Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Peste 200 de motocicliști, în marș pe străzile Sibiului

Peste 200 de motocicliști, în marș pe străzile Sibiului

Peste 200 de motocicliști vor porni mâine într-un marș prin Sibiu pentru a atrage atenția asupra prezenței lor în trafic și pentru a deschide sezonul moto 2017. Polițiștii rutieri sibieni s-au alăturat acestui demers, însoțind coloana de motocicliști pe întreg traseul parcurs.

"Peste 200 de motocicliști vor pleca mâine, începând cu ora 13, într-un marș în municipiul Sibiu, având ca punct intermediar parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde vor rămâne pentru aprox. o oră. Prin activitatea lor, motocicliștii vor să marcheze deschiderea sezonului moto 2017, dar și să semnaleze prezența lor în trafic," transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Traseul motocicliștilor este următorul: parcarea magazinului Penny Market (zona comercială Șelimbăr) – bvd. V. Milea – bvd. C. Coposu – parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu (unde vor face o pauză de aprox. o oră) – bvd. Coposu – sensul giratoriu cu str. Bâlea – Constituției – retur pe bvd. C. Coposu - Piața Unirii – str. A. Șaguna - Șos. Alba Iulia (până la sensul giratoriu cu str. E. A. Bieltz) – retur spre punctul de plecare.

"Le adresăm rugămintea participanților la trafic să respecte coloana de motocicliști, să dea dovadă de înțelegere în trafic și, nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri", se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Le adresăm rugămintea participanților la trafic să respecte coloana de motocicliști, să dea dovadă de înțelegere în trafic și, nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Polițiștii sibieni au salutat acest demers și s-au alăturat evenimentului, context în care vor fi desfășurate mai multe activități de prevenire a accidentelor rutiere, astfel:

- pe întreg traseul lor, motocicliștii vor fi însoțiți de un echipaj pe motocicletă al Biroului Rutier Sibiu; - în parteneriat cu Teatrul ”Radu Stanca” Sibiu, pe zidul acestei instituții, vor fi afișate desenele câștigătoare ale concursului de educație rutieră „Prevenție prin artă” iar pe panoul publicitar vor rula mesaje cu caracter preventiv; - în parcarea din zona Teatrului ”Radu Stanca” Sibiu, polițiștii rutieri alături de motocicliști vor împărți pliante participanților la trafic și le vor adresa sfaturi în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Încă din anul 2015, Poliția Română a demarat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați cu sau fără vinovăție motocicliștii, campanie sugestiv intitulată „Împarte drumul!”, iar pliantele diseminate conțin mesaje preventive sub forma unor rugăminți ale unui motociclist către un conducător auto, dar și ale unui conducător auto către un motociclist.

Partener în acest eveniment este și Retromobil Club România. Astfel, 60 de vehicule istorice vor pleca mâine, în jurul orei 12,30, din Piața Mare spre parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde se vor întâlni cu polițiștii rutieri și motocicliștii.

În jurul orei 13, 30, proprietarii de vehicule istorice vor pleca spre Tălmaciu, iar în jurul orei 14 - 14,30, motocicliștii se vor pune din nou în mișcare, continuându-și marșul în Sibiu.

foto arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

un cititor

Acum 6 ani

La 200 km/h (cei cu placutele indoite) nu prea ai cum sa sesizezi prezenta unui motociclist decat aunci cand dai cu masina peste el, mai ales cand este si in depasire in zone cu "depasire interzisa" ...
Raspunde

Alo politia

Acum 6 ani

Si-au pus cauciucurile de iarna? Maine ii polei in Sibiu, sunt curios cati motociclisti o sa fie amenedati!
Raspunde

...

Acum 6 ani

200 de foarte posibili donatori de organe
Raspunde

...

Acum 6 ani

De acord sa impart drumul cu motociclistii care respecta limitele de viteza si restrictiile de circulatie, cu cei care stiu sa depaseasca acolo unde e legal si sigur. Nu ii vreau pe cei care croseteaza printre benzi si care forteaza depasiri pe unde ii taie capul.
Raspunde

Ella Manu

Acum 6 ani

Talu' mana! Nenea, inca n-am vazut motociclist care sa nu atraga atentia asupra lui, cand este in trafic! Stiti voi ce vreau sa spun...
Raspunde

Hufyy

Acum 6 ani

Oare eu ti-am atras atentia in trafic? Motocicleta este una alba cu albastru. Sunt chiar curios.
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

Ala din fata e de-a lu' Micutu' ori de-a lu' Porta, ca cu mileu' ala nu-mi dau seama ? Si,unde-s boresele?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ion iliescu

Acum 6 ani

abia astept sa-si rupa clavicula de aripa masinii mele .... cretinopatii dracului...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 6 ani

sa ne sugi esapamentul.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

...eterna poveste,soferul nesimtit si restul participantilor la trafic victime.Mai schimbati placa.Am vazut cu gramada motociclisti in graba spre moarte,pietoni ce trec cu capu'in pamant ca ,strutul iar despre biciclisti 80% din ei nu au lumini,vesta etc.Respectul se castiga !
Raspunde

yoy

Acum 6 ani

sunt 2 categorii de motociclisti: amatorii de senzatii tari, evident echipati necorespunzator si cei care conduc civilizat. iar cei care se grabesc sa ii bage in aceeasi oala toti motociclistii nu uitati ca exista si soferi cretini
Raspunde

Curiosul

Acum 6 ani

Vine si gasca de enduristi care umbla in gasti, cu partaitoarele neinmatriculate, prin oras?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus