Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Copiii, medici pentru o zi la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Copiii, medici pentru o zi la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Orice copil s-a gândit măcar o dată ca atunci când va crește mare să se facă doctor. Mergând pe această idee, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu organizează mai multe activități printre care și „Hai să ne jucăm de-a doctorul”, de Ziua Porților Deschise, sâmbătă, 20 mai. Astfel, cei mici, împreună cu părinții lor vor putea lua contact cu mediul sanitar și chiar se vor putea juca cu unele dintre instrumentele medicale.

Copiii de toate vârstele, precum și adulții vor putea vizita mai multe secții din cele două unități medicale ale Spitalului de Pediatrie, de pe Strada Gheorghe Barițiu și cea de pe strada Pompeiu Onofreiu. Mai mulți voluntari precum și cadre medicale vor oferi informații tuturor celor care vor păși în spital în intervalul orar 10:00-15:00. Acțiunile se vor desfășura pe trei paliere și anume: „Hai să ne jucăm de-a doctorul”, în care cei mici, însoțiți de părinți vor putea intra în pielea unui doctor, în al doilea rând se vor pregăti diferite momente artistice pentru pacienți și cea de-a treia acțiune va implica atât pacienții, cât și vizitatorii, realizându-se o expoziție de picturi.

Copiii vor fi medici pentru o zi

„Hai să ne jucăm de-a doctorul!” este invitația adresată copiilor, părinților și bunicilor acestora de a vizita spitalul. Copiii de toate vârstele vor avea prilejul de a avea contact cu lumea medicală în afara stării de boală și de a schimba „trusele de doctor”, cu „jucării medicale adecvate” .

„Ideea este de a oferi atât copiilor, cât și părinților, de fapt acestui binom copil-părinte, o imagine despre cum arată din interior sistemul sanitar și cum este perceput într-un moment în afara bolii. Acum, pot să fie mult mai deschiși și să înțeleagă informațiile medicale de specialitate în profunzime într-un mod mai interactiv și prietenos. O să le permitem chiar să se joace cu o parte din aparatura medicală, și instrumentele medicale. Schimbăm puțin rolurile, îi invităm pe micuții vizitatori să fie ei medicii, să ne jucăm de-a doctorul. Scopul este de a face ca părinții și copiii să intre cu mai multă încredere într-un spațiu sanitar cu mai puțină teamă de ceea ce înseamnă un spital”, spune Vasile Stelian Banciu, directorul Spitalului de Pediatrie.

Ce vor putea vizita

Atât în Parcul Astra, cât și în curtea Spitalului de Pediatrie de pe strada Pompeiu Onofreiu se vor amplasa puncte de informare, iar vizitatorilor le vor fi înmânate ghiduri cu itinerariul ilustrat pe înțelesul oricui. Obiectivele au fost alese astfel încât să nu se interfereze cu activitatea medicală și să se minimizeze riscurile pentru vizitatori. Acestea sunt:

Pentru locația de pe strada Gheorghe Barițiu: -salonul de izolare de la CPU; -ambulatoriul de oftalmologie; -ambulatoriul de ortopedie; -ambulatoriul de pediatrie transformat în sala de demonstrație pentru epidemiologie; -cabinetul de ecografie; -laboratorul de radiologie; -compartimentul de recuperare medicală; -doua saloane din secția de ortopedie; -cabinetul de ambulatoriu ORL.

Pentru locația Pompeiu Onofreiu se vor putea vizita următoarele locuri din cadrul Secției de Cercetare: -camera de comandă de la aparatul de IRM; -salonul de anestezie și terapie intensivă adiacent IRM; -cabinetul de ecografie; -cabinetul de genetică; -cabinetul de cardiologie; -laboratorul de neurologie; -cabinetul de stomatologie.

Al doilea palier de activități va fi adresat pacienților spitalului și va consta în modalități interactive de a le distrage atenția de la suferina generată de boală și ruperea de mediul familiar de acasă. Vor avea parte de momente artistice precum și concursuri organizate de mai multe instituții și ONG-uri din Sibiu.

Și nu în ultimul rând va avea loc o activitate care va consta în implicarea ambelor categorii de copii (pacienți si vizitatori) cu ajutorul partenerilor de la Liceul de Artă care vor amenaja în cele doua spații, atât indoor, cât și outdoor, expoziții de pictură.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus