Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Cât vor plăti șoferii cărora li se ridică mașinile începând de luna viitoare

Cât vor plăti șoferii cărora li se ridică mașinile începând de luna viitoare

Primăria Sibiu a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre referitor la tarifele care vor fi percepute de la șoferii ale căror mașini vor fi ridicate ca urmare a parcării neregulamentare. Cel mai mare tarif va fi cel de ridicare, cu 75% mai mare decât cel practicat până în 2015 (când activitatea de ridicare a fost suspendată).

Potrivit proiectului postat pe site-ul Primăriei Sibiu, Poliția locală Sibiu va percep 350 de lei tarif de ridicare a vehiculului, alți 100 de lei – tarif de transport al vehiculului și, respectiv, 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare a vehiculului ridicat din cauza parcării neregulamentare. De remarcat faptul că ultimul tarif, cel de depozitare, nu va fi aplicat din momentul în care mașina este depusă în viitorul depozit. ”Tariful pentru depozitarea vehiculelor se va percepe începând cu ora zero a zilei următoare ridicării vehiculului”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre pentru adoptarea tarifelor. Potrivit acestui proiect, aceste tarife mai pot fi ajustate după un an de funcționare a activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Activitatea de ridicare a mașinilor oprite sau staționate neregulamentar în municipiul Sibiu a fost încredințată Poliției locale Sibiu, cu începere din ziua de 1 aprilie 2017.

Până în 2015, activitatea de ridicare și transport a mașinilor parcate neregulamentar era încredințată societății Piețe Sibiu SA, societate a Consiliului local Sibiu. Tarifele percepute de aceasta erau diferite față de cele propuse acum. Astfel, tariful de ridicare practicat era de 200 de lei, iar cele de transport și depozitare, de câte 150 de lei. Tariful de depozitare era aplicat inclusiv pentru prima zi în care mașina ridicată era adusă în depozitul din spatele autobazei Tursib, situată pe Calea Dumbrăvii.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Debandada

Acum 4 ani

HOTILOR ! 1 luna de zile nu ai avut unde parca in Sibiu ca ati uitat zapada in strada si acum ne luati o gramada de bani pe ridicat ? RUSINE, La anu si la multi ani mai primiti votul meu : nu tu parcari, nu tu dezapezire, discriminare la ridicari (masinile scumpe nu se ridica niciodata) ! Aveti grija , asa a crezut si Guvernul ca sunt zei ca eu au fost alesi si au incercat sa faca ce vor, vad ca si aveti aceasi mentalitate de "fac ce vreau" si nu e bine! Faceti parcari, dezapeziti, marcati parcarile cum trebuie si mai vorbim de ridicari.,,,,..pana atunci amenda e de ajuns !!!
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 4 ani

Are dreptate Debandada. Eu sunt dispus sa si ies in strada ca sa pot parca unde ma taie capu', sa pot domne sa imi las masina in mijlocul drumului ca stau numai doua minute in general. Ce nesimtiti, sa ne sanctioneze suficent cat sa ne intereseze, daca nu respectam legea. Debandada, intr-adevar doar o amenda era suficient, doar uite azi se dau doar amenzi si totul e foarte bine in oras! Foarte putini nu respecta legea. Bai oameni buni, treziti-va. Noi suntem Romania. Avem pretentii de la politicieni, dar pretentii de la noi nu avem. Tin cu oricine vrea urmatorul pariu: oricand, la orice ora, gasesc loc de parcare legal oriunde in oras astfel ca in maxim 6 minute de la momentul parcarii ajung la destinatie pe jos.
Raspunde

@daBaniiDaDA

Acum 4 ani

da , dar degeaba ia amenda dacamasina este blocata in curte
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Ar trebui ca si primaria sa ridice rablele uitate pe locurile de parcare existente de zeci de ani si sa se mai gandeasca primarita cea isteata sa faca si locuri de parcare ca sunt putine, apoi poti cere bani si taxe ....
Raspunde

@dan

Acum 4 ani

ia pune mana pe lege si citeste-o...si dupa spune-mi in cat timp se poate ridica o rabla(nu ca as apara pe Fodor care habara nu are pe ce lume traieste)
Raspunde

Ioana

Acum 4 ani

Mersul pe jos sau pe bicicleta este mai sanatos, iar Sibiul se preteaza foarte bine la acest lucru. Multi nu mai fac nici un pas fara masina, si aia, cu cat mai mare, cu atat mai bine. Se face economie la bani, nu mai este nici poluare si se castiga la sanatate daca se mai renunta la masina. Si asa, tot Sibiul este o mare parcare, sunt suficiente cele care exista deja. Dar fiecare familie trebuie sa aiba cel putin una ... m
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, las' sa le ridice, da' taxa de ridicare trebuia sa fie proporțională cu greutatea mașinii ridicate, ca stiu io cateva magaoaie din cele, ale unor "potentați" de trebuiesc ridicate cu utilaje speciale!....
Raspunde

Debandada

Acum 4 ani

@Ioana : Am foarte multe argumente contra, am incercat si eu de cateva ori si am decis sa nu mai imi risc viata : Soferii si Biclistii nu stiu si nu respecta legile de circulatie, pistele de bicicilisti sunt trasate prin canale, soferii parcheaza pe pistele de biciclisti si daca nu esti atent te poate pupa o masina, soferii nu se uita cand deschid usa, biciclistii nu stiu ca o masina NU se depaseste cu viteza pe partea dreapta, mai ales cand urmeaza un viraj la dreapta, bicilcistii nu stiu ca nu se circula pe trotuar, pe pistele de biciclisti si nu stiu ce inseamna culoarea rosie la un semafor rutier, firmele sibiene nu sunt dotate cu vestiare, dusuri si parcari de biciclete. La Sibiu nu se vrea nici macar la nivel institutional circulatie cu biciclete sau cu transport in comun, vezi ce piste de biciclete avem pe SOSEA !Atunci cand riscul este atat de mare sa circuli cu bicicleta, te asigur ca masina e mai sanatoasa.......asta pana nu se va schimba ceva....bani avem ca oras.....dar nici dezapezire nu suntem in stare sa facem...apui infrastructura pt biciclete.....
Raspunde

sibian100%

Acum 4 ani

Peste tot noroi,gropi,santuri lasate de izbeliste dar avem excedent bugetar.Eu consider ca atunci cand ai excedent ,in anul urmator taxele pot fi mai mici.Activitatea de ridicare este vazuta ca o sursa de venit si nu ca o metoda de descongestionare a strazilor.Daca s-ar infiinta cate un loc de parcare la fiecare 10 masini ridicate(450×10=4500,oare costa mai mult un loc de parcare?)s-ar rezolva problema.
Raspunde

florin

Acum 4 ani

statul roman e cel mai mare hot din tara asta. dintr-un foc cel care parcheaza neregulamentar trebuie sa plateasca aprox 100 eur, in conditiile in care salariul mediu in romania lucrului bine facut e 250-300 eur . sunt de acord ca numeni nu te obliga sa incalci legea, dar sunt curios daca poatte spune cineva vreo tara din UE in care amenda pentru parcare e un sfert din salariul unui om de rand .
Raspunde

e-manuel

Acum 4 ani

@Florine hai sa-ti spun In Germania asta de cacat sunt foarte multi care castiga 1000 de € pe luna, chiria te costa cel putin 500, Curentul 70-90 € Incalzire 100 + apa+ canalizare+telefon+ impozite pentru masini+ asigurare ++++ Daca te ridica ca esti prea prost mai dai 350-400 €, daca nu ai bani , platesti 20 € pe zi parcare. In SUA te ridica pentru 300 $ si dupa 21 zile pun masina la licitaite
Raspunde

MANO

Acum 4 ani

Taxele propuse sunt nejustificat de mari Sa nu uitam ca un om lucreaza o luna si ramane cu 1000 lei. Cum s-a ajuns la aceste tarife acum cand,fata de 2015, a scazut tva-ul si pretul la carburant ? Despre pistelle pt. biciclete a fost foarte simplu sa traseze cu vopsea peste gropi sil guri de canal, sa ingusteze carosabilul pt.autovehicule.Nu s-au construit parcari,dar apar noi si noi sensuri unice. D-na primar si consilierii ar trebui sa mearga la Brasov sa vada cum au rezolvat cei de acolo problema locurilor de parcare pt. riverani. M-am saturat de strazile reabilitate si sparte imediat ce sunt asfaltate de parca cei care fac acest lucru deaboa asteapta aceasta.Nu se ia iin calcul construirea unor pasaje pt. pietoni (Lidl Turnisor,Teatru,etc) e mai simplu sa instalezi acele "spinari de magar' de parca nu ajungeau gropile si santurile existente
Raspunde

Ina

Acum 4 ani

Sunt de acord sa se ridice masinile, dar cele care intr-adevar sunt parcate neregulamentar sau incurca circulatia. Problema e ca nu prea se intampla asa. Abuzurile sunt la ordinea zilei. Mie mi-au ridicat-o de 2 ori si i-am dat in judecata. Am castigat dar chiar si asa mi-au dat inapoi doar banii platiti pentru amenda, nu si pentru taxa de ridicare. Acesta este un abuz, dand apa la moara celor ce ridica nejustificat masinile. De exemplu, in parcarea de la Billa pe Avram Iancu erau in cardasie cu cineva de acolo (portarul probabil) care chema rapid masina oricand i se parea ceva "neregulamentar". Nu mai zic ca erau preferate masinile din alte judete, ca sa fie siguri ca isi iau banii repede, oamenii care erau in trecere prin Sibiu fiind cei mai buni platnici, nevrand sa se complice.
Raspunde

Ina

Acum 4 ani

As fi tare curioasa cine a dat vot negativ pentru postarea asta! Probabil cei implicati in tipul asta de abuzuri :)! Chiar ma intereseaza o argumentatie!
Raspunde

andrei

Acum 4 ani

Cum se justifica cei 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare a vehiculului ?
Raspunde

Georg

Acum 4 ani

PARCARE cu PLATA: 24 ore in care parca 8 ore de noapte/conditii speciael, deci oarecum hai grosso-modo: 150 lei:24ore = 6,25 lei/ora
Raspunde

Laura Popa

Acum 4 ani

Unii dintre noi asteptam ridicarile parca de-o viata. Toti nesimtitii care parcheaza "pe avarii 2 minute" pe Cal Dumbravii la Finante, pe M Viteazu la farmacii, chiar pe O Goga langa cea mai ieftina parcare cu plata ( Sala Transilvania) dar care beau o cafea la Play Off cu 9 lei, merita sa linse ridice masinile. Domnia, prostia, nesimtirea si lenea trebuie sanctionate drastic! Asa se intampla peste tot in lume.
Raspunde

Ioji

Acum 4 ani

Nu ar fi rau sa se studieze modelul suedez al transporturilor locale...multe biciclete si transportul in comun foarte bine pus la punct. Avand in vedere ca primaria are disponibilitati financiare si in plus poate prezenta proiecte in acest sens pentru obtinerea de finantari europene...ar fi un lucru foarte bun pentru oras sa devina un exemplu de gestiune ecologica a transporturilor. Multi din cei care se deplaseaza cu masinile in oras sunt cei care nu au cum sa ajunga de acasa la serviciu, din cauza ca mijloacele in comun nu acopera tot orasul sau nu sunt regulate. Alternative sunt dar trebuie sa existe o viziune mai larga ...
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 4 ani

Asta trebuie introdus pe toate arterele majore si minore, apoi o sa aratam ca mandra noastra capitala Budapesta https://www.youtube.com/watch?v=jbQT5iVaObs
Raspunde

SpalatPeFataNuSiPeCreier

Acum 4 ani

Cand dam o lege e bine sa poata fi aplicata tuturor. Daca de maine dau o lege si spun ca cine nu leviteaza e amendat... oare ma imbogatesc de pe urma sclavilor!? Cam asa si cu legea aceasta. Prima data creati posibilitatea aplicarii ei si apoi veniti cu sanctiunile. Acum principala mea nedumerire: De unde veniti cu asemenea sume? Ce dracului de COSTURI aveti???????????????? PS: Personal sunt de acord cu ridicarea masinilor cand acestea blocheaza circulatia, dar mi se par bataie de joc sumele vehiculate. Nu se poate vorbi de profit in acest caz, ci de JAF legal. Daca pentru oug13 s-a iesit in strada la fel trebuie si pentru tigania asta.
Raspunde

Macara

Acum 4 ani

Sibiul incepe sa arate la fel ca in anii 90.
Raspunde

Scaraotzchi

Acum 4 ani

Sunt perfect de acord cu ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar si care blocheaza buna desfasurare a traficului. Eu nu cred ca daca mergi cu masina in oras nu ai unde gasi loc de parcare. Eu nu am avut niciodata problema asta.Din pacate traim intr-o tara de inculti si smecheri si asta o.stim cu totii chiar daca nu vrem sa recunoastem. Asta ii trebuie romanului: REGULI! CA ALTFEL NU STIE...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus