perturba grav, fără drept, funcţionarea unui sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricţionarea accesului la date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Art. 365 - Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (1) Fapta persoanei care, fără drept, produce, importă, distribuie sau pune la dispoziţie sub orice formă: a) dispozitive sau programe informatice concepute sau adaptate în scopul comiterii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360 - 364; b) parole, coduri de acces sau alte asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un sistem informatic, în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360 - 364, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv, a unui program informatic, a unei parole, a unui cod de acces sau a altor date informatice dintre cele prevăzute în alin. (1), în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360 - 364, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Art. 366 - Sancţionarea tentativei Tentativa la infracţiunile prevăzute în prezentul capitol se pedepseşte.
Raspunde

Fifi La Fourmi

Acum 3 ani

Bai nene, vad ca unii o dau in diverse. Suntem singura tara din lume unde se cere cenzura si nu lipsa ei, unde se cere mai putina libertate si mai putina intimitate. Va rog sa ma scuzati, dar sunteti mai cretini decat aia care l-au adus pe Hitler la putere! Unii fac tot felul de scenarii, ca majoritatea celor care l-au votat pe Joianis e mai tare decat a lui Telemorman, sincer ma doare in cot, majoritatea e majoritate si atat. Daca nu au iesit la vot, nu prea au dreptul sa comenteze. Iar vita aia incaltata care a spus ca l-a votat pe Marele Mut si vrea sa-i fie repsectat votul, cine plm nu ti-l respecta?! L-a dat cineva jos de pe jilt pe micul hitler si n-am aflat noi? Baaa, reveniti-va pana nu e prea tarziu, pana nu o sa vedeti cum e sa fie folosita cenzura si inchisoarea impotriva tututor care au ceva de spus, chiar si impotriva voastra, netotilor!
Raspunde

nume

Acum 3 ani

Oameni fara ocupatie ..de unde stiu ei si mai ales cum decid care e falsa si care nu? Dupa bunul lor plac o stire reala devine falsa si invers ;)
Raspunde

Silvian

Acum 3 ani

stirile false vin si de pe siteuri puternic finantate, aservite, dar si de pe multe siteuri care au doar un nume pompos care sunt facute rapid si usor doar cu scopul de a raspandi minciuni. In plus exista riscul cenzurii din partea organizatorilor si a gruparilor de voluntari care pot fi din ambele tabere psd isti sau rezist. O alta solutie simpla ar fi sa se faca o lista actualizata cu entitaile media si online si sa se explice la fiecare in parte interesul acelor entitati si coloratura politica sau independenta.Ar pleca viral. Succes
Raspunde

Mesterul

Acum 3 ani

Doamne ce usor ne lasam mnipulati ? Acesti tineri cu banderolel #REZIST pe mana nu sunt constienti ca sunt folosit in scopuri oculte si in interese streine da Romania. Pacat ca sunt tineri au viitorul in fata si se lasa dusi de organizatiile lui Soros care in toata lumea a creiat numai destabilizare sub cuvintele frumoase ale democratiiei. Toate dar toate organizatiile lui Soros din toata lumea au cuvinte popoase pt. sprijinirea democratiei. Sa luam numai organizatia #REZIST, in registrul de activitati ale acestei organizatii din SUA este, promovarea homosexualitati, a lesbianismului etc. org. anti crestina care solicita scoaterea religiei ortodoxe din scoli si societate CIND NE VOM TREZI SA NU NE MAI LASAM DUSI SI SA GANDIM NOI NU ALTI PENTRU NOI.
Raspunde

Daniel Mois

Acum 3 ani

Deci o alta forma de CENZURA. Asta ne mai lipsea, acum nu o fac securistii, ci voluntarii. Ma intreb ce pregatire au acestia? Cum pot ei sa faca diferenta dintre o stire falsa si una corecta? Suntgem irationali si subiectivi cu totii, orice psiholog bun stie asta. Insa a finanta un grup de voluntari care sa faca ei selectia stirilor suna a DICTATURA, SI CENZURA mult mai periculoasa decat cea a securitatii din anii 1980... E inceputul sfarsitului pentru LIBERTATEA CUVANTULUI.
Raspunde

Alexandru

Acum 3 ani

pai la fel ca Partidul Comunist Chinez , numai acolo au marele firewall. Vor sa faca la fel si in RO Trebuie sa fiu bolnav psihic tare ca sa-mi zica altii ce sa citesc de pe net, ce e fake si ce nu. Youtube nu se interzice ? Chinezii v-au luat inainte. Mergeti sa invati de la chinezi cum si ce sa interziceti. Pe mine chiar ma intereseaza lista aia de 70 de site-uri , de vreme ce vor sa le interzica inseamna ca deranjeaza pe cineva, Si numai adevarul poate sa deranjeze. Povestile cu Mos Craciun si Alba ca zapada nu deranjeaza pe nimeni. dar adevarul da, eu stiam de numai 3-4 si site-uri din astea, nu credeam ca sunt 70. Cand se publica lista ? times new roman este in lista ? Dar hotnews ?
Raspunde

scanner portabil

Acum 3 ani

pana la urma sunt oameni cu initiativa...
Raspunde

cornel

Acum 2 ani

Cand aud "'Johannis"deja totul e fals si uz de fals si voi sunteti "prostii satului"daca credeti ca aveti sabia dreptatii.n mana,pacalicilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus