Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Şi turiştii şi-au luat tensiunea în Piaţa Mare

Şi turiştii şi-au luat tensiunea în Piaţa Mare

Corturile medicilor cardiologi din Piaţa Mare le-au fost utile nu doar sibienilor, dar şi turiştilor. Peste 250 de oameni şi-au verificat starea de sănătate aici.

Printre cei care şi-au verificat valorile cardiace s-au numărat şi turişti. “Chiar s-a nimerit bine. Suntem în vizită în Sibiu, soţul are o criză biliară şi am zis să vedem dacă e şi ceva legat de partea asta, de inimă. Ne ajută să eliminăm din cauze. Partea asta de dureri de cap apare şi în momentul în care faci ceva cardiac”, spune A. Şerban, din Bucureşti.

Femeia are dreptate, spun medicii cardiologi. Foarte multe dintre simptomele insuficienţei cardiace pot fi confundate. “Dintre cele mai frecvente simptome pe care orice om ar trebui să le ştie şi să le recunoască ar fi respiraţia grea, în special cea nocturnă, pacientul având nevoie de mai multe perne ca să doarmă, nu poate să doarmă întins. Respiraţia grea la eforturi, mai mici sau mai mari. Fatigabilitatea, în sensul lipsei de forţă în muşchi. Edemele, adică umflarea, picioarelor de obicei. Mai este lipsa poftei de mâncare şi durerile de burtă şi de cap”, spune dr. Alexandru Cotoban, din Bucureşti, care le-a măsurat trecătorilor tensiunea, în acest week-end, în Piaţa Mare. Medicul spune că oamenii de orice vârstă ar trebui să îşi facă un control atunci când au astfel de simptome, pentru că a avut cazuri de insuficienţă cardiacă şi la pacienţi de doar 15 ani.

Corturile din Piaţa Mare au făcut parte dintr-un proiect dezvoltat la Sibiu de Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie, care au organizat aici „Zilele Insuficienței Cardiace”.

Mai multe despre prevenția, simptomele și tratamentul insuficienței cardiace puteți afla pe www.romanianheart.ro .

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

emma-noelle

Acum 5 ani

Buna! Nenea, da' ce-or patit, li s-o umflat "capu"?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus