Miercuri,
01.12.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

„Țuru“, activitatea de Paști preferată a medieșenilor

„Țuru“, activitatea de Paști preferată a medieșenilor

Datând din anul 1926 și nelipsit din obiceiurile practicate în municipiul de pe Târnava Mare în perioada sărbătorilor Pascale, tradiționalul joc „Țuru“ se va desfășura și anul acesta în municipiul Mediaș, duminică, 16 aprilie 2017, pe strada Stejarului din cartierul Moșnei, începând cu ora 11.00.

Jocul de „Țuru“ este specific orașului, Primăria Municipiului Mediaș a ales ca și programul artistic pregătit pentru această manifestare să fie susținut de artiști locali precum Ansamblul folcloric „Purtata“ Mediaș împreună cu soliștii Bianca Crețu, Diana Crețu, Antonia Glogoveţan, Alin Matyas și Radu Dumitru. Conducerea muzicală este asigurată de Florin Vasiu, iar coregrafia de Gheorghe Neagu. Invitata specială a evenimentului va fi interpreta Narcisa Florentina Luncan împreună cu fiica sa, Alexandra Maria.

Jucătorii care se vor întrece în competiția tradițională sunt coordonați de Dinu Bănceu, aceștia fiind atât cunoscători și practicanți, cât și simpli admiratori ai jocului. La finalul competiției, concurenții vor fi premiați.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus