Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

Ofițerii SRI se retrag din activitatea Fiscului

Ofițerii SRI se retrag din activitatea Fiscului

Câteva zeci de ofițeri ai Serviciului Român de Informații se află în procedură de retragere din cadrul Agenției naționale de administrare fiscală, în cadrul căreia activează de aproximativ trei ani.

SRI a început să colaboreze cu ANAF prin detașarea de ofițeri în urma unei decizii luată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, se arată într-un răspuns pe care SRI l-a transmis la cererea agenției de presă Mediafax. ”Decizia în acest caz a aparținut tuturor decizionalilor din instituțiile statului român, reprezentate în CSAT, inclusiv președintele și premierul României, Serviciul Român de Informații punând în aplicare, ulterior, hotărârea CSAT”, se arată în răspunsul citat.

Potrivit celor de la SRI, în cadrul Direcției generale antifraudă au fost detașați 28 de ofițeri ai serviciului secret. ”Specialiștii detașați au contribuit la creșterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme și proceduri de lucru unitare și, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate”, au explicat reprezentanții Serviciului rolul acestor ofițeri. Atribuțiile acestora în cadrul ANAF erau stabilite de către șefii instituției fiscale. Decizia de retragere a ofițerilor SRI a venit ca urmare unei analize, pe baza căreia directorul SRI, Eduard Hellvig, a semnat actele de retragere a ”specialiștilor militari”. ”Instituția noastră apreciază evoluțiile pozitive înregistrate de ANAF si susține necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea capacitații administrative, inclusiv prin asigurarea unui nivel ridicat de integritate”, se mai arată în răspunsul transmis agenției Mediafax.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, vai de-o mine,....ce necaz!... Si acum, noi, ce ne facem?...
Raspunde

Wss

Acum 5 ani

Haha. Sunt mai multi turnatori ca pe vremea lui ceasca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus