Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Poveștile consumatorilor de droguri se fac auzite la Biblioteca Astra

Poveștile consumatorilor de droguri se fac auzite la Biblioteca Astra

În acest sfârșit de săptămână, Biblioteca Astra va găzdui un atelier de povești digitale pentru consumatorii de droguri aflați în asistența Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu. Acolo se vor face auzite dramele celor ce au cunoscut consumul de droguri, dar care prin efort personal și susținerea specialiștilor au reușit să depășească o situație critică de viață.

Sâmbătă, 13 mai, între orele 10:00-16:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va fi organizat un atelier de digitalstorytelling destinat consumatorilor de droguri aflați în asistența Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu. Sesiune creată și susținută de Anca Vasilescu, bibliotecar, trainer expert digitalstorytelling. Atelierul face parte din programul O comunitate, o unitate! inițiat de CPECA Sibiu și se încadrează în Strategia Națională Antidrog în perioada 2013-2020, Capitolul VII.I, Reducerea cererii de droguri A.3, Prevenire în comunitate, Obiectiv specific 2 „Adoptarea unui stil de viață sănătos la nivelul populației generale, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber”.

„Poveștile realizate de către cei care au cunoscut drama consumului de droguri, dar care prin efort personal și susținerea specialiștilor au reușit să depășească o situație critică de viață, vor fi folosite ca documente-martor cu rol educativ în prevenția consumului de droguri și a comportamentelor de risc, prin organizarea ulterioară de focus-grupuri, dezbateri tematice și/sau conferințe”, transmit reprezentanții Bibliotecii Astra.

În societatea omenească, de-al lungul întregii ei istorii, povestea a fost un promotor al valorilor universal valabile, oglindite în cultură, civilizație și în codul bunele maniere „civice”, atribut care a determinat alegerea de către coordonatorul proiectului, dr. Daniel Stanciu – CPECA Sibiu, a metodei propuse de reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA, ca formă de prezentare a unei realități implicite din proximitatea tuturor. Metoda poveștilor digitale are la bază o poveste adevărată, capabilă să transmită un mesaj puternic, multimedia, de netăgăduit, atunci când în joc ajung să fie puse viață, șansa, sănătatea și demnitatea unui om.

„Sperăm ca rezultatele atelierului să reprezinte un reper pentru o serie de evenimente similare, care scot la lumină informații și modele de bună practică. Parteneri în proiectul CPECA Sibiu, pe lângă Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt Departamentul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu”, mai transmit reprezentanții bibliotecii.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus