Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Viceprim-ministrul Daniel Constantin, la Agenția de protecție a mediului: eu nu cred că o să terminați într-o lună

Viceprim-ministrul Daniel Constantin, la Agenția de protecție a mediului: eu nu cred că o să terminați într-o lună

Viceprim-ministru și ministru al Mediului, Daniel Constantin a venit marți la Sibiu pentru a asista la premierea elevilor din Poplaca, dar și pentru a vizita sediul Agenției de protecție a mediului Sibiu, aflat în proces de reabilitare.

Elevii din Poplaca au fost primii din țară care au primit 15 calculatoare portabile drept premiu pentru proiectele realizate de ei din materiale reciclabile. Calculatoarele au fost acordate în cadrul unui concurs organizat de Garda Națională de Mediu, condusă de sibianul Bogdan Trif, în parteneriat cu asociația Let’s Do It, România. În total, la nivel național sunt împărțite pentru dotarea școlilor 500 de astfel de laptopuri. Care nu sunt, însă, noi, ci provin din birourile Gărzii naționale de mediu. „Noi ne-am modernizat toată flota de calculatoare în cursul anului trecut și era păcat să aruncăm aceste laptopuri“, a explicat Bogdan Trif. Ministrul Daniel Constantin i-a felicitat pe elevii Școlii gimnaziale din Poplaca pentru cele 91 de lucrări selectate în cadrul concursului organizat la nivel național. Premierea a avut loc în cadrul Grădiniței „Frații Grimm” din Sibiu, a cărei clădire a fost reabilitată termic în cadrul proiectului Calea verde spre dezvoltare durabilă.

daniel constantin copil

Sediul Mediului, în șantier

Și în cadrul aceluiași proiect Calea verde spre dezvoltare durabilă are loc și modernizarea sediului în care funcționează Agenția de protecție a mediului Sibiu. Clădirea aflată în plin șantier, cu acoperișul desfăcut, ar urma finalizată în cursul lunii aprilie. Până atunci, în afara reamenajărilor interioare și exterioare, ar trebui finalizat – printre altele - liftul interior (pentru care deocamdată a fost amenajată doar structura metalică), acoperișul verde (practic, o grădină pe acoperiș), dar și pompele de căldură subterane, la care lucrările de foraj nu au început încă, din cauză pe terenul necesar este amplasată macaraua folosită de muncitori. „Eu nu cred că veți reuși până luna viitoare să aveți un sediu funcțional, dar vă doresc succes. Voi mai trece pe aici. Oricum, vă felicit pentru acest proiect“, le-a transmis ministrul reprezentanților Agenției.

ediu mediu Sediul Agenției de protecție a mediului Sibiu

Și promisiuni: creșteri salariale de 60%

Ministrul Mediului a mai promis și de faptul că angajații din structurile subordonate Gărzii de mediu, a Agenției naționale pentru protecția mediului și cei responsabili de Rezervația Biosfera Delta Dunării vor beneficia de creșteri salariale. „Știu că în mai multe agenții de protecția a mediului din țară există un fel de grevă japoneză. Vă spun că nu mă așteptam să mai existe instituții publice cu angajați atât de prost plătiți. De aceea vom depune un amendament în Parlament la OUG 9 (privind undele măsuri bugetare pe 2017 – n.r.), pentru a crește salariile din aceste instituții. Va fi vorba de o creștere de 60%”, a declarat Daniel Constantin.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Iagerii

Acum 5 ani

Felicitari domnule Bogdan Trif!!! Este foarte important ca odata ajuns intr-o functie de conducere la Bucuresti nu ati uitat de unde ati plecat. PS: scapati organizatia psd de oagari si veti castiga alegerile in Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus