Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Primăria anunță curățenia de primăvară: străzi, parcuri, Cibin, locuri de joacă, bănci și cuiburi

Primăria anunță curățenia de primăvară: străzi, parcuri, Cibin, locuri de joacă, bănci și cuiburi

Reprezentanții Primăriei fac un apel către sibieni să se alăture demersurilor municipalității în campania de curățenie de primăvară care, potrivit autorităților, a început deja.

Bulevardele au fost deja măturate mecanic și manual de către SC Schuster & Co Ecologic, firma contractată până la finele acestui an pentru salubrizarea domeniului public, anunță reprezentanții Primăriei. Potrivit lor, în prezent sunt măturate arterele principale din cartiere. Parte a acestei acțiuni este și curățarea rigolelor laterale carosabilului unde s-a strâns nisip. Eliberarea rigolelor de aceste depuneri va asigura scurgerea mai eficientă a apei de ploaie spre canalizare”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu.

În ceea ce privește parcurile, urmează curățenie în Sub Arini, în parcul Maria Tereza, în parcul Țițeica, în parcul de pe strada Reconstrucției, în zona verde de la intersecția str. Hermann Oberth cu Bulevardul C. Coposu, în spațiul verde de pe strada Școala de Înot, în cele de pe Calea Dumbrăvii și strada Ștefan cel Mare. Până acum, potrivit Primăriei, au fost curățate parcurile Astra, Tineretului, Ștrand, cel din Piața Unirii, zona verde din fața Casei de cultură a sindicatelor și zonele verzi de pe străzile Charles Darwin, Bulevardul Victoriei, Piața Crișanei, Piața Schiller, la intersecția Bulevardului Vasile Milea cu Calea Dumbrăvii și în toate sensurile giratorii.

În fine, malurile Cibinului au fost curățate între șoseaua Alba Iulia și podul de la Piața Cibin, curățenia urmând a fi continuată până în cartierul Gușterița.

Reprezentanții administrație locale anunță și demararea unei achiziții pentru distrugerea cuiburilor de păsări din arbori, „pentru a reduce una dintre sursele de murdărie din parcuri și zonele verzi“.

„După o iarnă lungă și grea orașul are nevoie de o curățenie generală care este deja în curs. Am organizat acțiunea care presupune atât igienizări și îngrijirea spațiilor verzi, dar și lucrări de reparații a băncilor, a locurilor de joacă și a porțiunilor degradate de pavaj. Sper ca sibienii să ni se alăture curățând zona din jurul casei sau blocului pentru că dorim cu toții să locuim într-un oraș curat și aspectuos”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Invitație către sibieni

„Și sibienii sunt invitați să participe la această acțiune generală, având în vedere obligația pe care o au prin HCL 210/2001, articolul 1, alineatul e, dar și din simțul responsabilității pe care o au ca cetățeni, pentru a îmbunătăți aspectul și igiena zonelor din jurul blocurilor în care locuiesc“, se mai arată în comunicatul transmis de Primăria Sibiu. Deșeurile rezultate în urma acestor activități vor fi ridicate de cei de la Soma de pe platformele de depozitare a gunoaielor.

Reprezentanții Primăriei dau exemplu locuitorii din cartierele Vasile Aaron și Valea Aurie, dar și pe cei din zona străzii Gladiolelor, care au toaletat arbuștii și gardul viu.

Iar sibienii care vor să își înfrumusețeze zonele verzi din preajma blocurilor pot apela la Serviciul de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi, care oferă gratuit arbuști ornamentali. Pentru a contacta respectivul serviciu poate fi folosite numărul de telefon 0269/236.791 sau adresa parcuri@sibiu.ro.

Contracte de 320.000 de lei

Pentru următoarele 12 luni, Primăria a alocat 92.000 de lei pentru spălarea periodică a mobilierului stradal, categorie în care intră băncile, a stațiile de transport public și stâlpii de iluminat.

Pentru repararea și întreținerea acestui mobilier stradal a fost încheiat un alt contract în valoare de 122.000 de lei, valabil tot timp de un an, în cadrul căruia toate echipamentele cu defecțiuni trebuie reparate până la începutul lunii iunie.

Iar pentru locurile de joacă a fost încheiat un alt contract, în valoare de 118.000 de lei, pentru monitorizarea și repararea echipamentelor cu defecțiuni.

Tot la categoria reparații de primăvară, Primăria a inclus și lucrările la pavajul cu piatră cubică din centrul istoric, executate în cadrul contractului încheiat pentru întreținerea străzilor din oraș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Alzara

Acum 5 ani

Piatra cubică din Piaţa Mică e praf după 10 ani ; vorba lui Condurat ( despre pavelele sparte după un an ) " da' cât vrei să ţină ? " Care a fost firma ?
Raspunde

Doc

Acum 5 ani

Poate Primaria isi invata angajatii de la "zone verzi" cum se toaleteaza un arbore ! Si care arbore necesita toaletare ! Nu la zero, ca la frizer ! Si ca arborii din zonele ingradite si adiacente blocurilor tin tot de domeniul public, in lipsa unor contracte de concesiune ale locatarilor pentru terenurile respective.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

apostol

Acum 5 ani

Ar fi bine sa-i duceti,la adunatul gunoaielor,protestarii care toata ziua behaee pe strazile orasului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@apostol

Acum 5 ani

Dar mai cu seama pe cei care behaie pe internet in lipsa materiei cenusii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nicolae nicolae

Acum 5 ani

ar fii bine sa iesi la behait , a dat iarba
Raspunde

nicolae nicolae

Acum 5 ani

zona Valea Aurie plina de capuse
Raspunde

Maria Ana

Acum 5 ani

In ultimii ani s-au tot inmultit numarul cuiburilor de ciori din parculetul situat intre str. Litovoi si Cristian.Nu numai ca infecteaza cu dejectii tot spatiul inconjurator ,dar roiurile de ciori care survoleaza zona pun in pericol avioanele care coboara spre aterizare tocmai deasupra acestei zone
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, da' p'in birouri, făcurăți "curățenie"? Bine, n-o sa avem pretenția s-o faceți zilnic, ca de, la o anumită varsta-i vine din ce in ce mai greu "gospodarului" da' asa, batar la Craciun si la Paști!?... Sau o aveți prinsă in plan pentru pastile cailor?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus