Duminică,
03.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș

Riscul producerii de avalanşe în munţii Făgăraşului la altitudini mai mari de 1800 m este mare, respectiv gradul 4 (pe o scală de la 1 la 5), risc ce se va menţine şi în zilele următoare, anunță Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu.

Pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiștii solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţiilor Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. De asemenea, se solicită ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar cu telecabina.

"În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condițiile impuse de perioada în care riscul de avalanșă rămâne ridicate. Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă", se arată într-un comunicat de presă al Salvamont Sibiu.

Turiștii care se deplasează în zona montană trebuie să fie echipaţi specific perioadei de iarnă, dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă). Traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 450

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus