Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Viața în Sibiu: de zece ani vecini cu un munte de nisip

Viața în Sibiu: de zece ani vecini cu un munte de nisip

Sibienii care locuiesc în zona intersecției străzilor Frezorilor cu Solidarității și Alecu Russo se plâng autorităților de aproape zece ani că sunt nevoiți să suporte lângă ale lor case mari cantități de nisip și pământ, depozitate pe marginea străzii de firmele de construcții. După aproape un deceniu nimeni nu a luat nicio măsură.

”Cum bate vântul în ultimele luni foarte tare nu mai putem aerisi imobilele din zonă pentru că nisipul este purtat de vânt și pătrunde în imobile. Considerăm că este un atentat la sănătatea noastră și a copiilor noștri. Probabil de aici înmulțirea cazurilor de alergii și astm pulmonar”, arată Mihai D., unul dintre sibienii nemulțumiți, într-o solicitare transmisă municipalității în primăvara anului trecut. În ultimul deceniu, locatarii din zonă au strâns semnături, au făcut petiții și au depus numeroase plângeri la primărie și alte instituții, fără succes. În alte sesizări ei spun că atunci când plouă noroiul ajunge pe stradă sau colmatează pârâul Trinbach, iar mizeria atrage șobolani.

Sec

Sesizări pe această temă au ajuns și la Agenția pentru Protecția Mediului, care a răspuns că nu poate interveni. „Nisipul este un material de construcții, nu un deșeu, iar dispunerea de măsuri pentru degajarea terenului aflat pe domeniul public nu este responsabilitatea noastră, ci a Primăriei Sibiu”, a explicat Bogdan Trif, pe atunci directorul executiv la APM Sibiu. La fel sec sună și răspunsul municipalității datat 26 aprilie 2016. ”Nisipul depozitat la capătul străzii Frezorilor este utilizat în cadrul obiectivului de investiție «Modernizare pachet străzi Doinei, Frezorilor»“, a răspuns primarul Astrid Fodor. Numai că locatarii arată că problema e mult mai veche de atât și niciodată nu s-au luat măsuri.

nisip gusterita (2)

Nu mai vor răspunsuri „stas“

”După cum v-am scris și mai sus nisipul este depozitat de peste zece ani. Dacă în Sibiu modernizarea străzilor va mai dura încă atâți ani, nu vedem de ce trebuie să suportăm noi tot praful și mizeria din cauza unei firme care nu-și depozitează nisipul în zone în care nu afectează sănătatea oamenilor și nu pune în pericol viața copiilor. Tot din cauza nisipului care cade în pârăul Trinbach s-au adunat mizerii și s-au înmulțit șobolanii. Primăria oricum nu-l curăță decât până la pod, partea de după pod până la firma GETESIB am curățat-o noi, cetățenii din zonă, am tăiat buruienile și am scos mizeriile din pârâu. Vă întreb câte sesizări și până la ce foruri trebuie să ajungem să se ridice odată pentru totdeauna nisipul din zonă și primăria să ne respecte drepturile pe care le avem? Vă rugăm, nu ne mai trimiteți răspunsurile STAS și SECI, mai bine ieșiți pe teren și luați măsuri”, au scris, din nou, locatarii. Sibienii din zonă mai spun că o parte a nisipului a fost adus de mașini care aparțin societății de construcții Universal Business, deținută de fostul director al Energie Termică Sibiu, Ilie Grădinar. Societatea chiar are sediul pe strada Frezorilor, la nr. 2. Neoficial, acesta ar fi motivul pentru care nimeni din primăria nu ia măsuri concrete. Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere conducerii firmei pe această temă, însă reprezentanții nu au dorit să comenteze.

Turnul Sfatului a cerut o poziție și municipalității. ”Lucrările de modernizare a străzilor Doinei și Frezorilor s-au încheiat. Primăria Sibiu va notifica constructorii care au lucrat în zona străzii Frezorilor (SC Elis Pavaje SRL) să ridice materialul depozitat pe domeniul public. În cazul în care firma în cauză nu va da curs notificării, Primăria Sibiu va lua măsuri pentru îndepărtarea acestuia”, a transmis Primăria Sibiu.

nisip gusterita (4)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Beni

Acum 6 ani

Răspunsul stas al primariei: "nu se poate, nu putem". Cam jale cu doamna Fodor...
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Cam jale cu angajatii de doi bani din PMS. Cum naiba s-au strans intr-un loc atatia "taietori de frunze la caini"?
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

Jalnice raspunsuri din partea tuturor, dar nu ma mira. Asta patim daca se pun la varf de administratii, companii, politic, pe pile, sau doar pt. salar. Oricine ai fi ca administrare, chiar si un magazin, sau asociatie istorica sau literara, daca cineva t-i se plange de o problema, si mai sunt si ei afectati in vreun mod (ex. Primaria Sibiu care o da in toate partile cu amenajari jalnice si amenzi ce vizeaza exact cazul de mai sus), pai te implici, chiar daca nu e EXACT de competenta ta, stiti voi...munca aia voluntar, orasul e casa noastra, etc. Primaria o da cu firmele care au depozitat, dar pardon doamna primar, strada respectiva si spatiul PUBLIC respectiv, nu intra cumva pe la competentele Primariei?
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

Pe cit punem pariu ca nisipul,material de constructii nu deseu ordinar cum bine subliniaza competentul sef al APM,a fost platit deja de Primarie pe situatiile de lucrari aferente lucrarilor de modernizare a strazilor?Cum altfel l-ai lasa in drum,sa ti-l fure pochii,daca nu-i deja platit?E la mintea cocosului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ella Manu

Acum 6 ani

Talu' mana! Nenea, io dac-as fi in locu' lu' tanti Astrid, pacat ca nu sunt, n-as ezita sa-mi iau ca administratori o "Baba" si-un "Thom"! Sunt sigura ca atunci lucrurile ar merge ca "unse" in Sibiu...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

///

Acum 6 ani

Ce-i cu reclamele astea pornografice/ Nu pot sa dispara?
Raspunde

UN CETATEAN

Acum 6 ani

PRIMARIA ca de obicei este depasita da tot ce ne incojoara, probabil persoana pubilca de noterietate nu poate fi deranjat de la Universal Bussines. Apropo, la cativa metri distanta in sediul acestei firme este o curatenie si brazi in curte,oare de ce nu poate fi amenajat in locul mormanului de nisip un parc si loc de joaca ptr. copii, in Lazaret nu avem un parc si loc de joaca ptr copii,sau in teren de sport(bascket,fotbal,etc) ? Dar oare intereseaza pe cineva? Ma indoiesc ca,d-na primar a promis multe in campania electorala,dar acum e depasita de situatie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus