Marţi,
10.09.2024
Innorat
Acum
19°C

Proiectele Maratonului. (1) Consultații gratuite pentru copiii din Țichindeal

Proiectele Maratonului. (1) Consultații gratuite pentru copiii din Țichindeal

În iarna lui 2015, membrii Asociației „We Help” au ajuns în Țichindeal pentru a împărți câteva pachete copiilor ce provin din familii defavorizate. Așa au aflat de școala din sat, care nu era tocmai pregătită pentru a primii zecile de copii să învețe acolo. Acesta a fost motivul pentru care, în anul ce a trecut, asociația s-a înscris cu un proiect la semimaraton. Anul acesta, au decis să continue același proiect, dorindu-și, în schimb, să le asigure celor mici o viață sănătoasă prin consult medical gratuit și sesiuni de instruire pe teme de igienă.

În urma campaniei ShoeBox din 2015, echipa „We Help!” s-a deplasat în satul Țichindeal pentru a dărui copiilor câteva cadouri. Atunci, au aflat că în sat este o școală care nu îndeplinește toate condițiile necesare unui mediu favorbail în care să învețe cei mici. Așa a apărut ideea proiectului de anul trecut, când s-au înscris la semimaraton pentru a face o rază de lumină în sălile de curs. Anul acesta, Asociația s-a înscris la maraton cu un proiect prin care își doresc să susțină sănătatea copiilor din Țichindeal.

„Un copil sănătos se poate transforma într-un elev silitor”

Cu fondurile strânse anul trecut, s-a reușit renovarea școlii. „Pe lângă faptul că trăiesc într-o sărăcie lucie, școala copiilor din Țichindeal nu este dotată cu materialele absolut necesare pentru a beneficia la o simplă șansă de-a scăpa de săracie: educația. Așa am reușit anul trecut, împreuna cu ajutorul susținătorilor, să renovam complet școala din Țichindeal și să le oferim copiilor șansa la o școală normală. Anul acesta, am decis să continuăm să îi ajutăm, să le oferim șansa la o viața normala ceea ce implică și șansa la sănătate”, spune Alexandra Damaschin, coordonator al echipei de voluntari „We Help”.

Proiectul din anul acesta își propune să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a elevilor școlii din Țichindeal, atât prin măsuri profilactice, menite să prevină îmbolnăvirea, cât și prin diagnosticare. „În acest scop vom organiza lunar sesiuni de instruire pe teme de igienă, precum și consultații medicale, efectuate de către echipe formate din medici specialiști, rezidenți și voluntari ai asociației WeHelp. Aceste echipe vor evalua gratuit starea de sănătate a elevilor, prin consult clinic”, spune Ioana Pureca, președinta Asociației „We Help!”.

Totodată, proiectul susține reducerea abandaonului școlar în rândul copiilor din Țichindeal. Inițiatorii proiectului sunt de părere că un copil sănătos se poate transforma într-unul silitor, aceasta din urmă fiind singura șansă de a scăpa de sărăcie.  „Prin cursurile de igienă dorim să-i educăm atât pe elevi să fie preocupați de starea lor de igienă corporală, un factor important pentru menținerea sănătății. Un copil sănătos se poate transforma într-un elev silitor, iar aceasta reprezintă singura șansă de a scăpa de sărăcie. Este un mic pas spre un ajutor care poate schimba vieți”, mai spune președinta asociației.

„Nu este normal ca în secolul 21 copiii să fie tratați <<după ureche>>”

Florin Tintea este membru al asociației „We Help” și crede că fiecare susținător al proiectului va duce la o îmbunătățire a stării de sănătate a copiilor. ,,Prin susținerea acestui proiect, este nevoie ca fiecare susținător sau alegător să contribuie la schimbarea și îmbunatatirea stării de sănătate a elevilor de la școala din Tichindeal. Susțin din suflet schimbarea, cred că este posibilă prin educație și sănătate”, este de părere el.

Alexandra Damaschin este membru al asociației și va alerga cot la cot cu ceilalți, la fel ca anul trecut. „ Am ales sa alerg anul acesta pentru We Help Țichindeal- Educație prin sănătate deoarece este un proiect care promite și v-a demonstra că lucrurile se pot schimba cu timpul. Am reușit să schimbăm școala și ne propunem să schimbăm și sănătatea copiilor deoarece este cea mai importantă. Nu este normal ca în secolul 21 copiii să fie tratați <<după ureche>> și să nu aibă acces la medicamente și ajutor specializat. Prin acest proiect vom reuși să aducem aproape de ei medici specializați care se vor preocupa de sănătatea lor și astfel copiii vor avea o viață mai bună, o viață sănătoasă și multe putere pentru învățat”, menționează Alexandra.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce alergătorii trebuie să se înscrie până în 8 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus