Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Drumul de opt km dintre Poiana Sibiului și Dobârca a ieșit din garanție | Foto

Drumul de opt km dintre Poiana Sibiului și Dobârca a ieșit din garanție | Foto

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu anunță că au semnat recepția finală a lucrărilor de modernizare a DJ 106G, Poiana Sibiului-Dobârca, investiție de 7,1 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Drumul cu o lungime de 7,91 km și o lățime a carosabilului de 5,5 metri a intrat în lucrări de modernizare în toamna anului 2013. Lucrările au fost finalizate în decembrie 2014, dar în perioada de garanție de doi ani au mai apărut defecțiuni, pentru care autoritățile județene au solicitat remedierea în garanție. „Remedierile au constat în consolidarea fundației drumului cu casete în suprafață de 10.700 m2, s-a refăcut stratul de uzură a asfaltului pe 15.000 m2 , s-a refăcut șanțul de beton pe o lungime de 70 m2 , s-a retrasat linia de semnalizare rutieră pe întreaga lungime a drumului“, se arată într-un comunicat emis de CJ Sibiu, beneficiarul investiției. Lucrările au fost efectuate de SC Construcții SA Sibiu, valoarea investiției - 7.164.951,73 lei, inclusiv TVA – fiind acoperită din bugetul județean.

”Drumul Județean 106 G Poiana Sibiului – Dobârca este unul important care face legătura cu Mărginimea Sibiului și este o variantă la DJ 106E Săliște - Tilișca - Poiana Sibiului - Jina. De asemenea facilitează accesul spre Transalpina pentru șoferii care vin dinspre Alba Iulia și Cluj, această variantă de deplasare fiind mai scurtă cu aproximativ 35 de kilometri”, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca
Foto: CJ Sibiu

poiana sibiului dobarca 5 poiana sibiului dobarca 4 poiana sibiului dobarca 2 poiana sibiului dobarca 1

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 7 ani

si nisipul de pe marginea drumului face parte tot din contract sau ala este bonus? biciclistii care merg pe acolo cum trebuie sa procedeze ca daca merg mai spre mijlocul drumului ii injura soferii iar daca merg pe margine sunt pe nisip si pot aluneca usor in sant cu repercusiuni lesne de intuit. Problema nisipului de pe marginea drumului se regaseste pe multe din drumurile din judet ca iarna se arunca cu antiderapant dar primavara nu mai aduna nimeni nisipul ca doar ce in contractul de deszapezire nu este stipulata si aceasta clauza. Dupa ei potopul si nisipul care poate mai acopera apoi dus de vant gropile formate de la eroziunea sarii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus