Duminică,
21.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Primul administrator public al Sibiului va intra în atribuții din 2 mai

Primul administrator public al Sibiului va intra în atribuții din 2 mai

Singurul candidat pentru funcția de administrator public al orașului, post înființat pentru prima dată la inițiativa primarului Astrid Fodor, a trecut de examenul pe care l-a avut de urmat obținând 98,83 de puncte dintr-un maxim de 100.

Ioana Leca, cea care conduce Direcție economică a Primăriei Sibiu din 2014, a fost singura care s-a înscris pentru noua poziție din organigrama administrației locale. Înainte de a conduce Direcția economică, Ioana Leca a condus biroul în a cărui responsabilitate a intrat implementarea proiectelor de modernizare a străzilor din împrumuturi BERD. Licențiată în științe economice și științe juridice, Ioana Leca este și doctor în științe economice, informează reprezentanții administrației locale. „Conform fișei postului, administratorul public va avea atribuții de coordonare a serviciilor cu activitate în domeniul economic și tehnic“, se arată într-un comunicat al Primăriei. Mandatul Ioanei Leca de administrator public se încheie, la termen, odată cu cel al primarului Astrid Fodor.

Prin delegare semnată de primarul în funcție, viitorul administrator poate primi atribuțiile de ordonator principal de credite. De asemenea, administratorul municipiului va avea și alte responsabilități în ceea ce privește banii orașului: de la monitorizarea tendințelor bugetare, a echilibrului bugetar, până la formularea obiectivelor ”strategiei de dezvoltare comunitară și economică a municipiului Sibiu”. Totodată, viitorul administrator va ”asigura consiliere economică primarului”. În fine, una dintre atribuțiile importante ce vor fi încredințate viitorului administrator public este aceea de coordonare și implementare a proiectelor cu fonduri nerambursabile, în care intră și cele comunitare. „Urmărește realizarea planului anual de achiziții, precum și a listei de investiții, constată deficiențe și propune măsuri de îmbunătățire a procesului de achiziții publice”, se arată în regulamentul adoptat de consilierii locali ai Sibiului pentru noua funcție de administrator public.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Baba

Acum 6 ani

''...va intra in atributii..'' ?? Serios? Astept sa vad cine are nervii mai tari:Administratorul sau atributiile?
Raspunde

ASC

Acum 6 ani

Sincere felicitări! O persoana competentă și demnă de admiratie.
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

Dupa un examen cu asa concurenta doar admiratia e prea putin.Si economista si jurista,concomitent chiar.Daca intra in plin si-n atributiuni,propun sa-i facem o statuie,nu pe bani publici ci pe banii babei din America(prietenii stiu de ce!)
Raspunde

azr 1918

Acum 6 ani

Solidă pregătirea teoretică a doamnei ; toluşi asta nu ne - au promis câştigătoarele :" ne vom angaja pe banii voştri nişte oameni presupuşi de noi a fi pricepuţi atât la Primărie ,cât şi la Judeţ !" Mai bine aşa ,dacât aroganţa suficientă a lui Cindrea . La Primărie singurulbsibian care i- ar fi putut urma lui Iohannis era adversarul său...C.Bucur .Încolo,deşert .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus