Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

O hală din Budapesta, transformată pentru Faust

O hală din Budapesta, transformată pentru Faust

Spectacolul ”Faust” al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu va participa la a patra ediție a Festivalului MITEM (Întâlnirea Internațională de Teatru Madach), iar pentru această prezență o hală din Atelierele Eiffel din Budapesta va fi transformată pentru a găzdui piesa de teatru. Spectacolul ”Faust” se va juca în 27 și 28 aprilie, de la ora 20.00, la Atelierele Eiffel (Bulevardul Kobanyai, nr. 30), hală amenajată special pentru producția Teatrului din Sibiu (TNRS), anunță Institutul Cultural Român într-un comunicat de presă.

În cadrul turneului, reprezentația din 27 aprilie va fi urmată de o discuție cu publicul, iar în 28 aprilie, de la ora 15:00, la Teatrul Național din Budapesta, va avea loc o conferință dedicată, moderată de George Banu, cu tema ”Faust ca poetică teatrală a lui Silviu Purcărete”, care îi are ca invitați pe regizorul spectacolului, pe scenograful Helmut Sturmer, pe compozitorul Vasile Șirli, pe designerul costumelor, Lia Manțioc și pe directorul general al TNRS, Constantin Chiriac.

Producția TNRS a avut premiera pe data de 19 septembrie 2007 și reprezintă unul din proiectele de referință ale Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Inclus pe lista celor mai mari spectacole ale lumii, spectacolul regizat de Silviu Purcărete a avut reprezentații pe unele dintre cele mai importante scene europene: Festivalul Goethe de la Frankfurt (Germania, 2008), Festivalul Internațional de la Edinburgh (Regatul Marii Britanii, 2009), Tour & Taxis Bruxelles (Belgia, 2011) și Maribor Capitală Culturală Europeană (Maribor, 2012). Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Baba

Acum 6 ani

Nici ungurii nu mai sunt ce-au fost:in loc sa transforme hala pentru Atilla ori Stefan ei o modifica pentru un neamt de care n-o auzit nime' !
Raspunde

Coco

Acum 6 ani

Babo, daca taceai mai bine era. De ce iti place in permanenta sa semnalizezi? Nu vezi ca esti pe langa subiect? Spectacolul cu piesa FAUST,este "inclus pe lista celor mai mari spectacole ale lumii, spectacolul fiind regizat de Silviu Purcărete", cum reiese din articol. Tu pricepi ce inseamna asta? Deci Babo, la infrumusetare nu la comentarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus