Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Piața țărănească de la Sala Transilvania va avea și o insulă a obiceiurilor populare

Piața țărănească de la Sala Transilvania va avea și o insulă a obiceiurilor populare

Reorganizarea Pieței volante Transilvania, după cum este denumirea oficială a pieței organizată în fiecare zi de sâmbătă în parcarea sălii polivalente din Sibiu, va include și o „insulă de promovare a tradițiilor“.

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, în a căror responsabilitate intră organizarea pieței în discuție, sunt în procedură de înscriere a dosarelor producătorilor interesați să își vândă produsele. Înscrierea acestor dosare are loc în baza noului regulament elaborat, unul care are rolul de a selecționa mult mai bine producătorii autentici de comercianți. Prima preselecție a acestor producători va fi realizată săptămâna viitoare, în condițiile în care termenul de depunere a dosarelor se încheie la finele acestei săptămâni. Până acum, pentru cele aproximativ 180 de locuri disponibile au depus dosare aproape 100 de producători, dintre care mai vine de zece provin din alte județe decât Sibiul. Autoritățile se așteaptă, însă, ca numărul acestor dosare să crească în ultimele două zile. Evaluarea va fi realizată de către o comisie formată din trei reprezentanți ai CJ Sibiu și unul al Direcției sanitar veterinare și pentru siguranța animalelor Sibiu.

Producătorii astfel selectați ar urma să fie întâlniți în Piața de la Sala Transilvania din 22 mai. Tot de atunci va fi pusă în evidență și „insula de promovare a tradițiilor“, care înseamnă o zonă din piață în care primarii din localitățile județului, dar și alte persoane interesate, își pot promova valorile locale. „Probabil că o dată pe lună sau cât de des se vor mobiliza primarii, asociațiile sau chiar și grupurile de producători, în cadrul acestei «insule» vor putea fi puse în evidență produse gastronomice sau tradiții locale“, exemplifică Maximilian Drăgan, consilierul președintei CJ Sibiu care a lucrat la reorganizarea pieței în discuție.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

mama mare

Acum 5 ani

Conteaza si alceva domnule .Chiar daca sunt din Sibiu si ei se numesc producatori au marfa de la Lidl sau Metro , asta chiar nu imi convine .
Raspunde

bogo

Acum 5 ani

Aceleasi produse de la piata Cibin se regasesc si in aceasta pseudopiata. Nu-i vad rostul. O tampenie organizata "romaneste" intr-o parcare! De ce nu se modernizeaza piata Cibin si daca chiar vor sa amenajeze o zona de produse locale/traditionale - certificate?
Raspunde

popa

Acum 5 ani

cei din poza baiatu ala slab ca aschia si doamna blonda nu sunt deloc producatori aduc marfa frumoasa din turcia stropita cu toata chimicalele si vand la prosti. se mai face si coada la ei
Raspunde

Gunther

Acum 5 ani

Clujul are cea mai buna universitate, campionatul european de baschet, Untold. Sibiul are piata taraneasca si Kontiki.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus