Miercuri,
01.02.2023
Ceata
Acum
-1°C

Proiectele maratonului. (18) Vor să-i învețe pe ceilalți că deșeurile se pot transforma în resurse

Proiectele maratonului. (18) Vor să-i învețe pe ceilalți că deșeurile se pot transforma în resurse

Colectarea selectivă a deșeurilor încă dă bătăi de cap multor cetățeni ai Sibiului. Totodată, prin compostarea acestora, o bună parte se transformă în resurse de materie organică, care se valorifică în grădina proprie sau în agricultură. De aici a plecat ideea echipei „Gușterița Verde” când s-a înscris la maraton cu proiectul „Maratonul compostării: transformăm deşeurile în resurse”. Aceștia își doresc să realizeze două workshop-uri cu tema compostării, precum și un curs legat de ecologizare.

„Gusterița Verde” este o echipă a parohiei evanghelice C.A. Sibiu care se ocupă de dezvoltarea unui centru comunitar parohial care se centrează în jurul ideilor de educație alternativă și artă, protecția mediului și a unui stil de viață sustenabil. Și cum educația este cea mai bună armă, prin participarea la maraton doresc să aducă la cunoștință importanța compostării deșeurilor.

„Cu perseverența maratonistului ne apucăm și de schimbarea stilului de viață legat de deșeuri: membrii diferitelor comunităţi defavorizate din Guşteriţa participă și ei la curs precum și la o serie de ecologizări pe traseele tematice de pe dealul Guşteriţei și o vizită la stația de sortare, prin care înţeleg importanţa colectării selective a deşeurilor şi transformarea lor în resurse. Prin procesul de compostare a deşeurilor biodegradabile nu se realizează doar o transformare a acestora într-un bun utilizabil (îngrăşământ natural), ci atrage deasemenea atenţia asupra cantităţii de produse alimentare achiziţionate şi neutilizate”, spune Kilian Dörr, Prim-preotul Bisericii Evanghelice din Sibiu.

maratonul compostarii

Pe scurt, cu fondurile strânse în cadrul maratonului, își doresc să organizeze două workshop-uri cu tema compostării și un curs despre colectarea selectivă, care cuprinde ecologizarea unor trasee tematice, precum și o vizită la stația de sortare. Participanții la cele două workshop-uri vor vedea live rezultatele concrete şi beneficiile unui proces natural de reciclare. Pe lângă asta, vor realiza și „ecologizarea traseelor tematice pe Dealul Guşteriţei cu ajutorul beneficiarilor proiectelor de reintegrare, urmată de un workshop pe tema reciclării îmbină partea practică cu cea teoretică pentru o mai bună înţelegere a rezultatelor acţiunilor noastre”, mai spune Kilian Dörr.

Până în momentul de față, proiectul înscris sub numele „Maratonul compostării: transformăm deşeurile în resurse” a reușit să strângă 32 de susținători și 34 de alergători. Target-ul stabilit a fost de 3000 de lei, dar au reușit să depășească această sumă cu 470 de lei.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce perioada pentru înscrierea alergătorilor s-a încheiat. Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus