Luni,
20.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Primăria Sibiu analizează reintroducerea circulației în dublu sens pe toată Calea Dumbrăvii | Video

Primăria Sibiu analizează reintroducerea circulației în dublu sens pe toată Calea Dumbrăvii | Video

Administrația locală a Sibiului a lansat o procedură de achiziție publică pentru realizarea unui studiu de trafic pentru tronsonul din Calea Dumbrăvii cuprins între intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul și limita administrativă a orașului înspre Rășinari.

Potrivit caietului de sarcini al procedurii de achiziție, studiul trebuie să stabilească valorile de trafic și modul de desfășurare a traficului rutier pe porțiunea amintită, luându-se în calcul și „zona de influență“ formată din străzile adiacente și străzile paralele Octavian Goga – Bahluiului și, respectiv, Calea Cisnădiei. „Scopul acestui studiu de trafic este de a determina soluția optimă de organizare a traficului pe strada Calea Dumbrăvii, pe un singur sens sau sens dublu de circulație între intersecția cu str. Mihai Viteazu și intersecția cu str. Siretului. De asemenea, soluția optimă generată de organizarea traficului de pe Calea Dumbrăvii pentru străzile paralele Octavian Goga – Bahluiului și, respectiv, Calea Cisnădiei - Siretului“, se arată în caietul de sarcini. Mai precis, Primăria solicită analiza deplasării vehiculelor și contorizarea valorilor de trafic pe tronsonul dintre Piața Aurel Vlaicu (intersecția cu bd. Mihai Viteazul) și limita administrativă a orașului (ieșirea înspre Rășinari), dar și în cele patru giratorii din acest tronson (Piața Aurel Vlaicu, intersecția Siretului – Bahluiului, girația de la Cimitirul municipal și cea de la intersecția cu str. Valea Aurie) și restul intersecțiilor de pe traseu. În total, această porțiune a Căii Dumbrăvii măsoară 3,2 km.

Sunt așteptate recomandări

Studiul de trafic cerut de Primăria Sibiu trebuie să includă și recomandările legate de tema și scopul acestei lucrări, se mai arată în caietul de sarcini al licitației. „La prelevarea eșantioanelor de trafic se va ține cont de necesitatea studiului în perioadele de trafic maxim zilnic și săptămânal (vineri, între orele 15:00 – 19:00)“, mai cer administratorii locali în documentația de atribuire a lucrării. Studiul va trebui să includă și o simulare de trafic „cu un software performant specializat în analize de trafic, realizarea modelelor de circulație și optimizarea acestora“.

Termenul de execuție al acestui studiu este de cel mult 45 de zile de la semnarea contractului. Lansată săptămâna trecută, în cursul zilei de joi, procedura de atribuire a avut termen de depunere a ofertelor în cursul zilei de luni, 22 mai. Bugetul alocat de Primărie acestui studiu este de 50.000 de lei, fără TVA.

Estimarea lucrărilor: 1,5 milioane de euro

Modernizarea tronsonului de 3,2 km din Calea Dumbrăvii este prevăzut și în Strategia integrată de dezvoltare a municipiului Sibiu, în care proiectul este estimat la 1,5 milioane de euro. La prezentarea respectivei strategii, primarul Astrid Fodor a anunțat că rezultatele studiului de trafic urmează a fi supuse și unei dezbateri publice.

„La ora actuală se lucrează la un studiu de circulație, deoarece avem următorul obiectiv important o modernizare totală a Căii Dumbrăvii, care este o cale importantă, este una dintre cele mai frumoase șosele ale Sibiului și nu arată bine. Urmează un studiu de circulație, după care urmează proiectarea și o vom pune și în dezbatere publică tocmai pentru că este un drum important“, anunța Astrid Fodor la dezbaterea din 20 aprilie 2017.

Cu sens unic de trei ani și jumătate

Reconfigurarea circulației în zona Calea Dumbrăvii – Octavian Goga – Calea Cisnădiei prin instituirea de sensuri unice pe aceste străzi a fost implementată pe 23 noiembrie 2013. Din acea zi, pe porțiunea de 1,3 km a Căii Dumbrăvii cuprinsă între intersecția cu strada Siretului și bd. Mihai Viteazul a primit sens unic de circulație înspre centrul orașului, pe Calea Cisnădiei și, respectiv, Octavian Goga, sensul fiind invers. „Sunt singurele soluții de fluidizare a traficului, de mărire a numărului de parcări. Aceste sensuri unice sunt inclusiv o soluție pentru circulația în intersecții. Calea Dumbrăvii este suficient de lată pentru a se circula în ambele sensuri, dar odată introdus sensul unic se va circula în mai mare siguranță și în intersecțiile de pe acest tronson”, declara primarul Sibiului din acea vreme, Klaus Johannis, actualul președinte al României.

 

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

mosu

Acum 4 ani

Bine ca v-ati trezit ! Calea Dumbravii trebuie sa aibe 2 sensuri . Trebuie sa platim studii pentru ambitiile fostului primar ?
Raspunde

Bogdan

Acum 4 ani

chiar va rugam!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

GEORGE

Acum 4 ani

Astrid Cora Fodor vrea să strice tot ce a facut bine Iohannis.E foarte bine poate asa forumul german mai pierde din consilieri la următoarele alegeri.Că doar nu o fi chiar idiotii sibienii să mai voteze o babă senila la primarie.
Raspunde

A

Acum 4 ani

Sutn curios cum consideri tu ca o artera principala e cu sens unic e un lucru bun facut de Iohannis. Mai ales cand asta a cauzat niste probleme in trafic destul de grave.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eusebiu

Acum 4 ani

Trebuie desfiintate pistele de biciclete! Doar cocalarii nefu merg cu bicicletele! Oamenii cu valuare au BMW!
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Ori gandesti exact cum ai scris si atunci esti prost, ori incerci sa faci pe troll-ul si nu-ti iese. Deci tot prost esti in final!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

ejti jmecher ca ai beamve seria 3 dizal din 89 toamna? ti-a ruginit pana si nuca aia ce numesti tu creier?
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Şi aici dau de tine jigodie ordinară... Marş în oltenia, praz împuţit ce eşti
Raspunde

Cosma Ioan

Acum 4 ani

A fost o mare greșeală împărțirea străzii pe tronsoane pentru a satisface moftul cuiva care a aruncat cu banii pe ,,studii,, care n-au făcut decât i-au bulversat pe toți șoferii, inclusiv pe cei care știau de zeci de ani că din centru pe Dumbrăvii mergi până în Păltiniș. Nu mai vorbim de prostia cu parcarea laterală care te obligă să cobori din mașină pe zona verde. E cazul să se revină la normalitate, cu o stradă modernă, cu 4 benzi de circuație + pistă de biciclete, chiar cu mai puțină zonă verde.
Raspunde

SB 70 RMV

Acum 4 ani

mai putina zona verde? si asa nu mai avem mai deloc, hai sa o asfaltam si pe aia care mai este ca na, trebuie parcare in fata ogradei
Raspunde

ra

Acum 4 ani

VALUARE de berbec. Când avem ceva bun hai sa stricam
Raspunde

X

Acum 4 ani

Solutia cea mai buna: sens unic in sus! Si sens unic in jos pe cisnadiei!
Raspunde

emma-noelle

Acum 4 ani

Buna! Nenea, subscriu, alternativ, o ora-n sus si-o ora-n jos. Sa poate tot marlanu' sa merge la "padure"...si sa se mai si-ntoarce!...
Raspunde

Forseti

Acum 4 ani

Asta ar fi cam singura varianta ca traficul sa devina mai aiurea in zona. Iti poti imagina legatura de pe Siretului? Traficul preluat de Iorga si M.Viteazu?
Raspunde

biciclist

Acum 4 ani

N-ar fi normal ca primaria sa aibe specialisti in trafic care sa realizeze acest studiu? N-ar fi normal ca traficul sa fie monitorizat permanent adica sa se stie cel putin caracteristicile lui? Studiul ala de mobilitate din toamna ce-a fost? Apa de ploaie? Parca a fost facut de Metrorex din Bucuresti?? Iar vin aia sa ne arate ce-i la noi in curte? Faceti licitatii pentru pixuri si soft-uri, nu pentru activitati ce tin de primarie!!
Raspunde

Eugen

Acum 4 ani

Consider ca este loc suficient pe Calea Dumbravii pentru circulatia in dublu sens. Studiati va rog si situatia de pe Saguna! Poate nu mai trebuie sa ocolim pe Banatului...
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

ia gandeste-te eugen cand o sa fie trafic in ambele sensuri,....si la fiecare 10 metri sunt strazi unde participantii la trafic o sa faca stanga/dreapta...cam cum o sa fie traficul??? ati uitat cand era trafic in ambele sensuri si mergeai zece metri catre cimitir si mai stateai 2 minute....s.m.d....sincer cred ca poate deranjeaza locuitorii din zona ca trebuie sa ocoleasca....dar altfel o sa fie sufocanta zona..
Raspunde

Monteverdi

Acum 4 ani

Așa este. Există acolo patru benzi, una măcar poate fi și pentru celălalt sens.
Raspunde

X

Acum 4 ani

Vorbiti de parca mergeți pe jos! La numărul mare de mașini și in continua crestere solutia este doar sensul unic. Se discuta de această problemă pt ca se gatuie calea cisnadiei. Problema se v a muta pe siretului. Este o imbecilitatea. Susțin că cea mai buna solutie era dumbravii sens unic in sus- siretului sens unic spre cisnadiei iar cisnadiei sens unic in jos spre oras cu iesire intr un giratoriu pe mihai viteazu la casa de sănătate. Simplu
Raspunde

Guru

Acum 4 ani

Giratoriu la casa de sanatate? Poate in subteran!
Raspunde

Popa

Acum 4 ani

In primul rand ar trebui sa se refaca sensurile giratorii ! Sa mearga consilierii sibieni in Brasov sa vada cum se construieste un sens giratoriu normal !!!
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

In sfârșit sper sa se revină la circulația normala pe calea Dumbrăvii pe doua sensuri ca sa nu mai tot trebuiască sa dea cetățenii detalii la turiști pe unde se ajunge la Paltinis
Raspunde

Forseti

Acum 4 ani

Doua sensuri cu intrare din strazile care intersecteaza Calea Dumbravii doar spre dreapta. La fel si daca vrei sa iesi de pe Calea Dumbravii.
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Este cu patru benzi deci nu sens unic! Desteptarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Daca o strada trebuie sa fie cu sens unic sau in ambele sensuri, ce marcaje si ce indicatoare rutiere trebuiesc montate, nu este o problema pe care s-o vrea un primar, un consilier, un sef de la politie sau opinia publica. In tari civilizate se ocupa de astfel de probleme institute de cercetare, dupa indelungi studii. Dar cum românul e mester mare si se pricepe la de toate,..."merge si asa"! La noi se ocupa o comisie compusa din oameni de la primarie si politie, care in viata lor nu au avut nimic in comun cu circulatia rutiera, dar care stiu foarte bine sa "dea cu pixul". Dar daca stau sa ma gandesc ca la noi oricum sensurile de circulatie, marcajele si indicatoarele rutiere sunt ignorate de foarte multi participanti la trafic, poate ar fi mai indicat sa le desfiintam pe toate si sa circulam ca in ...Bangladesh! La fiecare intersectie cate un politist cu o bata de 2 metri!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

sensul unic trebuie mentinut!!! sau strada trebuie largita la 4 benzi!!!
Raspunde

bobby

Acum 4 ani

Foarte buna initiative, in sfarsit va ganditi la asta ! Strada este destul de lata pentru 4 benzi de rulare. Nu este nevoie pe o strada cu case de atatea locuri de parcare, suspendate autorizatiile de sediu firmelor, sa se mute dracului afara din oras daca vor firme ! Deblocati sensurile unice si din strazile adiacente Caii Dumbravii !
Raspunde

ioio

Acum 4 ani

cred ca cineva uita cozile care se formau la sfarsit de saptamana pe aceasta bucata de drum...cu cei care plecau sau se intorceau de la statiunea si din marea zona turistica aflata un pic mai la deal... sensul unic pentru aceasta zona este foarte corect si civilizat...dar daca pe cei din artera de dus catre zona de mai sus ii deranjeaza trafucul pe la portile lor ce sa-i faci...si atunci cand a fost facut sens unic au comentat , dar nu au avut cu cine...acum au...doi pasi ianinte si trei inapoi ...nici google maps nu ne mai salveaza
Raspunde

Thom

Acum 4 ani

Tot cartier Dumbravii trebuia ras si facute blocuri cu 10-15, asa aveau in plan comunistii. Acum, toti ifosatii si fufele scumpe venite de la produs (nu capsuni) din Espana si Italia, behaie ca le trec rablele pe la poarta, stateau pe balcon si admirau traficul pe o parte, parcul pe alta :))))))))) Cateodata justitia . . .nu e divina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus