Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cerere în Consiliul local: containere mai mici pentru deșeurile din construcții

Cerere în Consiliul local: containere mai mici pentru deșeurile din construcții

Reprezentanții Consiliului local Sibiu au cerut realizarea unor demersuri operatorii de salubritate pentru ca aceștia să pună la dispoziția sibienilor și recipiente de dimensiuni mai mici pentru deșeurile din construcții.

Chestiunea recipientelor a fost ridicată de către consilierul FDGR Anita Pavel. „Să se găsească o posibilitate de a se colecta de la cetățeni și cantități mai mici de deșeuri din construcții. Nu orice cetățean care face o lucrare mică are nevoie de containere din acelea mari“, a spus Anita Pavel. Chestiunea acestor containere a fost ridicată și în discuțiile de la ultima dezbatere asupra Strategiei integrată de dezvoltare a municipiului Sibiu. Un sibian care spunea că și-a renovat baia a declarat că nu are nevoie de un container de trei metri cubi pentru molozul rezultat din acea lucrare și că ar fi vrut un recipient mai mic, pentru care – prin urmare – să plătească mai puțin operatorilor de la Soma. Prezentă la discuții, directoarea executivă a ADI Eco Sibiu – asociația care implementează proiectul de colectare selectivă la Sibiu – a anunțat că se vor putea modifica, în acest sens, cerințele din contractul încheiat cu SC Soma SRL. „Nu cred că va fi o problemă să modificăm această situație, în sensul de a cere celor de la Soma să pună la dispoziția cetățenilor recipiente de cantități mai mici“, a spus Claudia Iordănescu, directoarea ADI Eco. Potrivit noilor reguli impuse în cadrul proiectului de colectare selectivă a deșeurilor, cele din construcții sunt preluate separat, la solicitare, prin punerea la dispoziția sibienilor - contracost - a unor recipiente cu un volum cuprins între trei și zece metri cubi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Baba

Acum 6 ani

Sa le dea galetuse,greblute si lopatele;nisip se poate colecta din Cibin ca faianta taie!Asta-i subiect de discutat in CL?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus