Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Primăria promite un skate-park modernizat până la finalul lunii

Primăria promite un skate-park modernizat până la finalul lunii

În urma unei proceduri de achiziție publică lansată anul trecut, Primăria Sibiu a angajat o firmă din Prahova pentru a înlocui echipamentele din singurul skate-park din oraș, situat pe bulevardul Corneliu Coposu.

”Termenul de livrare și montaj este de 21 de zile de la data semnării contractului, adică până la sfârșitul acestei luni spațiul va fi funcțional”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. Contractul în valoare de 113.000 de lei, cu tot cu TVA, a fost semnat cu firma Lavitex Prod SRL, din Breaza, județul Prahova. Prin acest contract, în skate-park urmează a fi aduse o trambulină de sărituri (Jump 60), un obstacol pentru sărituri (Ollie Box), o rampă cu elemente drepte (bank), o rampă denumită ”cutia Pandorei”, o rampă curbă cu bandă de pornire (quater pipe), o rampă dublă cu elemente curbe și o bară pentru alunecări (rail). ”Partea de rulare a echipamentelor va fi executată din fibră de sticlă lustruită. Scheletul echipamentelor va fi din țevi de oțel sudate și vor avea sisteme de fixare în structura din beton și balustrade de protecție conform standardelor în vigoare”, se arată în documentația de licitație, pe baza căruia a fost atribuit contractul.

“Parcul de skateboarding a fost amenajat în 2007 și reabilitat în 2012, dar datorită uzurii avea nevoie de modernizare și de instalarea unor echipamente noi. Sper că va fi apreciat de tineri și că îl vor utiliza cu plăcere”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Al doilea skatepark, amânat sine die

Micul parc de skateboard din Sibiu a fost inaugurat la începutul lui 2008. Platforma betonată are o suprafață de 400 de mp. În vara anului trecut, conducerea Primăriei Sibiu a anunțat faptul că a alocat două milioane de lei pentru amenajarea unui nou skatepark, pe un teren cu o suprafață de 1.900 de mp. Însă locul ales – o zonă din parcul Sub Arini – a stârnit protestele sibienilor. În urma intervenției Agenției de protecție a mediului Sibiu, investiția pentru care a fost obținută inclusiv autorizația de construire a fost oprită. În august 2015, reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat că vor căuta un nou loc pentru amenajarea unui astfel de skate-park, cea mai vehiculată variantă fiind cea a Pădurii Dumbrava (în zona unde ar trebui amenajat viitorul aqua-park, investiție deocamdată fără termen).

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

unu

Acum 5 ani

Foarte interesant. Sunt o groaza de probleme in Sibiu, si pe noi ne intereseaza Skate Park !!!
Raspunde

Virgil Robescu

Acum 5 ani

Pe cand doamna primara locuri speciale pentru gratar???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus