Luni,
21.09.2020
Cer Senin
Acum
11°C

Flori pe gustul și bugetul oricui la Festivalul Grădinilor | foto

28 Aprilie 2017 21:51

Flori pe gustul și bugetul oricui la Festivalul Grădinilor | foto

Dacă până ieri treceai prin Piața Mare și culoarea predominantă era gri, acum lucrurile s-au schimbat. Centrul Sibiului a prins toate culorile pământului, nu poți să spui că e mai mult roșu, roz sau alb. Acest lucru se datorează florilor care au apărut la Festivalul Grădinilor, ajuns la a VI-a ediție. Acesta se întinde pe patru zile și va rămâne deschis până duminică seara.

festivalul gradinilor flori (12)

În grădina uriașă în care s-a transformat Piața Mare, mușcatele și petuniile sunt principalele flori în jurul cărora se strânge lumea. Potrivite atât pentru grădină, cât și pentru terasă, acestea sunt cele mai căutate în acest sezon. Fie că vor să cumpere sau doar să se uite, zeci de oameni se plimbă de la un producător la altul.

festivalul gradinilor flori (10)

„În evidență, față de alți ani, iese spațiul de amenajări și soluții oferite de partenerii noștri UNIMAT și Ambient. Pe lângă asta, ne bucură foarte mult că sunt mulți producători a căror muncă se găsește în aceste zile de festival. Apar tot mai mulți producători locali, ceea ce este un lucru foarte bun. Până acum veneau foarte mulți din alte județe, dar acum sunt din Sibiu”, spun organizatorii Festivalului Grădinilor de la Sibiu.festivalul gradinilor flori (16)

Printre producători am găsit-o pe Cristina. Este din Cornățel și a venit la festival cu mai multe flori. „Mușcatele și petuniile sunt la mare căutare. Noi avem petuniile cu 8 lei și mușcatele cu 7 lei. Cumpără mai mult pensionari și familiile care vor să-și organizeze în curte și cer sfaturi”, pune ea.

festivalul gradinilor flori (14)

Câțiva metri mai în colo, am întâlnit-o pe Maria Toader. Are seră la ieșire spre Daia și vine de la prima ediție a festivalului. „Am venit cu flori de sezon, de grădină, de jardinieră, de balcoane. Ținând cont de frigul care a fost, lumea, în special, caută flori pentru jardinieră pentru că oamenii au rămas un pic în urmă, ținând cont că a trecut Paștile. Se caută mușcatele și petuniile”, zice ea. Vinde mușcatele cu 5 și 8 lei, în funcție de mărime.

festivalul gradinilor flori (3)

Pe lângă sutele de specii de flori, din Piața Mare nu lipsesc nici pomii ornamentali și mobilierul de grădină.

festivalul gradinilor flori (19) festivalul gradinilor flori (17) festivalul gradinilor flori (15) festivalul gradinilor flori (13) festivalul gradinilor flori (11) festivalul gradinilor flori (9) festivalul gradinilor flori (8) festivalul gradinilor flori (7) festivalul gradinilor flori (6) festivalul gradinilor flori (5) festivalul gradinilor flori (4) festivalul gradinilor flori (2) festivalul gradinilor flori (1)

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus