Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Românii răniți în atacul de la Londra erau într-un city break. Tânăra este în stare gravă

Românii răniți în atacul de la Londra erau într-un city break. Tânăra este în stare gravă

Cei doi tineri răniți în atentatul de ieri sunt din Constanța și se aflau la Londra într-o scurtă vacanță. Bărbatul a fost externat din spital, în timp ce tânăra se află în continuare internată în stare gravă.

Potrivit timpul.info, Andrei și Andreea se aflau la Londra într-un city-break pentru a sărbători ziua de naştere a tânărului. În urma atacului din după-amiaza de miercuri, 22 martie, tânărul a fost rănit la picior, dar tânăra a fost grav rănită, fiind aruncată de pe Podul Westminster în Tamisa.

"Cei doi prieteni au plecat amândoi intr-un city break la Londra, mai ales pentru a sărbători ziua lui Andrei! Din păcate, mașina ucigașă a intrat in plin în grupul de aproximativ 15 persoane, s-au ferit fiecare cum au putut, iar Andreea a fost pur și simplu aruncată în Tamisa, în urma puternicului impact. Din ultimele informații, Andrei  e stabil, are trei degete rupte și un picior fracturat, pus în gips. Despre Andreea, din păcate, nu avem informații confirmate de ieri de la ora 14.30, starea ei fiind foarte gravă. Le urăm celor doi tineri o grabnică însănătoșire și să ajunga acasă căt mai curând !" scrie publicația din Constanța.

Andrei este inginer, iar Andreea este arhitect, iar cei doi urmau să se căsătorească, scrie Adevarul.ro.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe transmit că imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Potrivit acestora, una dintre cele două persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată.  Tânăra are „multiple fracturi şi leziuni“, iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor, a anunțat ieri Ambasadorul României din Regatul Unit.

"Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetăţeanul român care a fost externat. Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, mentinând legatura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum şi cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833 ; ‪+44 20 76036694 ; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență" se arată într-un comunicat al MAE.

Poliţia britanică a revizuit joi bilanţul atacului terorist de la Londra, la patru morţi, relatează Reuters, citat de news.ro.  Este vorba despre doi pietoni – o femeie de 40 de ani şi un bărbat de aproximativ 50 de ani – de atacator şi de ofiţerul Keith Palmer. Anterior, bilanţul anunţat era de cinci morţi. Alte 29 de persoane sunt tratate în prezent în cinci spitale din capitala Marii Britanii. Şapte oameni sunt în stare critică.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus