Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

FOTO – VIDEO Sibiul a intrat sub codul galben: copaci doborâți de vânt pe șosele, ninsoare la munte

FOTO – VIDEO Sibiul a intrat sub codul galben: copaci doborâți de vânt pe șosele, ninsoare la munte

Începând de azi-noapte sudul județului Sibiu se află sub avertizarea meteorologilor de tip cod galben. Capriciile vremii se observă cu ușurință și în Sibiu. Vântul a doborât deja mai mulți copaci pe câteva drumuri din județ, afectând traficul.

În această dimineață mașinile care circulau pe drumul Sibiu-Cisnădioara au găsit mai mulți copaci prăbușiți pe șosea.

copaci cisnadioara

Același lucru s-a întâmplat și pe Valea Oltului, aproape de trecerea din județul Sibiu în județul Vâlcea. Pe DN 7 astăzi s-a circulat în condiții de ploaie și vânt puternic, însă fără probleme majore de trafic.

În perioada următoare vremea se va înrăutăți. Până la ora 18:00 sudul județului Sibiu se află sub cod galben de precipitații abundente, vânt puternic și chiar ninsoare la munte.

cod portocaliu

De la ora 18:00 intră în vigoare o nouă avertizare, de tip cod portocaliu. Ea va fi valabilă până în 21 aprilie, ora 06:00.

”În  Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h şi peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoare şi reducând vizibilitatea”, mai arată meteorologii.
În Sibiu, joi și vineri, temperatura maximă nu va depăși patru grade.  De abia sâmbătă se va încălzi ușor, maxima ajungând la 10 grade.

Din cauza vântului puternic telecabina spre Bâlea Lac a fost oprită temporar. La Bâlea Lac ninge abundent.

Și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a transmis în această dimineață o informare către șoferi.

”Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

Asiguraţi-vă o vizibilitate bună în habitaclul maşinii prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aveţi în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz.

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

 

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Verificaţi periodic acumulatorul autovehiculului. Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor.

Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţă redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol. Totuşi, când depăşirea este absolut necesară, asiguraţi-vă temeinic înaintea efectuării acestei manevre şi semnalizaţi din timp intenţia dumneavoastră.

În zilele cu ploi, lapoviţă, ninsoare şi temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare!”.

Foto: Info trafic jud. Sibiu/ Video: IPJ Vâlcea

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Baba

Acum 5 ani

Nasol moment:ce fac parasutele pe vremea asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus