Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Zece pe un loc: concurență mare pe un post de director de Salubrizare în Primăria Sibiu

Zece pe un loc: concurență mare pe un post de director de Salubrizare în Primăria Sibiu

Nu mai puțin de zece candidați au fost declarați admiși după etapa selecției de dosare în vederea concursului pentru postul de director al nou înființatului Serviciu de management și monitorizare servicii de salubrizare.

În același timp, pentru postul de director adjunct al noului serviciu s-au înscris și au avut dosare conforme cerințelor patru candidați. Toți cei 14 urmează să treacă prin trei probe de concurs, organizate în următoarele două săptămâni, respectiv pe 29 martie și pe 3 aprilie. În prima zi de concurs sunt programate două probe: una eliminatorie, pe computer, urmată de proba scrisă. Ultima probă este reprezentată de interviu, programat pe 3 aprilie, tot la sediul Primăriei.

Lista candidaților pentru funcția de director

Codreanu Gheorghe Ghimiș Eugen Marin Liviu Eugen Morar Vasile Sebastian Popa Marian Dragoș Lucian Ștefani Constantin Sorin Stroia Sebastian Tătoiu Ioan Alexandru Titian Petrică

Lista candidaților pentru funcția de director adjunct

Macarie Cornel Macrea Alexandra Maria Palaloga Liliana Ștefan Cornelia

Sursa: anunț al Primăriei Sibiu

Ce vor avea de făcut?

Cei doi directori care urmează să fie angajați în urma concursului vor avea în subordine o echipă de 12 persoane: referenți, inspectori de specialitate și consilier juridic. Serviciul de management și monitorizare servicii de salubrizare a fost înființat din luna martie a acestui an. În Regulamentul de organizare și funcționare adoptat pentru respectivul serviciu se arată că angajații acestuia vor trebui să monitorizeze activitatea de ridicare și transport a deșeurilor menajere, sortarea și depozitarea acestora, dar și măturatul străzilor și trotuarelor, deszăpezirea și colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public, deratizarea, dezinsecția și dezinfecția zonelor publice.

Cu alte cuvinte, noul serviciu va monitoriza contractele în derulare încheiate pentru colectarea și transportul deșeurilor (SC Soma SRL), pentru sortarea deșeurilor (SC Brantner Enviroment SRL și SC Schuster & Co Ecologic SRL), pentru deszăpezire și măturatul domeniului public (Schuster&co). Dar atribuțiile noului serviciu includ și identificarea producătorilor de deșeuri toxice din Sibiu și verificarea modului în care aceștia rezolvă problema acestor deșeuri. În plus, noul serviciu va trebui să și propună strategii privind managementul salubrizării și îmbunătățirea acestui serviciu la nivelul orașului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Baba

Acum 7 ani

2 directori la 12 oameni?Pe vremuri structura asta se chema birou si avea un singur sef,nu doi.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Acolo trebuie sa ajunga o pila ,de aceea se infiinteaza servicii dupa servicii, vin sefi de sefi,un insepector era deajuns,dar pe banii nostri stau toti tantorii si toate pilele din primarie.Pe cand o reorganizare in adm.locala si institutiile statului.Am auzit ca se lucreaza la asa ceva la Ministerul Dezvoltarii, sa o vedem si pe asta.
Raspunde

Nicusor

Acum 7 ani

Codreanu militianu? Pfff...vai de noi!
Raspunde

dancp2

Acum 7 ani

propun un director si 2 adjuncti ca unu sa stie sa scrie altul sa citeasca si altul sa vorbeasca engleza/germana/franceza si sa stea acasa
Raspunde

Teo

Acum 7 ani

Trai pe vatrai.Parca pana acuma nu s-au colectat deseurile din oras si nu s-au maturat strazile ,astfel incat era necesara infiintarea unei noi structuri.Dar nu e prost cine cere ci cine plateste(adica noi cetatenii ).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus