Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Cum explică premierul Grindeanu schimbarea prefectului de Sibiu: Toată lumea știe că…

Cum explică premierul Grindeanu schimbarea prefectului de Sibiu: Toată lumea știe că…

Premierul Sorin Grindeanu este de părere că la schimbarea Guvernului trebuie neapărat schimbați și prefecții, motiv pentru care săptămâna aceasta au existat mai multe decizii de înlocuire a unor prefecți din România, inclusiv la Sibiu.

Mai mult decât atât, Ministerul Dezvoltării şi  Administraţiei Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care scoate prefecții și subprefecții din rândul funcționarilor publici.

Noua lege „redefineşte categoria înalţilor funcţionari publici şi se desfiinţează ca funcţii publice, funcţiile publice de prefect, subprefect şi inspector guvernamental. Pentru funcţiile de prefect şi subprefect va fi stabilit un alt regim juridic în legislaţia specifică”.

„E în dezbatere publică. Nu spun că asta e soluţia. Aşteptăm contraargumente. Dar măcar ieşim dintr-o anumită - hai să îi spun direct - dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea ştie că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă din asta, mascată, de apolitic”, a declarat, sâmbătă, premierul Sorin Grindeanu, conform Mediafax.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

xyz

Acum 5 ani

asa se instaleaza dictatura.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, tu stii ce-i aia dictatura? Eu cred ca te uiti prea mult pe A3...Mai bine meri la biseareca c-or tras clopotele!...
Raspunde

marius

Acum 5 ani

O institutie depasita.Prefect,subprefect,secretara,soferi,masini,telefoane,utilitati bani aruncati de pomana.De cati ani vorbim de descentralizare ?Un motiv bun de a iesi in strada.
Raspunde

simplu

Acum 5 ani

aveti dreptate doar partial. Dar mai nou toata lumea nu se mai pricepe la fotbal ci la admnistratie si politica. Din pacatenu merge discutia fara studii de specialitate. Si nu vorbesc de vreo romano -germana sau spiru. Un prefect destept ar stii valoarea adevarata a prefecturii si ca descentralizarea e ALTCEVA decat prefectura. Daca n-ar folosi masini si secretare in folos propriu si ar putea face treaba foarte buna. Sunt 2 tipuri de prefecti. Oameni de bunacredinta si care fac administratie adevarata. Si oportunistii care folosesc masini si secretare ca sa-si faca imagine lor pe banii statului, adica PAPAGALII.
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

Sultan porunceste, sluga executa apoi vine cu texte stupide pentru votanti cu 4 clase. "A inlocui" presupune a numi un nou prefect in functie insa voi ati pus doar un interimar de unde putem intelege ca ati inlocuit de dragul de a inlocui, PSD style. #nistejeguri
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

Prefectii sunt COMISARII APARATULUI de PARTID. Mai corect, POLITRUCI. Mai tineti minte cum actiona COMISARUL Sitterli? Tuna si Fulgera, tot din doua-n doua zile. Si, impreuna cu Pretenaru Cindrea, Politrucul Judetului (CJ) dadeau sume uriase Mitropolitului Streza. Sume din CASA JUDETULUI Dar celalalt Prefect, care-si vedea linistit de Facerea de Autostrada de catre Firma LUI?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus