Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Programul ”Start – Up Nation” se lansează la începutul lunii iunie

Programul ”Start – Up Nation” se lansează la începutul lunii iunie

”Start – Up Nation” este programul prin care se va acorda un ajutor de minimis în valoare maximă de 200.000 lei, aproximativ 44.000 de euro pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii. Programul ”Start – Up Nation” este unul dintre programele pe care ALDE le-a prezentat în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare pentru a fi un sprijin pentru dezvoltarea economiei românești care va crea, după o primă estimare peste 10.000 de noi locuri de muncă. ”Am speranța că Programul ”Start – Up Nation”, unul dintrele cele mai ambițioase programe de susținere a start-upurilor va motiva tinerii să rămână în România pentru a desfășura activități de antreprenoriat și va contribui la crearea de noi companii de succes care vor reuși să consolideze baza economiei românești”, susține Gheorghe – Gabriel Gheorghe, Secretar de Stat – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și președinte Executiv ALDE Sibiu.

Programul ”Start – Up Nation” este ușor de accesat, anunță inițiatorii, depunerea va fi on-line, birocrația este redusă la minim, cerințele fiind cele pe care trebuie să le îndeplinească orice societate atunci când se înființează. Astfel, firmele solicitante trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care enumerăm: să fie SRL, SRL-D sau coorporații înființate după data intrării în vigoare a OUG 10/30.01.2017, să aibe codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere, să creeze minim 1 loc de muncă și să îl mențină pe o perioadă de cel puțin 2 ani după implementarea proiectului, iar acționarul/acționarii să nu aibă sau să nu fi avut calitatea de acționar sau asociat într-un alt IMM care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul Programului, în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Hell-Town

Acum 7 ani

Bravoooo! Asta asteptam! Sustinerea si promovarea initiativei private! M-am saturat sa vad cum tineri capabili stau pe la asa zisele multinationale din Sibiu, mancandu-si timpul si nervii pe salarii de mizerie. Abia astept sa vad ce pot face cu sumele acestea frumoase de start-up. Succes!
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Constat ca va tineti de promisiunile facute in campanie, d-le Gheorghe. Sper sa-i ajutati si sa-i indrumati pe sibieni sa obtina cat mai multi interesati acest credit nerambursabil. Se pot incepe multe afaceri utile comunitatii cu aceasta frumoasa suma.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus