Marţi,
10.09.2024
Innorat
Acum
17°C

Viceprimarul Răzvan Pop: e mult mai greu decât credeam

Viceprimarul Răzvan Pop: e mult mai greu decât credeam

Răzvan Pop (35 de ani) e tânărul pe care o parte dintre sibieni l-au vrut la Primărie. De nouă luni, Răzvan Pop (PNL) e viceprimar și crede că vede cu alți ochi orașul. Are relativ puține atribuții în Primărie, dar despre care spune că sunt vaste. A împrumutat 50.000 de lei și 8.500 de euro de la fostul viceprimar, pe care a reușit să îi returneze rapid. În interviul acordat Turnul Sfatului mai spune că se înțelege bine cu primarul Astrid Fodor, că vorbește zilnic cu cetățenii Sibiului și că nu îl deranjează porecla „Fuego de Sibiu”.

Reporter: Arată mai bine Sibiul în primăvara aceasta decât în cea trecută? Răzvan Pop: Depinde cum privești. Anul trecut nu eram în biroul acesta, deci poate că vedeam lucruri pe care acum nu le mai văd și invers.

Dar cum se vede orașul din biroul cu vedere la Piața Mare? Dacă aș sta doar aici, aș vedea într-un mod kafkian. Dar eu cred că e o metodă greșită. Dacă cineva ne-ar urmări ar vedea că suntem foarte des pe teren, cei implicați în administrarea orașului. Nu pot să spun că acesta arată mai bine sau mai rău, cetățenii trebuie să facă acest lucru. Evident, unii vor spune că da, alții că nu. Interesul nostru este să găsim soluții cât mai rapide.

Cât de deranjant este pentru viceprimarul Răzvan Pop faptul că Sibiul are un excedent bugetar de 271 de milioane de lei, imens? Nu aș intra în această discuție deoarece nu sunt economist, nu știu ce înseamnă acest exercițiu financiar. Dar trebuie înțeles un lucru: ca să realizezi un obiectiv trebuie să ai mai întâi toată acea parte de documentație. Normal că partea birocratică este mult mai ieftină și atunci rămâi cu acest excedent. Problema ar fi dacă în anii următori n-am recupera. Eu zic că la câte investiții sunt prevăzute anul acesta și anul viitor vom avea soluții de a cheltui acești bani.

E mult mai greu

Cum e la Primărie. Ușor, greu? Mult mai greu decât credeam, căci problemele primăriei sunt total diferite de cele ale unei direcții guvernamentale. Aici suntem tot timpul la firul ierbii, iar problemele apar permanent din ceea ce se întâmplă și cum se întâmplă și trebuie să intervii foarte repede. Ai o presiune permanentă, nu trebuie să aștepți să se rezolve lucruri când se vor rezolva.

Reușiți cu echipa de aici să faceți față? Da. Echipa de aici este o echipă de fotbal care joacă de mulți ani împreună și merge din bine în bine. Eu zic că marele avantaj al Sibiului este că, atât conducerea, dar mai ales oamenii care lucrează zi de zi, sunt aceeași.

Are nevoie Sibiul de un administrator public? Are nevoie de orice persoană care poate ajuta instituția Primăriei să fie mai deschisă cetățenilor și să funcționeze cât mai bine și mai rapid.

razvan pop (4)

Până acum, Primăria a funcționat și cu un executiv format dintr-un primar și doi viceprimari. Actuala echipă nu se descurcă la fel de bine ca cele trecute? Nu este vorba de acest lucru. Fiecare are bucata lui pe care este specializat și de care se ocupă. Administratorul public nu va veni să ia din treburile noastre. Fiecare își vede în continuare de treabă.

De ce ar trebui să se ocupe administratorul public? Până nu vedem unde și în ce va fi implicat nu am ce să zic.

Din lista atribuțiilor viceprimarului Răzvan Pop

Sibiul are o sumă mare de bani necheltuiți, pe motiv că nu pot fi ușor derulate achizițiile publice. Acest aspect nu intră în atribuțiile mele. Dar nici nu este la noi în ogradă, noi ne supunem reglementările naționale. Nu prea ține de primării, din păcate, autonomia de care se tot vorbește nu există. Vă dau exemplul cel mai simplu, cu ridicatul mașinilor. Până nu a existat o bază națională legală nu am putut interveni. La fel și cu achizițiile… stăm. Partea bună este transparența.

Am luat lista serviciilor subordonate viceprimarului Răzvan Pop. Cel administrativ ține de bucătăria internă, nu are mare legătură cu sibienii. Dar Fondul locativ, da. Când vom vedea noi locuințe sociale? Avem două probleme, pentru care soluțiile sunt deja pe masă. Prima este că numărul de cereri de locuințe sociale este mult mai mare decât fondul de locuințe. A doua problemă, starea acestor locuințe nu este, întotdeauna, acceptabilă. Dar de anul trecut am început să lucrăm la proiecte pentru renovarea acestor locuințe. Toate vor intra, pe rând, în reparații. Cu o observație: sunt clădiri în centrul istoric, în care Primăria are una sau două apartamente, restul sunt private. Și atunci când se face investiția de reparație și ceilalți proprietari trebuie să intervină.

Concret. Piața Aurarilor. Acolo există o clădire, la numărul 6, în care cele mai multe apartamente aparțin de Primărie. Acolo este monument istoric care are nevoie de intervenții mai ample decât reabilitarea fațadei. Am demarat un studiu în acest sens.

razvan pop (2)

Veți începe anul acesta lucrările pentru cele patru blocuri de locuințe sociale? Avem în plan construirea de imobile strict pentru locuințe sociale. Anul acesta se intră în proiectare, depinde cât de repede se termină aceasta etapă. Dar bani sunt. Nu putem spune că anul viitor vor fi gata, dar lucrările nu vor dura nici cât a durat la ANL-uri, care nu țin de Primărie.

Baia Populară e cel de-al treilea serviciu subordonat viceprimarului Răzvan Pop. De mai mulți ani există un proiect de reparații capitale și modernizare. Va începe anul acesta? Situația este de studiu general a acelui spațiu urban, în care intră și spitalul de pediatrie. În momentul în care se va aviza planul pentru zona aceea se poate intra și în reabilitarea Băii. Planul mai are doar câțiva pași, ultimii.

Câinii fără stăpân… Adăpostul din Dealul Dăii e plin? Din păcate, da, cam tot timpul e plin. Este problema acelor sibieni care dau drumul câinilor pe stradă după-amiaza. Noi îi ridicăm, îi vaccinăm, îi sterilizăm, după care tăiem și o factură proprietarului.

Se adoptă? Din păcate nu pe cât de mult mi-aș dori, prin urmare anul acesta vom înmulți programele de informare despre adopții. Vrem chiar să ne legăm de anumite evenimente culturale de stradă din Sibiu, am început să luăm legătura cu mai multe școli din Sibiu. Pentru câinii fără stăpân ceea ce ne interesează în acest moment este să creăm o stare mult mai prietenoasă a sibianului pe această temă.

”Eu sunt foarte mulțumit de ceea ce mă ocup acum, sunt foarte multe lucruri. Să nu uităm că eu sunt omul nou în Primărie și încă sunt lucruri pe care le învăț. Mă ocup de niște servicii vaste, asistența socială este poate exemplul cel mai bun. Iar atâta timp cât acestea funcționează și sunt puse la punct este bine. Dacă se va vedea că pot mai mult, evident că se va întâmpla”, Răzvan Pop
Referitor la Spitalul de pediatrie, tot în subordinea viceprimarului Răzvan Pop. Există acea investiție de zece milioane de euro care nu prea funcționează la capacitatea prognozată. Din nou ne blocăm la București. În general țara se blochează la București. Iar atâta timp cât la Spital s-a făcut investiția pe un proiect european, s-au luat acești bani pentru un proiect de cercetare, nu putem face altceva. Prin urmare, dacă acolo a fost construit un centru de cercetare, prioritară este cercetarea în următorii trei-cinci ani. Secundară este folosirea aparaturii în scopuri medicale generale. De aici apare această sincopă în tot acest program. Dar, pe lângă acest centru, Primăria a făcut numeroase investiții în cele trei spații ale Spitalului, cele de pe str. Pompeiu Onofreiu, de pe str. Transilvaniei și din str. George Barițiu. Anul trecut chiar s-a finalizat mansardarea clădirii de pe Transilvaniei. Vom continua extinderile cât ne permite spațiul.

Colectarea selectivă: problema cea mai mare e că e un proiect nou

Când a început proiectul colectării selective, credeam că lipsa platformelor de gunoi, neterminate nici acum, este cea mai mare problemă. Dar se pare că, în prezent, e cea mai mică. Noi – și aici mă referi la toți actorii implicați – suntem în momentul în care trebuie să explicăm tot mai mult ceea ce se întâmplă în acest proiect. Problema cea mai mare e că e un proiect nou. Zeci de ani, sibienii au strâns într-un anumit mod gunoiul. Acum, există infrastructura necesară pusă la punct și trebuie să discutăm cu oamenii tot mai mult: de ce trebuie să duci plasticul acolo și așa mai departe.

Problemele sunt mult mai complicate. Firmele implicate cer modificarea contractelor. Care credeți că sunt șansele ca în următoarea perioadă să vedem contracte reziliate? Eu nu cred că va fi cazul. Principalul partener este Soma, din punct de vedere al orașului, deoarece cei de la Soma colectează. Celelalte firme implicate sunt oarecum secundare, pentru că țin de partea de sortare a ceea ce colectează Soma.

Sunt o verigă în tot acest lanț… Evident, dar… nici nu vreau să intrăm foarte mult în discuția dintre aceste firme, care sunt cu capital privat și nu cred că e cazul ca administrația locală să intervină în relațiile dintre acestea.

Am înțeles că va fi modificat regulamentul în ceea ce privește persoanele juridice. Sunt foarte puține firme care nu au depusă declarația de impunere. Am și luat de la Registrul Comerțului lista firmelor și la un moment dat vom face și verificarea. Dar nu aici este problema, deoarece din punctul meu de vedere s-au «scos la lumină» multe persoane juridice care până acum nu aveau niciun fel de contract pe vechiul sistem. Acum sunt mult mai multe cele care au depus declarația de impunere (în baza căreia se calculează taxa de salubrizare – n.r.). Dar problema este cât au declarat. Aici lucrăm și vom veni cu soluții, pe care nu le discutăm încă public. Pentru că orice firmă declară că are nevoie de două pubele cu o ridicare săptămânală, când de fapt produce mult mai mult gunoi. Avem cazuri și din jurul Sibiului de entități juridice care vin să arunce gunoiul la platformele din Sibiu.

Serviciul de salubrizare va reuși să controleze acest fenomen? Va fi obligația Serviciului. Tocmai pentru a face cât mai echitabilă ridicarea deșeurilor. Să nu mai avem cazuri în care gunoaiele sunt abandonate.

Cât de posibil este ca, în viitorul apropiat, să crească din nou taxa de salubrizare? Din nou depindem de București. Pentru că unica mărire ar veni ca urmare a introducerii acelei taxe de mediu, introdusă din luna ianuarie (80 de lei/tona de deșeu depozitat la groapă, de achitat pe lângă taxa propriu-zisă de depozitare – n.r.). Știu că sunt discuții intense la nivelul Mediului pentru a reface calculul taxei. Interesul nostru al Primăriei este de a nu fi nevoiți să mărim în viitorul apropiat taxa plătită de către cetățeni.

Matematic, facturile de plătit pentru salubrizare vor depăși sumele încasate din taxe? Speranța este că se va reglementa situația cât mai repede de la București. Căci dacă mergem așa două-trei luni, va trebui să ajungem la creșteri.

Ministrul Mediului spunea că taxa de mediu va scădea pentru cei care colectează selectiv într-un procent de minim 25%, anul acesta. Sibiul nu se va încadra, avem doar 2,5% colectare efectivă. De aceea spun că trebuie să discutăm tot mai mult cu cetățenii, trebuie să mărim acest deșeu reciclabil.

razvan pop (6)

Deocamdată, cei de la Soma nu au refuzat ridicarea deșeurilor precolectate greșit, deși – conform contractului – pot face acest lucru de la sibienii care locuiesc la case. Cât de repede ar trebui apelat la această măsură? Discuția este foarte simplă: interesul nostru nu este să lăsăm gunoiul acolo pentru a da o lecție sibienilor. Nu rezolvăm nimic așa. Mai ales de la blocuri. Eu sunt adeptul să clarificăm problemele cu cei care nu strâng bine. Dacă discutăm cu ei, poate vor precolecta și ei corect. Primăria nu vrea să transforme acest proces de strângere a gunoiului într-o fugă după vrăjitoare și să strângem amenzi. Scopul nostru este ca oamenii să înțeleagă de ce trebuie făcută această precolectare.

Se va finaliza, totuși, anul acesta amenajarea de platforme pentru deșeuri? S-ar putea să mai construim și anul viitor, în plus. În funcție de ce ne spun și cei de la Soma, dacă ei mai consideră că sunt necesare astfel de platforme și în alte locuri sau dacă trebuie mărite. Trebuie înțeles că e un proces într-o continuă îmbunătățire.

Politică și porecla Fuego de Sibiu

Cât de multă politică e în Primărie acum? Mie îmi place că aici toți urmăresc interesul Sibiului, acela primează. Că mai sunt și jocuri politice, normal… Dar mergem în continuare ca o echipă.

Tot din politică, luna trecută cei de la PSD v-au cerut demisia pentru postarea de pe blog cu „ba cu ură“. Rămâneți la această idee, „ba cu ură“? Cine citește postarea vede clar că eu nu am făcut referire la un partid sau la o persoană anume. Problema este a clasei politice, care dacă nu înțelege că trebuie să se reformeze în totalitatea ei – nu doar PSD sau PNL – va pierde foarte mult contactul cu cetățenii. Vă dau un exemplu: în Sibiu, oamenii nu mai sunt interesați doar de lucrurile simple, cum ar fi «să se asfalteze». Ei vin cu întrebări în plus: cum se asfaltează, când, de ce se asfaltează. La fel e și în politică, iar alegerile generale din 2016 ne-a arătat acest lucru. Căci a mai mers cu «vă mărim pensiile și salariile». Iar dacă noi nu înțelegem că electoratul este mult mai matur decât acum 20 de ani, vom avea o mare problemă de dialogare cu acesta. Ceea ce se vede în prezența tot mai proastă la vot. Oamenii preferă să nu mai voteze. Și să nu ne imaginăm că dacă am avut această prezență impresionantă în stradă vom avea la fel și la vot. Să nu ne culcăm pe această ureche. Cu toții avem datoria de a ne ameliora mesajul și faptele politice.

Viceprimarul și politicianul Răzvan Pop cât de des vorbește cu oamenii? Dacă luăm în calcul toate metodele de comunicare, vorbesc zilnic. Și ieri, la ora 11 noaptea, răspundeam cetățenilor din Sibiu pe teme curente.

Apropo de internet. Cum vi se pare porecla Fuego de Sibiu, răspândită în mediul online? În viața mea am avut n porecle. De la Herodot în școală, pentru că eram cel mai bun la istorie, până la Fuego acum. Dacă acesta este un personaj îndrăgit de anumite persoane, foarte bine, de ce nu.

Cum merge relația cu primarul Sibiului, Astrid Fodor? Foarte bine. Am multe de învățat de la ea.

V-ați certat vreodată? Nu.

În declarația de avere depusă anul trecut apare și un împrumut de aproximativ 50.000 de lei și 8.500 de euro de la fostul viceprimar, Virgil Popa. E foarte simplu: banii i-am împrumutat pentru campania electorală. S-a rezolvat: banii mi-au intrat de la București (de la Autoritatea electorală permanentă – n.r.) și i-am dat înapoi la sfârșitul anului.

razvan pop (1)

Clădirile istorice: sunt adeptul dialogului

Veniți de la Direcția pentru cultură și patrimoniu cultural. Cum va reuși Primăria Sibiu să mențină patrimoniul istoric al orașului? Direcția era un organism care doar reglementa, nu poate să intervină pe patrimoniu. Primăria poate interveni, dar numai pe ceea ce deține. Dacă ne uităm, clădirile care aparțin Primăriei sunt renovate și vor mai fi. Problema e la clădirile care nu aparțin în totalitate de Primărie, sunt și alți proprietari. Am văzut că se discută mult despre de ce nu intervine Primăria. Trebuie să renunțăm la acest comunism prost înțeles: cine e proprietar trebuie să își asume acest lucru. Administrația nu poate renova clădiri private.

Cum pot fi constrânși proprietarii de clădiri monumente istorice să le întrețină? Un prim pas s-a făcut cu proprietarii de terenuri neîngrijite: luna trecută a fost adoptată acea hotărâre pentru majorarea cu 500% a impozitelor pentru proprietarii de terenuri neîngrijite. Referitor la proprietarii de clădiri sunt adeptul dialogului, prin care să îi convingem să intervină.

Vor spune că nu au bani. Sunt și proprietari care au bani și ale căror clădiri arată jenant. Pentru cei care nu au bani încercăm să găsim soluții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Zexe

Acum 7 ani

Daca si nulitatea asta a ajuns director la Cultura si viceprimar, inseamna ca doar nonvalorile razbesc in Sibiu, cu conditia de a intra in politica, de partea agreata de Fuhrerul Klaus, si sa fie pupincuristii devotati ai stapanilor sasi, in frunte cu plavanul si casnica de la primarie.
Raspunde

x

Acum 7 ani

Remarca este valabila pe plan national
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, oar' Radvaniel asta, nu samana cu Gerard Depardieu atunci can' avea pojar in filmu' 'cela Obelix si mi-Obelix?...
Raspunde

Bula

Acum 7 ani

de ceva serios ne apucam si noi..investitii, ceva..sau mai bine discutam de istorie vreo 3-4 mandate?!
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Din pacate nu este singura nulitate,vedeti primarul cum este,sa nu mai vorbim de majoritatea consilierilor.Asta ati votat asta aveti.
Raspunde

mosu

Acum 7 ani

Noaptea mintii ! Acest personaj, absolvent de istorie la ULB la 25-26 ani era consilier ba, in ministerul Culturii, ba in ministerul Justitiei.... Ce putea face a acolo ? Probabil curierat si tocat maculatura ! Cine putea avea nevoie de " cunostiintele " lui ? Nimeni ! Stilul asta de a promova tinerii imberbi si liberi nu duce la ceva bun. Si-o iau in cap ca-s cineva si in realitate sunt zero barat.
Raspunde

Observator

Acum 7 ani

Greu de contrazis ; o poate face dl vice salvând palatul mitropolitan dib bd Victoriei Traiane ,pe când un reportaj ?
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Personajul nici măcar nu sesizează că porecla Fuego de Sibiu este peiorativă. Autorul este de asemenea pe lângă subiect, personajul n-a fost niciodată preferat de unii dintre sibieni, ci a ajuns în această poziție prin aranjamente politice. Total inutil, are în subordine"decât" serviciul Administrativ, mop, matură, etc. Vai de noi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 7 ani

Domnu viceprimar, ignorati mesajele negative fara sens si rautacioase! Vor fi intotdeauna! Mult succees in sarcina enorm de dificila pentru dvs personal si pentru oras! Patrimoniul cultural si istoric trebuie sa ramana o prioritate cat si imaginea centrului. In ultimii ani Balcescu si Piata Mica sunt de fapt o bucatarie in aer liber ! Respect, M
Raspunde

Alzara

Acum 7 ani

Mai usurel amice cu pupincurismul asta penibil!
Raspunde

Român din cetate

Acum 7 ani

Nea Psihologu se baga in seama singur practicand ce stie mai bine ..... si ...... . Asta are chiar post intr-o scoala unde consiliaza copii.
Raspunde

Baba

Acum 7 ani

Are totusi doua calitati incontestabile:nu s-a certat niciodata si invata permanent de la sefa.Daca-i la fel de studios ca-n clasa a IV-a si soarbe tot din put,peste citiva ani invidiosii il vor porecli Bula.
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 7 ani

Eu nu am nimic personal cu acest băiat, dar cred si eu ca ii e greu, din moment ce pana pe la 35 de ani nu s avut serviciu serios, iar cele pe care le-a avut au fost la stat si acolo nici nu prea mergea, vezi direcția de cultura. Evident ca fara experienta si capacitate de munca nu ai cum sa razbesti. Problema e ca cu baiatul asta se duce si Sibiul de râpă, iar individul asta care nu a terminat un doctorat in 10 ani, dar se proclama istoric, va intra in galeria personajelor mediocre ale orasului. PNL ar fi trebuit sa il retragă după declarația acea halucinantă "cu ura" , insa acum incearca in rebranding. Mi-e teama insa ca daca nici Fgdr nu scoate vreun candidat serios in utmatorii ani, riscam sa avem vreun pesedist primar. Chiar nu e de gluma cu asta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovi

Acum 7 ani

Cu siguranța pop va fi viitorul primar al Sibiului . Merita acest lucru . A demonstrat ca se poate face politica Cinstit si integru . De la primar al orașului pana la președintele țării nu mai e decât un pas .
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Să nu fie ! Să batem în lemn (atâta cât a mai rămas după defrișare).
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Realizezi ca daca pleaca FDGR de la Primarie, pleaca si jumatate din investitiile din oras ?!?! Un lucru bun, ne scapam de olteni, sau ajung sa lucreze sibienii la Valcea :) :) :)
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

''Răzvan Pop (35 de ani) e tânărul pe care o parte dintre sibieni l-au vrut la Primărie. '' Aa, pardon, o foarte mica parte l-au vrut, in rest ne-a fost bagat pe gat de pactul facut de FDGR, mizera treaba, dar iata ca se poate si din partea FDGR. Ei stiu mai bine jocurile...Oricum e considerata tradare faza aia.
Raspunde

Nelu

Acum 7 ani

Cum dracu sa razbesti cu oameni care vin in Primarie sa invete. Noi de 27 de ani face experimente cu tot felul de nonvalori.
Raspunde

ioan

Acum 7 ani

Razvan este in realitate ca in poza nr. 3 din articol, in ceata.
Raspunde

V.P.

Acum 7 ani

Penibil de slab acest individ nerealizat...
Raspunde

Vicent

Acum 7 ani

Ce sa ne mai miram ca istoricul buricului este viceprimarul lui Fodor de Zapada! La cat il duce mintea in timp ce orasul era blocat din cauza dezapezirii iluminate condusa de edilii nostrii pupelul posta pe facebook poze cu strazile inzapezite si comentarii despre ce frumos e sibiul plin de troiene...... Ar trebui sa faca ceva sa nu se replice ca sa ramana unic pentru omenire..!
Raspunde

dancp2

Acum 7 ani

razvane razvane mai cheama si un ciine!tot n-ai iesit de sub fustita sefei tale raluca turcan,minti la fel ca ea,pacat ca tu esti sibian ea nu,e din botsheni acolo unde si gainile bea vin!
Raspunde

Wss

Acum 7 ani

Iti mai surade gandul la minore , mai sobolanule ?
Raspunde

mama mare

Acum 7 ani

In loc sa stati in birou toata ziua cred ca ar trebui sa vedeti cum se lucreaza intre blocuri si cu ocazia asta vedeti lucrari incepute si neterminate .
Raspunde

Adrian

Acum 7 ani

Oricum ati fost uns viceprimar pentru ca in spatele usilor inchide s-a facut un pact intre PNL si FDGR in acest sens si nu pe criterii de competanta. Sunt persoane in PNL Sibiu care sunt cu mult mai mult bun simt ca dvs, care s-au facut remarcati. De exemplu Robert Paskuj care a si plecat din partid. Iar fost viceprimar Virgil Popa inca din primavara se gandea serios sa candideze pentru un loc de parlamentar, lucru care s-a si intamplat de fapt. Despre ce vorbim ? Despre incompenteta dvs ca si viceprimar. Despre oamenii din partid care au ajuns pe functii in primarie, consiliu local si sunt bine mersi. Dupa plecarea lui Klaus Johannis nu se mai face nimic in Sibiu, se strica. Si din cauza dvs. Daca sunteti incompetent de ce nu plecati ? Vorba fara fapta ramane vorba. Vorbiti mai putin si faceti mai multe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus