Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Micile afaceri. O bucureșteancă răsfață tenul sibiencelor. Cu produse asiatice, 95% organice

Micile afaceri. O bucureșteancă răsfață tenul sibiencelor. Cu produse asiatice, 95% organice

Este bucureșteancă și are 26 de ani. De Crăciun a venit într-un city break la Sibiu, unde și-a întâlnit actualul iubit. La puțin timp după aceea, a decis să lase Capitala și să îmbine viața personală cu cea profesională. Așa și-a deschis Claudia Anton salonul de cosmetică Yang cu specific asiatic, unde folosește produse 95% organice.

Încă de mică a fost fascinată de arta machiajului și de multe ori folosea produsele mamei sale. După ce a mai crescut, Claudia și-a dat seama că vrea să devină make-up artist, motiv pentru care s-a înscris la cursul Mirelei Vescan, în cadrul Intact Media. La puțin timp după aceea, au început să apară clienții și, totodată, colaborările.

A machiat-o pe Paula Seling

Împreună cu alte două colege, Claudia a asigurat machiajul tuturor participanților de la prima ediție a emisiunii X Factor. Și jurații Paula Seling, Adi Sână și Morar s-au numărat printre cei care s-au bucurat de efectul machiajului pe care ea l-a realizat. Continuând, și-a dat seama că machiajul nu face nimic altceva decât să acopere anumite probleme, nicidecum să le rezolve. De aceea s-a gândit să acorde mai multă atenție sănătății pielii și s-a înscris la un curs de cosmetică. „Machiajul face minuni, dar pe termen scurt. Dacă nu ai grijă de piele ta, eventualele probleme nu vor dispărea niciodată. Am început să mă informez mai mult pe partea de piele și curățare și, la rândul meu, voiam să-mi educ și clientele”, spune Claudia.

17342983_1253123584769646_2693434507643103416_n

În iarna lui 2015, și-a luat concediu de la salonul la care lucra și a venit câteva zile la târgul de Crăciun. Seara, a ieșit într-un club din oraș și „acolo s-a întâmplat să-l cunosc pe prințul pe cal alb. Nu m-am gândit vreo secundă că va fi ceva, dar apoi o perioadă ne-am întâlnit, ne vedeam la jumătatea drumului. În decembrie anul trecut, am hotărât să lăs în spate tot și m-am mutat aici”, povestește tânăra.

Produse asiatice, 95% organice

La puțin timp după ce s-a mutat, a găsit pe Zaharia Boiu un spațiu potrivit unde să-și pună ideile în practică. Astfel, acum două luni a apărut „Yang”, un salon de cosmetică, bazat pe tratamente faciale. „Yang pentru tinerețe și ideea de prospețime. Și dincolo de asta Yng și Yang, pentru a se înțelege pe ce produse merg. Toate produsele sunt asiatice, 95% organice, fără parabeni, parfum sau coloranți. De exemplu, produsul pentru demachiere e pe bază de ulei și la contact cu apa se face spumă. Unul dintre seruri are 95% melc și asta e cam rar. Am învățat pe toată lumea să întoarcă eticheta la orice produse cumpără. Măștile sunt pe bază de pilof și vin sub formă de pulbere și nu mai trebuie să adaugi alte lucruri. Față de o mască normală, nu trebuie dată jos cu apă”, explică Claudia.

micile afaceri salon Yang 1 jpg

Chiar dacă pielea este cel mai mare organ și totodată cel mai vizibil, tânăra spune că nu i se acordă destulă atenție. „Tratamente faciale există pentru toată lumea. Acestea se adaptează pentru fiecare persoană în parte. Sunt multe fete care au mici probleme cu coșurile de exemplu și se apucă și le storc, dar nu e ok. De aceea eu cred că e indicată prevenția și aici intervine curățarea și hidratarea”, mai spune tânăra.

În ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de fiecare serviciu. Dacă tratamentele faciale, fie că vorbim de cele pentru ten gras, uscat sau antirid sunt între 90 și 110 lei, machiajul variază între 100 și 150, în funcție de dificultate. Pe lângă asta, Claudia oferă și servicii de epilat și stilizat sprâncene.

micile afaceri salon Yang 3

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Impartial

Acum 6 ani

Cine garanteaza ca produsele sunt organice ? Daca vin din China....
Raspunde

emma-noelle

Acum 6 ani

Buna! Nenea, ca-s "organice" decat 95%, dar cu siguranta sunt orgasmice, "reteta" da Bucale, pe onoarea mea!..,
Raspunde

emma-noelle

Acum 6 ani

Buna! Nenea, ca-s "organice" decat 95%, dar cu siguranta sunt orgasmice, "reteta" da Bucale, pe onoarea mea!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus