Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Proiectele maratonului .(16) Aleargă pentru integrarea copiilor din centrele de plasament în comunitate

Proiectele maratonului .(16) Aleargă pentru integrarea copiilor din centrele de plasament în comunitate

Integrare în comunitatea sibiană. Aceasta își doresc membrii Asociației „De Poveste” pentru copiii din centrele de plasament. Fiecare merită un sfat, o experiență nouă, deci o a doua șansă. Din acest motiv, s-au înscris la maraton cu un proiect prin care își propun să realizeze un festival în cadrul căruia să reunească 300 de copii. Acolo, aceștia vor participa la diferite ateliere, de la pictură, la interpretare de povești, dezvoltându-și astfel abilități de a lucra într-o echipă cu alți copii.

Pornind de la voluntarii care își petrec câteva ore în centrele de plasament, fiind asemeni unei guri de aer proaspăt pentru copiii de acolo, Asociația „De Poveste” a vrut să le aducă și mai multe zâmbete pe fețe. Astfel, s-au înscris la maraton și își doresc să realizeze Festivalul Sibiului de Poveste. Acolo nu mai puțin de 300 de copii ce provin atât din familiile din comunitatea sibiană, cât și din sistemul de protecție vor putea participa gratuit la ateliere tematice adaptate vârstei lor.

„Un mic gest poate face diferența”

Fiecare copil merită o șansă și totodată merită să simtă că este înțeles. Așa s-ar traduce cel mai simplu cât de importantă este atenția de care ar trebui să aibă parte copiii instituționalizați. „Susținem ideea de voluntariat în centrele de plasament pentru că am văzut, în baza unor experiențe similare de activități cu copiii instituționalizați, cum prin faptul că le oferim din timpul și atenția noastră, acești copii reușesc să evolueze. Este o cauză în care credem foarte mult pentru că știm că fiecare copil merită o șansă de a avea un viitor mai bun și de multe ori, pentru asta un mic gest poate face diferența: fie că e un sfat, o experiență nouă care să nască ulterior o idee sau o motivație de a fi mai bun, fie că e o încurajare sau un om care să îl asculte. Așa cum fiecare dintre noi am avut o persoană alături de noi, care a contribuit în mod decisiv la ceea ce suntem în prezent, și copiii din centrele de plasament au nevoie să se simtă înțeleși, susținuți și apreciați pentru a își putea depăși condiția”, spune Iulia Pataki, președinta Asociației De Poveste.

baloane copii asociatia de poveste maraton

Ateliere tematice

Cu fondurile pe care le vor strânge la maraton, își doresc să integreze în comunitatea sibiană 300 de copii și tineri din centrele de plasament. Altfel spus, aceștia se vor reuni în cadrul unor ateliere de lucru, cu acces gratuit. Ateliere vor avea diverse tematici (storrytelling, pictură, interpretare de povești, concursuri) și se vor baza în mare parte pe lucrul în echipă. În acest mod, își vor dezvolta empatia, creativitatea, stima de sine și abilitățile de relaționare cu alți copii.

„Pentru noi este important să venim în sprijinul copiilor cu un număr cât mai mare și mai divers de noi experiențe pentru că acestea le oferă atât oportunitatea de a se descoperi atât pe ei, cât și de a descoperi ceea ce îi înconjoară. Prin urmare, vă așteptăm să fiți eroi De Poveste alături de noi și să rescriem împreună poveștile de viață ale copiilor din centrele de plasament”, mai spune Iulia Pataki.

Până în momentul de față, proiectul înscris sub numele „Sibiul de Poveste – Festival de integrare în comunitate a copiilor din centrele de plasament”, a reușit să strângă nu mai puțin de 197 de susținători și 223 de alergători. Target-ul stabilit a fost de 10000 de lei, dar au reușit să depășească această sumă cu 8729 de lei.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce perioada pentru înscrierea alergătorilor s-a terminat. Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus