Sâmbătă,
15.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Primăria invită sibienii la dezbaterea finală a Strategiei de dezvoltare a Sibiului. În limita locurilor disponibile

Primăria invită sibienii la dezbaterea finală a Strategiei de dezvoltare a Sibiului. În limita locurilor disponibile

La un an de la dezbaterile organizate pe cartiere pentru definitivarea Strategiei integrate de dezvoltare urbană (SIDU) și la aproape trei ani de la demararea lucrărilor pentru acest document, administrația locală invită sibienii la dezbaterea finală asupra documentului pe baza căruia orașul poate atrage 33,5 milioane de euro din fonduri europene.

Inițiată din 2014, întocmirea SIDU pentru perioada 2014 – 2023 va cunoaște o nouă etapă publică în seara zilei de joi, 20 aprilie. La Teatrul Gong, de la ora 18:00, Primăria Sibiu organizează o dezbatere publică pe tema proiectelor cuprinse în această strategie. Intrarea este liberă, anunță Primăria Sibiu, accesul în sală fiind permis în limita locurilor disponibile (aproximativ 170 de locuri). „În februarie și martie 2016 am invitat sibienii din cartiere să ne spună cum văd dezvoltarea viitoare a cartierului în care locuiesc și a întregului oraș pentru a contura strategia de dezvoltare a orașului până în 2023. Echipa de elaborare a finalizat acest document care conține un portofoliu de proiecte pentru viitorul Sibiului. Doresc să le prezentăm cetățenilor, înainte de a începe implementarea lor“, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului. Potrivit reprezentanților administrației locale, noua strategie va fi disponibilă spre consultare pe site-ul Primăriei (sibiu.ro) din ziua de marți, 18 aprilie 2017.

33,5 milioane de euro

Strategia integrată de dezvoltare urbană a Sibiului este un document programatic care urmează Planului integrat de dezvoltare urbană a Sibiului, pe baza căruia municipiul de pe Cibin a implementat în exercițiul financiar european trecut proiecte în valoare de 15 milioane de euro. Noua SIDU va fi utilizată în noul exercițiu financiar european, în cadrul căruia Sibiului i-au fost alocate 33,5 milioane de euro, bani care pot fi utilizați prin redactarea de proiecte prevăzute în această nouă strategie. Lucrul la aceasta a început încă din 2014, administrația locală alegând drept parteneri în elaborarea strategiei Fundația Heritas și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu. Strategia în discuție va trebui să urmeze și procedurile de avizare de mediu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

emma-noelle

Acum 4 ani

Salu' mana! Nenea, "strategie"? Nu-i cam mult sa vorbesti de funie in casa "spanzuratului"?...
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

E greu sa vorbesti de dezvoltare urbana la Sibiu, cand safa la urbanism e Ioana Urdea, care a auzit de arhitectura abia cand a ajuns pe post....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

cetăţean al...cetăţiii

Acum 4 ani

Măi "sibianule " ,arhitecta a absolvit facultatea în Vechiul Regim când erau 30 de locuri pe an ; pe ţară . Între timp a făcut un doctorat tot la Bucureşti ,nu undeva la o facultate fără tradiţie . Informează - te care este fişa postului Arhitectului Şef ; poate şi aici e una din cauzele dezastrului de necontestat îndeosebi datorită neorganizării zonei metropolitane . Obs. : în exerciţiul precedent Alba Iulia a absorbit - cu folos - 200.000.000€ !
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Strategia sigură prin care un oraș se poate dezvolta este să aibă un edil care să fie cu capul pe umeri, ochii deschiși și să se implice în teren. Indiferent de valoarea bugetului pe care îl are la dispoziție. Dacă în momentul în care după doi ani în care nu ai tras o linie de marcaj rutier tu te reapuci de trasat hașuri în giratorii și nu vezi că ai nenumărate treceri de pietoni șterse unde pot muri oameni, ei bine, atunci ești un edil prost. Poți avea strategia și bugetul NASA fix degeaba întrucât nimic nu rămâne după tine.
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Edila noastra,este dusa cu capul la Cotroceni asa ca.....
Raspunde

Thom

Acum 4 ani

Bla bla, planuri, planuri, actiune spre ZERO ! Madame primar, hai sa-ti zic cum fac unii prin ''jermanica'', iau satul sau orasul la pas, si inclusiv din bugetul personal, cumpara un copacel, o cutie vopsea, o bidinea, si ce mai e nevoie, si da acolo unde e nevoie ca un spatiu verde sa arate (mai) bine, sau unde e vreun perete mazgalit, sau ce o fi cazul. Ala e un EDIL BUN !!! Nu stam cu dosul in fotoliu, strangem buget gras, si facem planuri si intruniri. Asta (doar) nu e dezvoltare !
Raspunde

Baba

Acum 4 ani

Am gasit extrasul si l-am parcurs.Arata bine.Din pacate,am derulat pina la finalul paginii si am gasit doua Procese-verbale redactate in urma ''turului de forta'' preelectoral.Citindu-le iti dai seama imediat de doua lucruri:1-Este imposibil ca Strategia de dezvoltare urbana sa poata fi pusa in practica de actuala conducere pentru ca 2- Se face anul si problemele sesizate,punctuale n-au fost remediate nici intr-u procent de 0.5%.Auzi colo: tren electric pina in 2023 si voi nu sunteti in stare sa montati un amarit de capac de camin la cota su sa refaceti un sant dupa o sapatura.Balena,ma lesi?
Raspunde

A

Acum 4 ani

Alinierea capacelor clantzanitoare de canal la cota face in sb obiectul unor licitatii separate dupa asfaltare. In halul asta se administreaza orasul asta!
Raspunde

Baba

Acum 4 ani

E suficient sa inventariezi modul brownian in care se ridica ori se coboara ''destele de rating'' ca sa-ti dai seama ca cercetatorul de la NASA are dreptate ''http://ponturifierbinti.com/nasa-avertizeaza-romania-imens-zacamant-de-prostie''.
Raspunde

prieten cu mediul

Acum 4 ani

SIBIENI, VA PIERDETI VREMEA. VORBESC DE CRESTEREA CALITATII VIETII IN SIBIU, PRIN CONSTRUIREA DE PLATFORME DE COLECTARE SELECTIVA A GUNOIULUI MENAJER, BETONAND IN PARCURI, IN ALBIA PARAULUI VALEA SAPUNULUI, FARA A RSPECTA ORDINUL MINISTRULUI SANATATII NR.119/2014. VA PRIVESTE PE TOTI CUM ALEGEM SA NE CRESTEM COPII IN SIBIU PANA IN 2023. EU AM OBOSIT. AUDIENTE, INTREVEDERI CU CEI DE LA TEHNIC..., NIMENI NU ISI ASUMA NIMIC, BA CHEAR MA ASIGURA CA TOTUL E BETON...; EU DACA ASTUP O GROAPA IN FATA CASEI SI SUNT RECLAMAT, MI SE FACE DOSAR PENAL PENTRU CONSTRUCTIE NEAUTORIZATA...; ALTII ISI PERMIT SA TOARNE BETON IN PARCURI , IN ANUL 2017, FARA SA RESPECTE LEGEA SI SA NU PATEASCA NIMIC. CITITI OMS SI VETI CONSTATA SINGURI CA NICIUNA DIN PLATFORMELE DE COLECTARE SELECTIVA A DESEURILOR CONSTRUITE IN SIBIU, NU SUNT CONFORME CU LEGEA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus