Duminică,
03.07.2022
Ploi Moderate
Acum
20°C

Terapie prin lectură și joc, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Terapie prin lectură și joc, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, derulează pe parcursul acestui an, un nou proiect și anume „Biblioterapie prin lumea mirifică a cărților”. Terapia prin lectură și joc este un concept dezvoltat pentru ameliorarea stării psihice a micilor pacienți și îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți, copii, părinți sau personal medical. 

„Bibliotecarului îi revine rolul de mediator între lumea poveștilor și cea a micilor pacienți, cărora li se administrează remediul din <<poveste>>, menit să îi determine să depășească momentele dificile cauzate de afecțiuni și separarea de tot ceea ce înseamnă <<acasă>>. Poveștile cu tâlc, eroii îndrăgiți, aventurile, jocul de rol, desenul și origami sunt elemente prin care copiii regăsesc spiritul exuberant al copilăriei, își petrec timpul împreună, comunică mai bine, toate acestea stimulându-i să răspundă pozitiv la tratamentul medical. Scopul proiectului este de a le readuce celor mici, prin intermediul imaginației și al activităților ludice, calmul și bucuria de care au nevoie pentru a se însănătoși. Bibliotecarul este partenerul de joc și de lectură care face să treacă timpul mai repede și mai frumos”, transmit reprezentanții Bibliotecii Astra.

Compatimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu desfășoară săptămânal două sesiuni de Biblioterapie prin lumea mirifică a cărților, în câteva secții medicale ale Spitalului Clinic de Pediatrie.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

justitiarul

Acum 5 ani

Cine a dat acest comunicat,ori este semi idiot ori un papagal de profesie.....cam astia sunt actualii bibliotecari,nepoate de arhitecti sefi,fice de primari,foste si actuale fufuzete,care se remarca doar prin vestimentatie sumara si la moda,si daca vrei sa vezi un dram de inteligenta in ochi,trebuie sa le aprinzi lanterna in ureche,cam asta este gargara de la biblioteca jud.Astra.....Gargara , fufuzete ,bani publici aruncati pe fufe proaste, puse politic, si prin influenta neamurilor, primariarilor etc.Cu regrete ca inca mai platim din bani publici si dir. actual are grabnica devoe de lanterne in urechi.toti colaboratorii si studentii utilizatori, stiu de ce ....De ce ati desfiintat Revista Transilvania?Impostori si excroci de doi bani?Nu aiti fost in stare?Urmeaza ancheta penala,fufe blonde si dir. cu lanterne in urechi.Nimeni nu se joaca cu cultura si identitatea neamului romanesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus