Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Record de alergători și sume strânse pentru cauze la Maraton

Record de alergători și sume strânse pentru cauze la Maraton

Organizatorii Maratonului Internațional Sibiu au anunțat joi, într-o conferință de presă, că până acum cele 21 de cauze au strâns donații în valoare de peste 360.000 de lei. Suma este mult mai mare decât cea înregistrată anul trecut și reprezintă un record pentru eveniment.

Există cauze care au strâns până acum dublul sumei pe care și-au propus-o inițial. Cel mai de succes proiect este cel care vizează modernizarea Neonatologiei la Spitalul Județean Sibiu, susținut de Asociația Baby Care și alte ONG-uri. Urmează apoi proiectul susținut de Animal Life și legat de sterilizarea câinilor fără stăpân, precum și cel al Fundației Polisano, printre altele. Majoritatea cauzelor se apropie de sumele pe care și le-au propus.

În plus, la evenimentul de sâmbătă vor lua parte peste 3200 de alergători, un număr record. Spre exemplu, la prima ediție au fost doar 170 de alergători, iar sâmbătă vor exista mai mult de 400 de voluntari pe traseu.

"Comparativ cu populaţia Sibiului, care este un oraş mic, 3200 de alergători, adulţi şi copii, pe care i-aș numi 3200 de cetățeni, reprezintă un număr mare. Ne bucurăm să vedem că tot mai mulți români se conectează la comunitățile lor, iar Maratonul Internațional Sibiu creează o astfel de energie, prin care participanții pot schimba ceva în jurul lor", a declarat Ciprian Ciocan, director executiv al Fundaţiei Comunitare Sibiu și organizator al evenimentului.
Evenimentul este susținut prin donații din toată lumea, la propriu, din Brazilia până în Japonia sau în SUA.

Maratonul este programat să înceapă de la ora 8.30 cu discursul Elenei Calistru, președinte și co-fondator al Asociației Funky Citizens din București. Startul maratonului îl va da apoi Astrid Fodor, primarul Sibiului, la ora 8.45.

Startul se dă în Piața Mare din Sibiu și, datorită numărului mare de participanți, alergătorii vor pleca la ore diferite, după cum urmează:

Maratonul Continental  (42 de km), alături de alergătorii la Ștafeta 4×10.5km – start la ora 08.45;

Semimaraton Takata (21 de km), alături de alergătorii la Ștafeta 4x5km – ora 09.00;

Crosul Visma (5 km) – ora 09.15.

Traseul maratonului va fi prin centrul istoric al municipiului Sibiu, parcul Sub Arini, Grădina Zoologică, Complexul Naţional Muzeal Astra, localităţile Răşinari şi Poplaca.

Sibienii sunt invitați ca pe durata întregii zile să meargă pe traseu, ori în Piața Mare și să-i susțină pe alergători. În Piața Mare vor avea loc non-stop diverse evenimente pentru spectatori și participanți.

Informații utile despre Maraton găsiți și aici.

Sursa foto

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ella Manu

Acum 6 ani

Io, pariez un leu de doi, pe godacu' de la Rathaus... ca n-ajunge in alergare pana la prima Ospatarie!...
Raspunde

interlopul

Acum 6 ani

Dna Johannis nu participa ca sa-i puna la munca pe sepepisti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus